Fényespusztai Pihenőház - Parádsasvár

MeghívóVendégeink elhelyezéseÉtkezési lehetőségekSzolgáltatásaink, felszereltségÉlményszerzési lehetőségekÁrak

Észak-Magyarország \ Mátra \ Heves megye \
\ Parádsasvár (Fényespuszta)

Budapest 104 km | Eger 36 km | Gyöngyös 26 km | Pétervására 28 km

Vendégház | 8 szoba | 2-4 ágy/szoba
Összes férőhely: 25-28 fő | ÁtlagÁr: 3600 Ft/fő-től
Fizetési lehetőségek: Készpénz | Üdülési csekk | SZÉP Kártya (MKB/OTP)

Gyorskapcsolat: fenyespusztaipihenohaz@pihenek.hu

> Online foglalás...> Árkalkulátor...> Kapcsolat, üzenet küldése...

Jelenleg érvényes akciók:
(az akciók részleteiről az Árak menüpontban olvashat)

4=3 kedvezmény vasárnaptól péntekig*

Meghívó...
Szeretettel hívjuk Önt, kedves látogató - akár barátaival, akár a családjával tervezi pihenését - a Mátra egyik legszebb tisztásán található szálláshelyünkre, a Fényespusztai Pihenőházunkba, amely távol a világ zajától, az erdőtől karnyújtásnyira, hazánk legmagasabb csúcsainak tövében, a Mátrát átszelő főút közelében Parádsasvár és Parád között, Fényespusztán helyezkedik el.
A vadászház jellegű épületben töltött idő alatt teljesen feltöltődhet, és kikapcsolódhat, hiszen a vadregényes helyen fekvő Fényespusztai Pihenőházat egy szép őspark veszi körül; a Mátra kiváló levegője, a csodás panoráma, a 14 hektáros erdős-parkos terület, a Kékestetőtől a szállás szomszédságáig nyúló erdő és a saját - fákkal körülölelt - tenisz- és tekepályánk mind-mind az Ön kényelmét szolgálják, a környék látnivalói pedig pillanatok alatt feledtetik a mindennapok gondjait, és új élményeket kínálnak minden kedves Vendégünknek!
Ha további részletekre kíváncsi pihenőházunkkal kapcsolatban, ízelítőül olvassa el a következő néhány sort, de mindenképpen arra bíztatjuk, hogy látogasson el minél hamarabb a Parádsasvár melletti Fényespusztára, hogy felfedezhesse ezt a csodálatos vidéket! Bármikor is érkezne hozzánk, írja meg és foglaljon az oldal alján található űrlap segítségével, mi egész évben szeretettel várjuk!

Vendégeink elhelyezéseVendégeink elhelyezése...
Az 1900-as évek elején épült - azóta többször bővített és felújított - épületegyüttesben összesen 8 szobában fogadunk Vendégeket: 1 db kétágyas, 2 db kétágyas (melyek fotelággyal pótágyazhatóak), 1 db háromágyas (mely fotelággyal pótágyazható) és 4 db négyágyas szoba áll Vendégeink rendelkezésére.
A ház minden helysége az udvar felől nyílik. A főépület park felöli részén 4 szoba található, elöl helyezkedik el a társalgó-konyha, külön kis épületben a pótágyazható kétágyasak, és a kétszintes, közös bejáratú épületrészben található a háromágyas (pótágyazható) és egy négyágyas szoba. Minden szobához fürdőszoba, hűtőszekrény és televízió tartozik, így szobánként is lehetőség van vendégfogadásra, azonban a ház egyben is bérelhető (ünnepekkor és hosszú hétvégéken kizárólag egyben foglalható), ez esetben a foglaló csoporté az egész pihenőház, a szobánkénti foglalások esetén pedig addig fogadunk Vendégeket, amíg mindenkit kényelmesen el tudunk szállásolni, összesen akár 25 fő (pótágyakkal legfeljebb 28 fő) elhelyezéséről is tudunk gondoskodni. A házban laknak a Szállásadók, akik mindig a Vendégeik rendelkezésére állnak, de különbejáratú lakrészben, így biztosítják a hozzájuk érkezők nyugodt pihenését.
Továbbá a házban található egy jól felszerelt konyha és egy hozzá kapcsolódó étkező-társalgó, melyek a ház teljes kapacitására felszereltek.

Étkezési lehetőségekÉtkezési lehetőségek...
A Fényespusztai Pihenőház önellátó szálláshely, a Vendégek rendelkezésére áll egy jól felszerelt konyha és egy hozzá kapcsolódó étkező-társalgó, melyek a ház teljes kapacitására felszereltek.
Továbbá lehetőség van a kertben a kialakított tűzhelynél való sütés-főzésre, melyhez biztosítunk bográcsot, nyársat, tűzifát.
A ház vendégei a 24-es főút mentén található Túracamping Étteremben, a parádi Kisvendéglőben és Parádsasváron a Hubertus Panzióban is étkezhetnek.

Szolgáltatásaink, felszereltség...
A Fényespusztai Pihenőház mögött található parkban szalonnasütésre, bográcsolásra van lehetőség, a ház környéke a tájban való gyönyörködésre, nyáron hullócsillag-figyelésre, ősszel szarvasbőgés hallgatásra, illetve a parkunk kiváló helyszíne lehet különböző játékoknak.
Közelünkből több mátrai túraútvonalakra lehet csatlakozni, melyek kiválasztásában segítséget nyújtunk nehézségi foknak megfelelően. Túravezetést is szívesen vállalunk 4000 Ft/nap díj ellenében.
A házhoz tartozó kugli- és teniszpályát díjmentesen vehetik igénybe a ház Vendégei (labdát és ütőket szükség esetén szívesen biztosítunk).
Saját fenyőarborétumunkban számos fenyőfajt, és egyéb (hárs, mogyoró stb) fákat ismerhet meg. Gyermekeknek a parkban játszótér áll rendelkezésre hintával, homokozóval, mászókával.
A ház környéki területen akár autóbusszal, akár személygépkocsival könnyen és biztonságosan parkolhatnak Vendégeink.
ÚJ!!!! A Fényespusztai Pihenőházban kipihenheti a fáradalmait: legújabb szolgáltatásunk a szabadtéri, fűthető dézsafürdő, mely a téli hónapokban is használható (díját a szállásdíj tartalmazza).
09
 

A ház felszereltsége

Tűzhely Tűzrakó-hely Ágynemű, törölköző
Mikrohullámú-sütő Kerti bútorok Vasaló
Hűtőszekrény Fedett pihenőhely Hajszárító
Fagyasztó(rész) Kerti gyermekjáték Televízió
Kávéfőző, kenyérpirító Bogrács Műholdas csatornák
Evőeszközök, edények Nyárs, tűzifa DVD és videolejátszó
Mosógép Futball-labda CD lejátszó és Rádió

Élményszerzési lehetőségek...
A vadászházban és a szomszédságában található lovardában is számos élményszerző szolgáltatást vehetnek igénybe Vendégeink.
A pihenés szerelmesei is megtalálják nálunk számításunkat, hiszen a házban igazi feltöltődést ígérő programokat kínálunk:
a ház környéke a tájban való gyönyörködésre, nyáron hullócsillag-figyelésre, ősszel szarvasbőgés hallgatásra. A házat körülvevő őspark kiváló helyszíne lehet különböző játékoknak, a gyermekek nyugodt és biztonságos körülmények között szaladgálhatnak. Saját fenyőarborétumunkban számos fenyőfajt, és egyéb (hárs, mogyoró stb.) fákat ismerhet meg. Gyermekeknek a parkban játszótér áll rendelkezésre hintával, homokozóval, mászókával. Nyugodtabb pillanatokban pedig az erdő állatait is megfigyelhetik kellő kitartással rendelkező Vendégeink, hiszen a környéken előfordul őz, róka, vadnyúl és fácán is
09
A Parádsasvár, Parád és Kékestető alkotta háromszög igazi turistaparadicsom télen-nyáron, amelyhez kellő közelségben fekszik pihenőházunk, azonban szálláshelyünk egyedi elhelyezkedése biztosítja a forgalommentes és zavartalan közeget Vendégeinknek.

A környék nevezetességei közé tartozik a szállástól délnyugati irányban fekvő Parádsasváron található Károlyi-kastély, mely ma kastélyszállóként működik, a szálló mellett található - a szintén Ybl Miklós által tervezett - Ivócsarnok, ahol a térség nevezetes gyógyvizét, a csevicét kóstolhatjuk és a település határában álló Ősjuhar.
A szállástól délkeletre található - a palócság központjaként számon tartott - Parád; legjelentősebb műemléke a Palóc Ház, melyben megtekinthetjük a jellegzetes palóc bútorokat, ruhákat, az udvaron pajtát, ólat, felszereléseket a valóságnak megfelelően felépítve. A településen különböző képzőművészeti kiállítások és műhelyek megtekintésére is lehetőség nyílik, többek között Asztalos Johák fafaragó, Baji Imréné és Zoltán kosárfonók, Gál István üvegcsiszoló, Jónás Bálint üvegfúvó-mester, Mata Pál üvegcsiszoló-mester, Révész Géza borműves, szíjgyártó-nyerges bemutatóit. Továbbá érdemes felkeresni az 1971-ben megnyílt kocsimúzeumot, amely a kerék feltalálásától a díszes főúri hintókig mutatja be a téma érdekességeit. A kocsimúzeumnak helyet adó Cifra Istállóban méntelep is működik. 
Parád keleti településrészén, Parádfürdőn található - a Mátrában egyedülálló, vasárnaptól péntekig igénybe vehető - 14x7 m-es fedett uszodát, ülőmedencét, finn szaunát merülő medencével, infra szaunákat, török gőzfürdőt, szoláriumot valamint kondicionálótermet tartalmazó wellness-központ (Erzsébet Park Hotel), amely garantált élményt nyújt a testnek és a léleknek egyaránt. Parádfürdő központjából délre indulva másfél kilométer hosszú, főleg gesztenyefákból álló fasor vezet az Ilona-völgyi vízeséshez, amely hazánk legnagyobb szintkülönbségű természetes zuhataga, az Ilona-völgy függőleges sziklafalának "V" alakú felső hasadékából vékony sugárban zúdul alá - esős idő után különösen szép látványt nyújtva az erre járó turistáknak. Parádfürdő és a vízesés között - a zöld jelzésű turistaúton - található a Szent István-csevicekút, ahol szintén megkóstolhatjuk a csevicevizet, ahogy a helyiek nevezik Parád gyógyvízkincsét. A Parádtól délre található Parádóhután is található egy ismertebb kút, a Klarissza-csevice, amely egy kellemes séta célpontja lehet.
A szálláshelytől délre található - az ország legmagasabb pontjaként számon tartott - Kékestető, amely télen-nyáron kedvelt kirándulóhely. Kékestetőt a Parádóhuta felé vezető sárga turistajelzésen elindulva is megközelíthetjük. A sárga jelzésen nyugatra indulva elérjük a piros kereszt jelzést, amelyet követve akár Galyatetőig túrázhatunk. További túraajánlatért bizalommal forduljanak a háziakhoz!
Érdemes a kalandvágyóknak felkeresni a Mátraháza és Mátrafüred között húzódó Sástón található Kalandparkot, ahol téli-nyári bobpálya, kalandpark, eurobungy, függőhíd, canopy, mászófal várja a magas adrenalin-szint kedvelőit.
A térség további nevezetességei közé tartozik a mátraderecskei mofetta, ami a vulkáni utóműködésként fellépő gázkiömlés, aminek összetevői a bőrön át, valamint a légzéssel a véráramába bejutva gyógyító hatást fejtenek ki; a Recski Nemzeti Emlékpark, amely a híres-hírhedt recski kényszermunka tábor volt rabjainak állít emléket;  a siroki vár és az évente megrendezésre kerülő motoros találkozó; a bükkszéki gyógyfürdő; Eger a Szépasszony-völggyel és gyönyörű belvárosával.
Télen a Mátra az ország egyik legalkalmasabb terepe a síelésre, számos pálya található a Fényespusztai Pihenőház környékén: Mátraszentistván, Galyatető és Kékestető is várja a havas sportok szerelmeseit.

MegközelítésKörnyék, megközelíthetőség...
A parádsasvári Fényespuszta Budapest felől az M3-as autópályán a gyöngyösi leágazásig haladva, majd Gyöngyöstől a 24-es főúton Mátrafüred, és Mátraháza érintésével érhető el a kempingnél balra kanyarodva, keleti irányból pedig a 24-es főúton át Parád, Recsk, Sirok, Eger és Füzesabony irányából közelíthető meg.
Közvetlen autóbusszal a környék települései mellett Egerből, Gyöngyösről, Budapestről és több alföldi megyeszékhelyről érhető el Parádsasvár, illetve Gyöngyösig és Egerig vonattal is utazhatunk.Távolságok a szállástól:
 
Buszmegálló:

1 km

Vasútállomás:

22 km

Bankautomata:

2 km

Posta:

2 km

Élelmiszerbolt:

2 km

Nagyobb bolt:

4 km

Benzinkút:

4 km

Étterem:

1 km

Orvosi rendelő:

8 km

Gyógyszertár:

8 km

Cukrászda, fagyizó:

8 km

Söröző, presszó:

1 km

Vasútállomás kivételével minden fenti szolgáltatás elérhető Parádsasváron (2 km) vagy Parádon (4-5 km) vagy Recsken (8 km), vasúttal Pásztóig (vagy Gyöngyösig) utazhatnak Vendégeink, az 1 km-re található szolgáltatások pedig a 24-es főút és a vendégházhoz tartozó bekötőút találkozásánál található Túracamping Étterem környékén érhetőek el.

Áraink, feltételek...

Áraink, kedvezmények

Akciós szállásdíjak - 2013. május 31-ig

Hétköznap

4=3 kedvezmény*

(vasárnap-csütörtök éjek)


Az akció a 3 éjes árak szerint érvényes, több naptári hétre összevonható, halmozható, azonban szilveszterkor, ünnepekkor és hosszú hétvégéken és más akcióval együtt nem alkalmazható.
*Érvényes:  május 31-ig
(A kedvezmény automatikusan 6=5 akciót jelent a napok sorrendje miatt, de az idegenforgalmi adóra nem vonatkozik.)

Szobafoglalás:

1 éj esetén

4500 Ft* / fő / éj

(16 éves kortól + IFA*)

2 éj esetén

3600 Ft* / fő / éj

(16 éves kortól + IFA*)

További éjek:

3600 Ft* / fő / éj

(16 éves kortól + IFA*)

Kedvezmények

Gyermek ár:

2800 Ft / fő / éj

(2-16 éves korig)

Bébi ár:

0 Ft / fő / éj

(0-2 éves korig)

Pótágy:

2800 Ft* / fő / éj

(+ IFA*)

Teljes ház foglalása:

1 éj:

100000 Ft* / ház / éj

(+ IFA*)

2 éj:

150000 Ft* / ház / éj

(+ IFA*)

3 éj:

210000 Ft* / ház / éj

(+ IFA*)

Ünnepi és hosszú hétvégi szállásdíjak

3 éj:

210000 Ft* / ház / éj

(+ IFA*)

Minimális foglalási idő: 3 éj. A ház kizárólag egyben foglalható maximum 25-28 fő részére.

Érdeklődni a Kapcsolat, üzenet, vélemény küldése űrlapon lehet a létszám és a kért időpont megadásával.

*18-70 év között +500 Ft / fő / éj IFA fizetendő (kivéve diákok)

Foglalási feltételek

-A fenti árak - a tájékoztatás / jelölések szerint - tartalmazzák az idegenforgalmi adót
-A vendégház a foglalás napján 14 órától vehető igénybe a távozás napján 10 óráig (előzetes egyeztetés esetén eltérés lehetséges)
-A foglalás a foglaló összeg beérkezésének visszajelzésekor tekinthető érvényesnek, a szállást a foglalási igény visszaigazolása után 8 napig tartjuk fenn
-A pihenőház az alábbiakban megjelölt hosszú hétvégéken és nemzeti ünnepeken az Ünnepi szállásdíjak megfizetése ellenében bérelhető (húsvét, május 1., pünkösd, augusztus 20., október 23., karácsony), a a megjelölt időpontban a szállás kizárólag egyben foglalható a fenti táblázatban megjelölt feltételek szerint
-Szilveszterkor a szállás kizárólag egyben foglalható a fenti táblázatban megjelölt feltételek szerint
-A foglaló összege a teljes szállásdíj 30%-a (kivéve kiemelt időszakok, akkor 40%), amely lemondás esetén vissza nem igényelhető, kizárólag későbbi időpontra helyezhető át
-Az oldalon történő foglalás esetén a Pihenek.hu Általános Szállásfoglalási Feltételei (ÁSZF) érvényesek

Foglaltsági naptár, árkalkulátor

A Fényespusztai Pihenőház foglaltsági adatait és szabad időpontjait tartalmazza a következő táblázat, amely segítségére lehet a foglalási időpont kiválasztásakor.
A (piros színnel jelzett) foglalt időpontokra kérjük ne küldjön foglalást, ezekben az időpontokban már több Vendéget nem tud fogadni a ház!
A (legutolsó frissítéskor) teljesen szabad időpontokat kétféle világos szín jelzi (8 db szoba), a hónapok közötti könnyebb áttekinthetőség érdekében. A részben foglalt napokat mélysárga jelölés jelzi.
A táblázat a frissítés időpontjáig tartalmazza a foglaltsági adatokat, melyeket legalább hetente egyszer igyekszünk megújítani. 
A Pihenek.hu szállásfoglaló rendszeren keresztül kizárólag online foglalásra van lehetőség (az alábbi űrlap segítségével), azonban bármilyen kérdése van, írja meg a Kapcsolat, üzenet, vélemény küldése űrlapon keresztül ügyfélszolgálatunk részére, amely a szállásadóval együttműködve a lehető legrövidebb időn belül megválaszolja üzeneteit.
A Pihenek.hu Általános Szállásfoglalási Feltételeit (ÁSZF) ide kattintva ismerheti meg, amelyben a foglalás feltételei mellett tájékozódhat a foglalási űrlap kitöltése utáni néhány egyszerű lépésről.

Árkalkulátor

A foglalás előtt lehetősége van igénybe venni Árkalkulátor szolgáltatásunkat, amely segítségével könnyen kiszámíthatja tervezett pihenése szállásköltségét. Kattintson az előbbi linkre, adja meg a tervezett időpontokat, valamint az érkező vendégek számát, és máris megtudhatja, hogy a Fényespusztai Pihenőházban mennyibe kerül a tervezett pihenése!

Online foglalás, kapcsolat...
A parádsasvári Fényespusztai Pihenőházhoz az alábbi űrlap kitöltésével és elküldésével jutathatja el foglalási szándékát. Kérjük, a foglalás előtt olvassa el az Általános Szállásfoglalási Feltételeket.
Az adatok kitöltése, és az űrlap elküldése után, kérjük, ellenőrizze postafiókját, mert a megadott e-mail címre egy üzenetet küldünk a foglalás adataival, és egy hivatkozással, melyre kattintva érvényesítheti foglalási igényét. Az aktiválás után 24 órán belül a foglalást e-mailben (amelyről sms értesítést is küldünk) jelzi vissza Önnek rendszerünkön keresztül a Fényespusztai Pihenőház. Köszönjük, hogy nálunk tervezi meg pihenését!

Tervezett időpont:

Érkezés napja:

Elutazás napja:

Vendégeink lesznek:

Felnőtt
(18-70)*:

fő x 3600-4500 Ft* + 500 Ft IFA

Felnőtt, diák
(tanulók, 16-18, 70-):

fő x 3600-4500 Ft*

Gyermek
(2-16)*:

fő x 2800 Ft*

Bébi
(0-2)*:

fő x 0 Ft*
 

(Az itt megadott összegek az idegenforgalmi adót is tartalmazzák - jelölés szerint -, az év minden napján - kivéve ünnepek* és hosszú hétvégék* - a fenti díjszabás szerint érvényesek!)
 

 

Szobaválasztás, házfoglalás:

 

 A teljes házat szeretném lefoglalni.
   65000-100000 Ft/éj, kivéve szilveszter.
 

 

 A kedvezőbb ár és a praktikusabb
   elhelyezés érdekében pótágyat is szívesen
   igénybe vennénk - szükség esetén.
 

Kérjük, itt jelezze, hogy hány ágyas szobát szeretne, illetve foglaltság esetén ajánlhatunk-e másfajta szobát!

 

 

Fizetési mód:

 

 Készpénz

 

 Üdülési csekk

 

 SZÉP Kártya

 

 Egyéb, ami:

 Szállásfoglaló adatai:

Név:

  

Település:

   

Közterület:

    

Házszám (em, ajtó):

Mobiltelefonszám:

E-mail cím:

 

(Kérjük, minden mezőt töltsön ki a szállásfoglaláshoz!)

Megjegyzés, üzenet, vélemény, további szolgáltatások kérése:

 

 

   

Az Általános Szállásfoglalási Feltételeket megismertem, és elfogadom, valamint a leadott foglalásom - a néhány perc múlva a postafiókomba kapott e-mailben leírtak szerint - érvényesítem.
Az itt kapott összegek és kalkulátor árai minden esetben csak tájékoztató jellegűek, bizonyos kedvezményeket és csomagajánlatokat nem tartalmaznak, pontos árakat a visszaigazolás tartalmaz.

 

 

01
A Fényespusztai Pihenőház02
Fényespuszta erdei úton közelíthető meg03
A vadászházat park veszi körül04
Hálószoba kandallóval05
Szobabelső06
A szobák fűtéséről kályha gondoskodik07
Udvari pihenőhely08
A főépület bejárata09
A házhoz közös társalgó-étkező tartozik10
A vadászház közös konyhája09
Télre, nyárra: szabadtéri dézsafürdő

"Feltöltődés a szabadban - akár télen is: igazi lazítás síelés vagy erdőjárás után..."


09
A házban infraszauna is található09
A házat mögötti park tűzrakó-hellyel09
Mini játszótér a parkban


09
A pihenőház saját teniszpályája12
Kastély Parádsasváron


12
Ivócsarnok Parádsasváron
 

12
Ilona-völgyi vízesés

 

12
A légpárnából kiemelkedő Galya-tető

12
A recski emléktábor egyik barakkja

 


12
Az ország teteje: Kékestető

12
A sástói kalandpark függőhídja