Hanga Vendégház - Parád

MeghívóVendégeink elhelyezéseÉtkezési lehetőségekSzolgáltatásaink, felszereltségÉlményszerzési lehetőségekÁrak

Észak-Magyarország \ Mátra \ Heves megye \ Parád (Fényes-Pagony)
Budapest 104 km Eger 36 km | Gyöngyös 26 km | Pétervására 28 km

Vendégház | 6 szoba | 2-3 ágy/szoba
Összes férőhely: 12-18 fő | ÁtlagÁr: 8800 Ft/főtől*
Fizetési lehetőségek: Készpénz | Üdülési csekk | SZÉP Kártya

> Online foglalás...> Árkalkulátor...> Kapcsolat, üzenet küldése...


Meghívó...
Szeretettel hívjuk Önt, kedves látogató - akár barátaival, akár a családjával tervezi pihenését - a Mátra egyik legszebb tisztásán található szálláshelyünkre, a Hanga Vendégházba, amely távol a világ zajától, az erdőtől karnyújtásnyira, hazánk legmagasabb csúcsainak tövében, a Mátrát átszelő főút közelében Parádsasvár és Parád között, a Fényes Pagonyban helyezkedik el.
A házban töltött idő alatt teljesen feltöltődhet, és kikapcsolódhat, hiszen a Hanga Vendégház távol esik a világ zajától, a Mátra kiváló levegője, a csodás panoráma, a 7 hektáros nagy kert, a Kékestetőtől a szállás szomszédságáig nyúló erdő és a háziak kedvessége mind-mind az Ön kényelmét szolgálják, szolgáltatásaik és a környék látnivalói pedig pillanatok alatt feledtetik a mindennapok gondjait, és új élményeket kínálnak minden kedves Vendégünknek!

Vendégeink elhelyezéseVendégeink elhelyezése...
Az 1998-2005 között épült házunkban két szinten fogadunk Vendégeket. A földszinten 2 db egymásba nyíló szoba, az emeleten 4 különálló hálószoba áll a Vendégeink részére, melyek mindegyike rusztikus fa bútorral berendezett. Minden szobához külön zuhanyzó és mellékhelység tartozik, így szobánként is lehetőség van vendégfogadásra, azonban 10 fő feletti szállásfoglalás esetén több csoportot nem fogadunk, ettől kisebb foglalások esetén pedig addig fogadunk Vendégeket, amíg mindenkit kényelmesen el tudunk szállásolni, így akár egyszerre 12 fő (pótágyakkal 16-18 fő) elhelyezéséről is tudunk gondoskodni.
Továbbá alsó szinten található egy 36 négyzetméteres, egyedi fabútorral és eszközzel felszerelt étkezős konyha is, illetve a felső szinten egy kisebb társalgó, ahonnan az emelet szobái nyílnak, melyek mindegyik balkonnal rendelkezik, ahonnan csodás panoráma tárul Vendégeink szeme elé.
Az elmúlt években a vendégházunkat egy fedett terasszal és gépkocsi-beállóval bővítettük, amelyek szintén a nálunk pihenők kényelmét szolgálják. Vendégeink kényelme érdekében a házban háziállatot nem fogadunk.

Étkezési lehetőségekÉtkezési lehetőségek...
A Hanga Vendégház nem önellátó szálláshely, a Vendégek étkezéséről házias és tájjellegű ételekkel ház konyhája gondoskodik - igény szerint (reggeli vagy félpanziós ellátás). Azonban az alsó szinten található étkezős konyha hűtővel, mikrohullámú-sütővel,  kávéfőzővel, villanytűzhellyel, evőeszközökkel felszerelt, így a gyermekek részére melegítésre is van mód, illetve a felső szinten található társalgóban is helyeztünk el egy hűtőszekrényt, amelyet Vendégeink közösen használhatnak.
Továbbá lehetőség van a kertben való sütés-főzésre, melyhez biztosítunk bográcsot, tányérokat, evőeszközöket.
A ház vendégei a 24-es főút mentén található Túracamping Étteremben, a parádi Kisvendéglőben és Parádsasváron a Hubertus Panzióban is étkezhetnek.

Szolgáltatásaink, felszereltség...
A Hanga Vendégház kertjében szalonnasütésre, bográcsolásra van lehetőség, a szállás balkonjai ideálisak a pihenésre, illetve a tájban való gyönyörködésre, nyáron hullócsillag-figyelésre, ősszel szarvasbőgés hallgatásra, nagy kertünk kiváló helyszíne lehet különböző játékoknak.
Közelünkből több mátrai túraútvonalakra lehet csatlakozni, melyek kiválasztásában segítséget nyújtunk nehézségi foknak megfelelően. A környéken lehetőség van horgászatra és vadászat szervezésére is.

A ház felszereltsége

Tűzhely Tűzrakó-hely Ágynemű, törölköző
Mikrohullámú-sütő Kerti bútorok Vasaló
Hűtőszekrény Fedett pihenőhely Hajszárító
Fagyasztó(rész) Ping-pong asztal Televízió
Kávéfőző, kenyérpirító Bogrács Műholdas csatornák
Evőeszközök, edények Nyárs, tüzifa Internet hozzáférés

Élményszerzési lehetőségek...
A vendégházban és a szomszédságában található lovardában is számos élményszerző szolgáltatást vehetnek igénybe Vendégeink (ping-pong, túraajánlás, horgászat-, vadászatszervezés - bővebben: Szolgáltatások menüpont). A háziak a Vendégek igénye szerint ellátást biztosítanak, a ház konyhája házias és tájjellegű ételekkel várja a Hanga Vendégházban megszállókat.
A pihenés szerelmesei is megtalálják nálunk számításunkat, hiszen a házban igazi feltöltődést ígérő programokat kínálunk:
a szállás balkonjai ideálisak a pihenésre, illetve a tájban való gyönyörködésre, nyáron hullócsillag-figyelésre, ősszel szarvasbőgés hallgatásra. Nagy kertünk kiváló helyszíne lehet különböző játékoknak, a gyermekek nyugodt és biztonságos körülmények között szaladgálhatnak, nyugodtabb pillanatokban pedig az erdő állatait is megfigyelhetik kellő kitartással rendelkező Vendégeink, hiszen udvarunkban előfordul őz, róka, vadnyúl, fácán is.
A Parádsasvár, Parád és Kékestető alkotta háromszög igazi turistaparadicsom télen-nyáron, amelyhez kellő közelségben fekszik vendégházunk, azonban szálláshelyünk egyedi elhelyezkedése biztosítja a forgalommentes és zavartalan közeget Vendégeinknek.

A környék nevezetességei közé tartozik a szállástól délnyugati irányban fekvő Parádsasváron található Károlyi-kastély, mely ma kastélyszállóként működik, a szálló mellett található - a szintén Ybl Miklós által tervezett - Ivócsarnok, ahol a térség nevezetes gyógyvizét, a csevicét kóstolhatjuk és a település határában álló Ősjuhar.
A szállástól délkeletre található - a palócság központjaként számon tartott - Parád; legjelentősebb műemléke a Palóc Ház, melyben megtekinthetjük a jellegzetes palóc bútorokat, ruhákat, az udvaron pajtát, ólat, felszereléseket a valóságnak megfelelően felépítve. A településen különböző képzőművészeti kiállítások és műhelyek megtekintésére is lehetőség nyílik, többek között Asztalos Johák fafaragó, Baji Imréné és Zoltán kosárfonók, Gál István üvegcsiszoló, Jónás Bálint üvegfúvó-mester, Mata Pál üvegcsiszoló-mester, Révész Géza borműves, szíjgyártó-nyerges bemutatóit. Továbbá érdemes felkeresni az 1971-ben megnyílt kocsimúzeumot, amely a kerék feltalálásától a díszes főúri hintókig mutatja be a téma érdekességeit. A kocsimúzeumnak helyet adó Cifra Istállóban méntelep is működik. 
Parád keleti településrészén, Parádfürdőn található - a Mátrában egyedülálló, vasárnaptól péntekig igénybe vehető - 14x7 m-es fedett uszodát, ülőmedencét, finn szaunát merülő medencével, infra szaunákat, török gőzfürdőt, szoláriumot valamint kondicionálótermet tartalmazó wellness-központ (Erzsébet Park Hotel), amely garantált élményt nyújt a testnek és a léleknek egyaránt. Parádfürdő központjából délre indulva másfél kilométer hosszú, főleg gesztenyefákból álló fasor vezet az Ilona-völgyi vízeséshez, amely hazánk legnagyobb szintkülönbségű természetes zuhataga, az Ilona-völgy függőleges sziklafalának "V" alakú felső hasadékából vékony sugárban zúdul alá - esős idő után különösen szép látványt nyújtva az erre járó turistáknak. Parádfürdő és a vízesés között - a zöld jelzésű turistaúton - található a Szent István-csevicekút, ahol szintén megkóstolhatjuk a csevicevizet, ahogy a helyiek nevezik Parád gyógyvízkincsét. A Parádtól délre található Parádóhután is található egy ismertebb kút, a Klarissza-csevice, amely egy kellemes séta célpontja lehet.
A szálláshelytől délre található - az ország legmagasabb pontjaként számon tartott - Kékestető, amely télen-nyáron kedvelt kirándulóhely. Kékestetőt a Parádóhuta felé vezető sárga turistajelzésen elindulva is megközelíthetjük. A sárga jelzésen nyugatra indulva elérjük a piros kereszt jelzést, amelyet követve akár Galyatetőig túrázhatunk. További túraajánlatért bizalommal forduljanak a háziakhoz!
Érdemes a kalandvágyóknak felkeresni a Mátraháza és Mátrafüred között húzódó Sástón található Kalandparkot, ahol téli-nyári bobpálya, kalandpark, eurobungy, függőhíd, canopy, mászófal várja a magas adrenalin-szint kedvelőit.
A térség további nevezetességei közé tartozik a mátraderecskei mofetta, ami a vulkáni utóműködésként fellépő gázkiömlés, aminek összetevői a bőrön át, valamint a légzéssel a véráramába bejutva gyógyító hatást fejtenek ki; a Recski Nemzeti Emlékpark, amely a híres-hírhedt recski kényszermunka tábor volt rabjainak állít emléket;  a siroki vár és az évente megrendezésre kerülő motoros találkozó; a bükkszéki gyógyfürdő; Eger a Szépasszony-völggyel és gyönyörű belvárosával.
Télen a Mátra az ország egyik legalkalmasabb terepe a síelésre, számos pálya található a Hanga Vendégház környékén: Mátraszentistván, Galyatető és Kékestető is várja a havas sportok szerelmeseit.

MegközelítésKörnyék, megközelíthetőség...
A parádi Fényes-Pagony Budapest felől az M3-as autópályán a gyöngyösi leágazásig halaadva, majd Gyöngyöstől a 24-es főúton Mátrafüred, és Mátraháza érintésével érhető el a kempingnél balra kanyarodva, keleti irányból pedig a 24-es főúton át Parád, Recsk, Sirok, Eger és Füzesabony irányából közelíthető meg a kempingnél jobbra kanyarodva a Hanga Vendégház.
Közvetlen autóbusszal a környék települései mellett Egerből, Gyöngyösről, Budapestről és több alföldi megyeszékhelyről érhető el Parád, illetve Gyöngyösig és Egerig vonattal is utazhatunk.Távolságok a szállástól:
 
Buszmegálló:

1 km

Vasútállomás:

22 km

Bankautomata:

2 km

Posta:

2 km

Élelmiszerbolt:

2 km

Nagyobb bolt:

10 km

Benzinkút:

7 km

Étterem:

1 km

Orvosi rendelő:

2 km

Gyógyszertár:

5 km

Cukrászda, fagyizó:

4 km

Söröző, presszó:

1 km

Vasútállomás és benzinkút kivételével minden fenti szolgáltatás elérhető Parádsasváron (2 km) vagy Parádon (4-5 km), az előbbiért Pásztóig, az utóbbiért pedig Mátrafüredig kell utazni, az 1 km-re található szolgáltatások pedig a 24-es főút és a vendégházhoz tartozó bekötőút találkozásánál található Túracamping Étterem környékén érhetőek el.

Áraink, feltételek, foglaltsági naptár...

Áraink, kedvezmények

Szállás reggelivel 2 éjtől**

Felnőtt (18-70): 8800 Ft / fő / éj

(+350 Ft/fő/éj IFA)

Felnőtt, diák*: 8800 Ft / fő / éj

*diákok, 10-18, 70 év felett

Gyermek (3-10): 8100 Ft / fő / éj

(3-10 éves kor között)

Bébi (0- 3): 0 Ft / fő / éj

(3 éves kor alatt)

Szállás félpanzióval 2 éjtől**

Felnőtt (18-70): 12200 Ft / fő / éj

(+350 Ft/fő/éj IFA)

Felnőtt, diák*: 12200 Ft / fő / éj

*diákok, 10-18, 70 év felett

Gyermek (3-10): 9900 Ft / fő / éj

(3-10 éves kor között)

Bébi (0- 3): 0 Ft / fő / éj

(3 éves kor alatt)

Kiemelt szállásdíj (félpanzióval)
Kizárólag egyben foglalható a szállás a kiemelt napokon. Díjszabás létszámtól függően megegyezés szerint. Érdeklődni a Kapcsolat, üzenet, vélemény küldése űrlapon lehet a létszám megadásával.

**Az 1 éjszakás foglalások egyedi díjszabás alá tartoznak. Érdeklődni a Kapcsolat, üzenet, vélemény küldése űrlapon lehet a létszám megadásával.

Foglalási feltételek

-A fenti árak - a tájékoztatás szerint - tartalmazzák az idegenforgalmi adót
-
Az 1 éjszakás foglalások egyedi díjszabás alá tartoznak
-A vendégház a foglalás napján 14 órától vehető igénybe a távozás napján 10 óráig (előzetes egyeztetés esetén eltérés lehetséges)
-A foglalás a foglaló összeg beérkezésének visszajelzésekor tekinthető érvényesnek, a szállást a foglalási igény visszaigazolása után 8 napig tartjuk fenn
-A vendégház az alábbiakban megjelölt hosszú hétvégéken és nemzeti ünnepeken az Egyedi szállásdíjak megfizetése ellenében bérelhető (húsvét, május 1., pünkösd, augusztus 20., október 23., november 1.)
-A foglaló összege a teljes szállásdíj 30%-a, amely lemondás esetén vissza nem igényelhető, kizárólag későbbi időpontra helyezhető át
-Karácsonykor
a szálláshely egyedi ár szerint foglalható, érdeklődni a Kapcsolat, üzenet, vélemény küldése űrlapon lehet a létszám és a pontos időpont megadásával.
-Szilveszterkor
a szállás kizárólag egyben foglalható a fenti táblázatban megjelölt feltételek szerint
-Az oldalon történő foglalás esetén a Pihenek.hu Általános Szállásfoglalási Feltételei (ÁSZF) érvényesek

Foglaltsági naptár, árkalkulátor

A Hanga Vendégház foglaltsági adatait és szabad időpontjait tartalmazza a következő táblázat, amely segítségére lehet a foglalási időpont kiválasztásakor.
A (piros színnel jelzett) foglalt időpontokra kérjük ne küldjön foglalást, ezekben az időpontokban már több Vendéget nem tud fogadni a ház!
A (legutolsó frissítéskor) teljesen szabad időpontokat kétféle világos szín jelzi (6 db szoba), a hónapok közötti könnyebb áttekinthetőség érdekében. A részben foglalt napokat mélysárga jelölés jelzi.
A táblázat a frissítés időpontjáig tartalmazza a foglaltsági adatokat, melyeket legalább hetente egyszer igyekszünk megújítani. 
A Pihenek.hu szállásfoglaló rendszeren keresztül kizárólag online foglalásra van lehetőség (az alábbi űrlap segítségével), azonban bármilyen kérdése van, írja meg a Kapcsolat, üzenet, vélemény küldése űrlapon keresztül ügyfélszolgálatunk részére, amely a szállásadóval együttműködve a lehető legrövidebb időn belül megválaszolja üzeneteit.
A Pihenek.hu Általános Szállásfoglalási Feltételeit (ÁSZF) ide kattintva ismerheti meg, amelyben a foglalás feltételei mellett tájékozódhat a foglalási űrlap kitöltése utáni néhány egyszerű lépésről.

Árkalkulátor

A foglalás előtt lehetősége van igénybe venni Árkalkulátor szolgáltatásunkat, amely segítségével könnyen kiszámíthatja tervezett pihenése szállásköltségét. Kattintson az előbbi linkre, adja meg a tervezett időpontokat, valamint az érkező vendégek számát, és máris megtudhatja, hogy a Hanga Vendégházban mennyibe kerül a tervezett pihenése!

Online foglalás, kapcsolat...
A parádi Hanga Vendégházhoz az alábbi űrlap kitöltésével és elküldésével jutathatja el foglalási szándékát. Kérjük, a foglalás előtt olvassa el az Általános Szállásfoglalási Feltételeket, és ellenőrizze a fenti foglaltsági táblázat segítségével, hogy az Ön által választott időszakban a legutolsó frissítéskor szabad volt-e a ház.
Az adatok kitöltése, és az űrlap elküldése után, kérjük, ellenőrizze postafiókját, mert a megadott e-mail címre egy üzenetet küldünk a foglalás adataival, és egy hivatkozással, melyre kattintva érvényesítheti foglalási igényét. Az aktiválás után 24 órán belül a foglalást e-mailben (amelyről sms értesítést is küldünk) jelzi vissza Önnek rendszerünkön keresztül a Hanga Vendégház. Köszönjük, hogy nálunk tervezi meg pihenését!

Tervezett időpont:

Érkezés napja:

Elutazás napja:

Vendégeink lesznek:

Szállás reggelivel

Felnőtt
(18-  )*:

Felnőtt, diák
(10-18)*:

 Gyermek
(3-10)*:

Bébi
(0-3)*:

Szállás félpanzióval

Felnőtt
(18-  )*:

Felnőtt, diák
(10-18)*:

 Gyermek
(3-10)*:

Bébi
(0-3)*:

 

(Az itt megadott összegek az idegenforgalmi adót** is tartalmazzák, az év minden napján - kivéve ünnepeken és kiemelt napokon - a főoldal szerinti díjszabás szerint legalább 2 éj foglalása esetén érvényesek!)

Fizetési mód:

 

 Készpénz

 

 Üdülési csekk

 

 SZÉP Kártya

 

 Egyéb, ami:

 Szállásfoglaló adatai:

Név:

  

Település:

   

Közterület:

    

Házszám (em, ajtó):

Mobiltelefonszám:

E-mail cím:

 

(Kérjük, minden mezőt töltsön ki a szállásfoglaláshoz!)

Megjegyzés, üzenet, vélemény, további szolgáltatások kérése:

 

 

   

Az Általános Szállásfoglalási Feltételeket megismertem, és elfogadom, valamint a leadott foglalásom - a néhány perc múlva a postafiókomba kapott e-mailben leírtak szerint - érvényesítem. Az itt kapott összegek minden esetben csak tájékoztató jellegűek, pontos árakat a visszaigazolás tartalmaz.

 

 

01
A Hanga Vendégház
02
Légifelvétel: az erdő egészen a házig ér
03
Hálószoba

05
Hálószoba
06
A ház étkezője
07
Az emeleti társalgó
08
A vendégház éjjel is meseszép
09
Kerti panoráma a Kékesre
10
Téli táj

12
Kastély Parádsasváron
12
Ivócsarnok Parádsasváron
12
Mátraderecskei mofetta


 

12
Ilona-völgyi vízesés


 

12
A légpárnából kiemelkedő Galya-tető

12
A recski emléktábor egyik barakkja

 


12
Az ország teteje: Kékestető

12
A sástói kalandpark függőhídja