Gubovics Vendégház - Nagybörzsöny

MeghívóVendégeink elhelyezéseÉtkezési lehetőségekSzolgáltatásaink, felszereltségÉlményszerzési lehetőségekÁrak

Észak-Magyarország \ Börzsöny \ Pest megye \ Nagybörzsöny
Budapest 94 km | Vác 53 km | Szob 21 km

Vendégház (3 napraforgós) | 2 szoba | 4-5 ágy/szoba
Összes férőhely: 8-10 fő | Ár: 3300 Ft/fő
Fizetési lehetőségek: Készpénz | Átutalás

Gyorskapcsolat: gubovicsvendeghaz@pihenek.hu

> Online foglalás...> Árkalkulátor...> Kapcsolat, üzenet küldése...


Meghívó...
Üdvözöljük a Gubovics Vendégház bemutatkozó oldalán. Szálláshelyünk a Börzsöny nyugati lábánál elhelyezkedő Nagybörzsönyben található. A közel 100 éves ház 1910-ben épült, 2004-ben - az eredeti vonások megtartása mellett - felújításon esett át, 2005-től vendégházként üzemel, mely a házhoz tartozó udvarral, a fedett terasszal, bográcsozási és grillezési lehetőséggel ideális helyszín a pihenésre és a kikapcsolódásra, de a túrázás szerelmesei is szívesen látogatják, hiszen a ház utcájának folytatása már a Hosszú-völgy, amelyet több túraútvonal is érint. A völgy elejéről indul Magyarország egyetlen csúcsfordítós kisvasútja (a világon már csak 3 ilyen vasút létezik), amely szintén kellemes kikapcsolódást ígér.
Szállásunkat a túrázást és a természetet kedvelő és a nyugodt pihenést kereső családoknak és baráti társaságoknak ajánljuk. Szeretettel várjuk kedves Vendégeinket.

Vendégeink elhelyezéseVendégeink elhelyezése...
Egy időben 8 fő (pótágyakkal 10 fő) elhelyezésére van lehetőség. A különálló, zárt telken fekvő házban két, kb. 25 négyzetméteres szoba van, amelyekben 4-4 db heverő (2 összetolva, 2 külön), ruhásszekrény, kisasztal székekkel található, a fűtést pedig egy-egy panoráma ablakkal rendelkező, fatüzelésű kandalló biztosítja. Az előszobában lévő kanapé kinyitva további 2 fekvőhelyet biztosít. Továbbá ebben a helységben található televízió, polc, és ruhafogas. Az étkező 10 fő részére teljesen felszerelt, ahol még megtalálható a nyitott kémény a falban, eredeti húsfüstölő és a kemence is. A ház régies elrendezésének köszönhetően innen nyílik a vizesblokk zuhanyzóval, kézmosóval és wc-vel felszerelve. A konyha és a vizesblokk kívülről is megközelíthető, és a ház szükséges esetén két külön bejáratú apartmanként is használható. A háznál csak a Vendég lakik, és egyszerre csak egy csoportot fogadunk Vendégeink kényelme érdekében - mely lehet egy pár, de akár 10 személy is.

Étkezési lehetőségekÉtkezési lehetőségek...
A ház teljesen felszerelt (10 személyes étkészlet, villanytűzhely, hűtőszekrény, mikrosütő) konyhával várja vendégeit, így teljesen alkalmas önellátásra. További étkezési lehetőségek találhatóak településünkön, a közelben lévő Börzsöny Vendéglőben és az Ifjúsági Táborban. Megbeszélés szerint lehetőség van a kerti kemencében való sütésre (külön díj ellenében), amelyben a nagybörzsönyi lepény és különféle kemencés ételek készülnek.

Szolgáltatásaink, felszereltség...
A kemencében alkalomszerűen, illetve megbeszélés szerint sütést vállalunk, melynek díja felfűtésenként 5000 Ft, a hozzávalók pedig megegyezés szerint. További grillezési és bográcsozás lehetőség várja az ideérkezőket az udvaron, az ehhez szükséges eszközök (nyárs, bogrács, kerti grill) használatát tartalmazza a szállásdíj. Lehetőség van háziállat fogadására is, melynek ára 500 Ft/éj. Az autóval érkező vendégeink járművei az udvaron parkolhatnak. Télen és a fűtési időszakban is lehetőség van a házban pihenni, ekkor a létszámtól függően egy vagy mindkét kandalló fűtésére is szükség lehet, melynek díja 1500 Ft/éj/kandalló.
Hamarosan!!!
Jelenleg 2 új szolgáltatásunkon is dolgozunk. Az egyik az udvaron lévő - közel száz éves - borospince helyreállítása, amely a jövőben kellemes borozgatások helyszíne lesz, a másik pedig terepjárós erdei kirándulás a Börzsönyben, amelyre várhatóan ősztől kerül sor.

A ház felszereltsége

Tűzhely Tűzrakó-hely Ágynemű
Mikrohullámú-sütő Bogrács Televízió
Hűtőszekrény Nyárs, tűzifa Rádió
Fagyasztó(rész) Kerti bútorok
Kávéfőző Fedett pihenőhely
Evőeszközök, edények Kerti gyermekjáték

Élményszerzési lehetőségek...
A vendégházban és az udvaron lehetőség van bográcsozásra, grillezésre, a fedett terasz alatt és a rönkbútorokon pedig pihenésre és beszélgetésre. Nyáron az udvaron felállított napbojler alatti fürdés nyújt felfrissülést. A gyermekek részére mérleg- és lengőhinta áll rendelkezésre, a felnőttek lengőtekében mérhetik össze tudásukat, illetve az udvaron különböző labdajátékokra is lehetőség van.

Nagybörzsöny és környéke bővelkedik a látnivalókban. A településen 4 templom is található (Bányásztemplom, Szent István Templom, Evangélikus Templom, Szent Miklós Templom), melyek közül kettő Árpád-kori. Érdemes felkeresni, és megtekinteni az Antal-féle műemlék vízimalmot, és a hozzá tartozó múzeumot, a Bányagazda házat, a régi pincesort, a régi sváb építészeti jegyeket őrző házakat, Kókai Géza fafaragó népművészeti kiállítását. Schváb Mónikánál lekvárkóstolásra és vásárlásra is van mód. Télen a vendégház mögötti lejtőn szánkózásra van lehetőség, az év bármelyik időszakában élménygazdag túrákra indulhatnak a Börzsöny szebbnél-szebb helyeire: a Nagy-Hideg-hegyre, Csóványosra (a Börzsöny legmagasabb csúcsa), a Salgó-várhoz, amely a 715 méter magas Vár-bércen található. Egész napos kirándulás tehető a vendégház közeléből induló Nagybörzsöny-Nagyirtáspuszta között közlekedő kisvasúttal (amely a szombat és vasárnap jár november 2-ig, augusztus 31-ig pedig pénteken is indul napi 3-4 alkalommal). Horgászási lehetőség a nagybörzsönyi tavon, a 4 km-re lévő Ipolyon, illetve a 20 km-re található Dunán lehetséges.

A Nagybörzsöny tágabb környékét megismerni kívánóknak ajánljuk a következő nevezetességeket. Mindenképpen érdemes ellátogatni a szlovákiai Ipolyszalkára (a szomszédos Letkés település határon túli "párja"), ahol tájház, sétakocsikázás, és csárda várja az érdeklődőket. A csárdában különféle szlovák specialitások fogyaszthatók pl. pacalleves, knédli, finom sörök. Településünktől kb. 20 km-re helyezkedik el Párkány /Sturovo/, amelynek termálfürdőjét érdemes felkeresni. Innen már csak a Duna választ el Esztergomtól, amelyet a közelmúltban helyreállított Mária Valéria-hídon érhetünk el a leggyorsabban, és ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Bazilikára és Esztergom városára.

MegközelítésKörnyék, megközelíthetőség...
Nagybörzsönyt a 12-es (Vác-Szob) úton át - Ipolytölgyes után jobbra fordulva (Budapest felől Esztergomon keresztül a szlovákiai Párkányon és Ipolyszalkán át Letkés-Ipolytölgyes felől is érkezhetünk), vagy északról, Parassapuszta felől Kemence és Vámosmikola után balra kanyarodva érhető el a településre vezető út.
Közvetlen autóbusszal Szob érhető el a településről, melyről érdemes vonatra szállni, hiszen Szobról óránként indulnak járatok Vácon át Budapestre.Távolságok a szállástól:
 
Buszmegálló:

500 m

Vasútállomás:

20 km

Bankautomata:

8 km

Posta:

500 m

Élelmiszerbolt:

300 m

Nagyobb bolt:

20 km

Benzinkút:

20 km

Étterem:

10 km

Orvosi rendelő:

500 m

Gyógyszertár:

200 m

Cukrászda, fagyizó:

200 m

Söröző, presszó:

500 m

Vasútállomás a közelben Szobon található, bankautomata pedig Vámosmikolán, de hétköznap a helyi postán is vehető fel készpénz. A településen étkezési lehetőség a Börzsöny Vendéglőben van, a legközelebbi étterem 10 km-re található.

Áraink, feltételek, foglaltsági naptár...

Áraink, kedvezmények

Felnőtt (18-   ): 3300 Ft / fő / éj

(18 éves kor felett)

Kamasz (14-18): 2500 Ft / fő / éj

(14-18 éves kor között)

Gyermek ( 6-14): 1500 Ft / fő / éj

(6-14 éves kor között)

Kisgyermek ( 3- 6): 1000 Ft / fő / éj

(3-6 éves kor között)

Bébi ( 0- 3): 0 Ft / fő / éj

(3 éves kor alatt)

Szilveszterház:

érdeklődni a szilveszteri árakról a gubovicsvendeghaz@pihenek.hu címen lehet

Fűtés díj: 1500-3000 Ft / éj

(kandallónként 1500 Ft)

Háziállat fogadás: 500 Ft / db / éj

(kérjük, jelezze foglaláskor)

6=7 Akció!!! Foglaljon 7 éjszakára 6 éjszaka áráért!
(a 7. éjszaka szállásdíja 0 Ft, IFA fizetendő felnőttek részére)

Foglalási feltételek

-A fenti árak tartalmazzák az idegenforgalmi adót, melynek összege jelenleg 300 Ft/éj
-A szállásdíjon felüli szolgáltatásokért minden esetben a helyszínen kell fizetni (fűtés, háziállat, további szolgáltatások)
-A vendégház minimum 2 éjszakára foglalható
-A vendégház a foglalás napján 14 órától vehető igénybe a távozás napján 10 óráig (megegyezés esetén lehet eltérés)
-A foglalás a foglaló összeg beérkezésének visszajelzésekor tekinthető érvényesnek, a szállást a foglalási igény visszaigazolása után 8 napig tartjuk fenn
-A foglaló összege 300 Ft / felnőtt / éj (min. 5000 Ft), amely lemondás esetén nem igényelhető vissza
-Az oldalon történő foglalás esetén a Pihenek.hu Általános Szállásfoglalási Feltételei (ÁSZF) érvényesek

Foglaltsági naptár, árkalkulátor

A Gubovics Vendégház foglaltsági adatait, és szabad időpontjait tartalmazza a következő táblázat, amely segítségére lehet a foglalási időpont kiválasztásakor.
A (piros színnel jelzett) foglalt időpontokra kérjük ne küldjön foglalást!
A (legutolsó frissítéskor) szabad időpontokat kétféle világos szín jelzi, a hónapok közötti könnyebb áttekinthetőség érdekében. A táblázat a frissítés időpontjáig tartalmazza a foglaltsági adatokat, melyeket legalább hetente egyszer igyekszünk megújítani. 
A Pihenek.hu szállásfoglaló rendszeren keresztül kizárólag online foglalásra van lehetőség (az alábbi űrlap segítségével), azonban bármilyen kérdése van, írja meg a Kapcsolat, üzenet, vélemény küldése űrlapon keresztül ügyfélszolgálatunk részére, amely a szállásadóval együttműködve a lehető legrövidebb időn belül megválaszolja üzeneteit.
A Pihenek.hu Általános Szállásfoglalási Feltételeit (ÁSZF) ide kattintva ismerheti meg, amelyben a foglalás feltételei mellett tájékozódhat a foglalási űrlap kitöltése utáni néhány egyszerű lépésről.

Árkalkulátor

A foglalás előtt lehetősége van igénybe venni Árkalkulátor szolgáltatásunkat, amely segítségével könnyen kiszámíthatja tervezett pihenése szállásköltségét. Kattintson az előbbi linkre, adja meg a tervezett időpontokat, valamint az érkező vendégek számát, és máris megtudhatja, hogy a Gubovics Vendégházban mennyibe kerül a tervezett pihenése!

Online foglalás, kapcsolat...
A nagybörzsönyi Gubovics Vendégházhoz az alábbi űrlap kitöltésével és elküldésével jutathatja el foglalási szándékát. Kérjük, a foglalás előtt olvassa el az Általános Szállásfoglalási Feltételeket, és ellenőrizze a fenti foglaltsági táblázat segítségével, hogy az Ön által választott időszakban a legutolsó frissítéskor szabad volt-e a ház.
Az adatok kitöltése, és az űrlap elküldése után, kérjük, ellenőrizze postafiókját, mert a megadott e-mail címre egy üzenetet küldünk a foglalás adataival, és egy hivatkozással, melyre kattintva érvényesítheti foglalási igényét. Az aktiválás után 24 órán belül a foglalást e-mailben (amelyről sms értesítést is küldünk) jelzi vissza Önnek rendszerünkön keresztül a Gubovics Vendégház. Köszönjük, hogy nálunk tervezi meg pihenését!

Tervezett időpont:

Érkezés napja:

Elutazás napja:

 Vendégeink lesznek:

Felnőtt (18-   ):

fő x 3300 Ft

Kamasz (14-18):

fő x 2500 Ft

Gyermek (6-14):

fő x 1500 Ft

Kisgyermek (3-6):

fő x 1000 Ft

Bébi (0-3):

fő x 0 Ft
 

(Az itt megadott összegek az idegenforgalmi adót is tartalmazzák, szilveszter kivételével az év minden napján érvényesek!)

 Szállásfoglaló adatai:

Név:

  

Település:

   

Közterület:

    

Házszám (em, ajtó):

Mobiltelefonszám:

E-mail cím:

 

(Kérjük, minden mezőt töltsön ki a szállásfoglaláshoz!)

Megjegyzés, üzenet, vélemény, további szolgáltatások kérése:

 

 

   

Az Általános Szállásfoglalási Feltételeket megismertem, és elfogadom, valamint a leadott foglalásom - a néhány perc múlva a postafiókomba kapott e-mailben leírtak szerint - érvényesítem. Az itt kapott összegek minden esetben csak tájékoztató jellegűek, pontos árakat és a foglaló mértékét a visszaigazolás tartalmazza.

 

 

01
A Gubovics Vendégház

Zsuzsanna véleménye (2008. június):
"...ajánlani fogom mindenkinek Írországban Magyarországnak ezt a ritka gyöngyszemét, ahol a nyugalomra éhes lélek megpihenhet, mielőtt beleveti magát a mindennapok forgatagába..."

02
A házhoz tartozó udvar

Elisabet és Jacqes véleménye (2007. szept.):
"Ezek a szép hetek után igazán ajánljuk a többi vendégeknek az itteni szállásolást és a szép környék megtekintését. Mindig jó emlékekkel fogunk a távolból Franciaországból rájuk gondolni"

03
A vendégház udvara

Vivien és Sándor véleménye (2007. július):
"Ide mindig szívesen jön vissza az ember, aki már egyszer járt itt."

04
Az egyik szoba kandallóval

Csilla véleménye (2007. június):
"A madárcsicsergés, a fák susogó hangja, este a csillagos égbolt... A sok szépet le sem lehet írni, ezt az élményt át kell élni."

05
Hálószoba


06
Étkezőkonyha

Bea és Laci véleménye (2007. június):
"Kellemes, pihentető napokat töltöttünk itt. Köszönettel tartozunk vendéglátónknak, hogy fellelhető még Magyarországon ilyen jellegű vendégház, amivel a gyerekeinknek testközelből mutathatjuk meg, milyen körülmények között élhettek nagyszüleink. A kert és a gyerekbarát fajátékok rendkívüli élményekkel gazdagítottak."

07
Étkezőkonyha


08
Zuhanyzó


09
A kemence és a grillező

Edina véleménye (2008. június):
"Ez a legjobb hely arra, hogy az ember nyugodtan kipihenje magát. A ház és a kert is nagyon szuper volt!"

11
Nagybörzsönyi lepény


12
Fedett terasz


12
Az udvar - háttérben a borospincével


12
Szent István templom


12
A nagybörzsönyi kisvasút


12
Csóványosi kilátás