Hont Vendégház - Hont

MeghívóVendégeink elhelyezéseÉtkezési lehetőségekSzolgáltatásaink, felszereltségÉlményszerzési lehetőségekÁrak

Észak-Magyarország \ Börzsöny \Nógrád  megye \ Hont
Budapest 76 km | Vác 42 km | Balassagyarmat 27 km

Vendégház (4 napraforgós) | 3 szoba | 2 ágy/szoba
Összes férőhely: 7-8 fő | ÁtlagÁr: 2500 Ft/fő-től*
Készpénz | Üdülési csekk | SZÉP Kártya Elfogadóhely (OTP - MKB - K&H)

Gyorskapcsolat: hontvendeghaz@pihenek.hu

A vendégház bezárt, oldalunkon nem foglalható.
További börzsönyi szállások:

http://www.pihenek.hu/szallas_borzsony/


Meghívó...
A Hont Vendégház a Börzsöny északi részén fekvő Hont településen található. Az alig több mint félezer főt számláló község a szlovák határ és az Ipoly folyó ölelésében fekszik Nógrád megye nyugati részén, a 2-es főút mentén. Az 1957-ben épült ház egy nyugodt és csendes kis utcában található, így teljes mértékben a vendégek pihenését szolgálja a ház mögötti füves udvarral és kerttel együtt. Az egykori családi ház 2004-2006 között teljes felújításon és átalakításon esett át, így a 2006-tól egész évben szeretettel várja a Börzsönyben túrázni, az Ipoly völgyében pihenni, kikapcsolódni vágyókat a középkori Hont vármegye egykori székhelyén, ahonnan a közeli várakba (Nógrádi vár, Drégely vár), illetve több történelmi nevezetesség helyszínére is kirándulások tehetők.

Vendégeink elhelyezéseVendégeink elhelyezése...
A ház egyszerre 6 fő (pótággyal 7-8 fő) részére biztosít szálláslehetőséget, egyszerre azonban csak egy csoport fogadását vállaljuk Vendégeink zavartalan pihenése érdekében. 3 hálószoba áll a Vendégek rendelkezésére, ebből kettőben  egy-egy franciaágy, a harmadikban két darab kanapé és egy ágy található az áthidalós szekrénysorok, televíziók és dvd lejátszók mellett. A szálláshelyen a szobákon kívül egy étkező, egy konyha, és egy zuhanyzós fürdőszoba szolgálja még a Vendégeink kényelmét, melyek - a szobákkal együtt - 2004-2006 teljes felújításon estek át. Az épületben kérjük a dohányzás mellőzését, erre helyet a fenyőfa mellett található fedett teraszon biztosítunk lehetőséget. A füvesített udvar kiváló helyszíne lehet a kirándulások, vagy a hétköznapok fáradalmainak kipihenésére. Vendégeink kérésére háziállat a szálláshelyre nem hozható.

Étkezési lehetőségekÉtkezési lehetőségek...
A vendégház felújított konyhája teljesen felszerelve várja vendégeit, a főzéshez 4 lapos, sütővel rendelkező gáztűzhely, páraelszívó, mikrohullámú sütő áll látogatóink rendelkezésére. A településtől 2,5 km-re, Drégelypalánkon található a Várkapitány Étterem, ahol kedvező árú ételekkel várják délben és este is a Vendégeket. A drégelypalánkihoz hasonló távolságra a határ túloldalán található Ipolyság (mai neve: Sahy) településen is található étterem, melyet szintén érdemes felkeresni - akár egy kirándulással egybekötve.

Szolgáltatásaink, felszereltség...
A ház udvarán tűzrakó-hely várja a szabadban főzés és sütés szerelmeseit, a fedett terasz és a kerti bútorok a pihenéshez nyújtanak kényelmet.  A kisebbek részére hinta, homokozó, kis csúszda, kerti medence biztosít lehetőséget a szórakozásra. Az autóval érkező vendégeink járművei az udvaron parkolhatnak. A télen és fűtési szezonban is van mód a házban pihenni, ekkor a fűtésért mérőóra állás alapján számítunk fel díjat. A Hont Vendégházban a televízió mellett dvd lejátszók, filmek, társasjátékok is Vendégeink rendelkezésére állnak a nálunk töltött idő kellemes eltöltéséhez.
A vendégház pincéjében különböző borokból kóstolhatnak, vásárolhatnak a Vendégek, többek között megkóstolhatják a ház saját készítésű bio borát, amelyet a Hont Vendégházi Nemlőre névre kereszteltek.
Vendégeink kérésére háziállat a szálláshelyre nem hozható.

A ház felszereltsége

Tűzhely Tűzrakó-hely Ágynemű, törölköző
Mikrohullámú-sütő Bogrács Televízió
Hűtőszekrény Nyárs, tűzifa Műholdas csatornák
Fagyasztó(rész) Kerti bútorok DVD lejátszó
Kávéfőző Kerti medence Vasaló
Kenyérpirító Kerti gyermekjáték Hajszárító
Evőeszközök, edények

Élményszerzési lehetőségek...
A vendégházban a szabadban főzés-sütési és pihenési lehetőségek mellett különböző játékok, filmek, a kisebbek a kerti játékok segítségével kapcsolódhatnak ki Vendégeink.

Hont és környéke számos nevezetesség helyszíne. Az Ipoly folyó kellemes séták helyszíne lehet, a Börzsöny kék+ és zöld turistaútja a hegy felfedezésére hívja a kirándulni vágyókat.
A két út találkozásánál található a Honti szakadék.
A pleisztocénkori őslénytani leleteket rejtő szakadék több millió éve őrzi a földtörténeti korok emlékeit, tengeri állatmaradványokat, egysejtűeket, rákokat, csigákat, kagylókat, korallmaradványokat, megkövesedett cápafogakat. A parányi egysejtűek mészvázait rejtő rétegek nehezen érhetőek el és megközelítésük balesetveszélyes. Hóolvadáskor és esős időben a szurdokvölgybe látogatók páratlan vízesésben gyönyörködhetnek.
A zöld jelzést követve majd a kékre áttérve elsétálhatunk Kemencéig, ahonnan nyaranta kisvasút indul a Börzsönybe, illetve a vasút telephelyén múzeum is található.
Honttól délkeletre, a 2. számú főúttól kb. 1 km-re található a Csitári forrás /Tsitári forrás, Kutyika/, és a kegyhely, a Csitári kápolna, mely a forrás miatt ismert zarándokhellyé vált. A Csitári források közelében már a középkorban két kápolna állt, és a legenda szerint Drégely várából is idejártak imádkozni a "titokzatos alagúton át", sőt forrás csodatévő vizétől már sokan meggyógyultak. A csitári búcsújáróhely történetét kutatók akadtak egy 1859-es feljegyzésre, amelyben a község akkori plébánosa közölte a hírt, miszerint a Tsitárban, a malom közelében lévő forrásnál a Boldogságos Szűz Mária többször is megjelent, és csodálatos gyógyulások történtek. Hont községben 27 ilyen esetre emlékeznek. Jelenleg népszerű búcsújáróhely, messzi földről zarándokolnak ide a hívők.
A Szondy alagút az előbb említett csodaforrástól kb 200 méterre délre, a vulkanikus eredetű Börzsöny-hegység gyomrában található. A járatok egykor 80-100 cm szélesek és embermagasságúak voltak, ugyanúgy, mint a mára megtakarított szakaszok. Feltételezhetően ezen a titokzatos alagúton jártak imádkozni a Drégely várban lakók a Csitári kápolnához. Az alagút eddig feltárt része pillanatnyilag szabadon látogatható.

A település távolabbi környékén mindenképpen érdemes felkeresni a szomszédos Drégelypalánk mellett található Drégely várat. A ma is látható középkori várrom, a Börzsöny- hegység meredek lejtőjű, 444 m magas hegycsúcsán áll. 1552. július 6-án kezdte ostromolni Ali pasa serege. Szondi György várkapitány és a 150 fős őrség 4 napig védte a várat a sokszoros túlerővel szemben. Az utolsó ostromnál, Szondi a várkapunál halt hősi halált és az őrség is elpusztult.
Honttól 25 km-re található Nógrádi várrom egy dagadókúpon épült. A várhegy, mint hatalmas cipó emelkedik ki a Börzsöny előterében kialakult medencéből. A vár egyik lőtornya villámcsapás áldozatává eset, később a vár a török rombolás áldozatává vált.
A településről érdemes ellátogatni Esztergomba, amely legrövidebben a mai Szlovákia területén található Párkány településen keresztül érhető el, melynek környéke szintén sok látnivalóval kecsegtet.

MegközelítésKörnyék, megközelíthetőség...
Hontot Budapest és Vác felől a településen Szlovákia felé áthaladó 2-es főúton át közelíthetjük meg, melyhez a Börzsöny nyugati részéről érkező út a határ közelében kapcsolódik.
Közvetlen autóbusszal Drégelypalánkról, Balassagyarmatról és Vácról érhető el Hont, Drégelypalánkon vasúti csatlakozással, ahonnan Vác-Budapesten keresztül az ország bármely pontja könnyen megközelíthető vonattal.Távolságok a szállástól:
 
Buszmegálló:

250 m

Vasútállomás:

3 km

Bankautomata:

10 km

Posta:

1 km

Élelmiszerbolt:

200 m

Nagyobb bolt:

3 km

Benzinkút:

2 km

Étterem:

3 km

Orvosi rendelő:

3 km

Gyógyszertár:

3 km

Cukrászda, fagyizó:

3 km

Söröző, presszó:

1 km

Vasútállomás, étterem, orvosi rendelő, nagyobb bolt a közelben Drégelypalánkon található a település közelében, bankautomata pedig Kemencén.

Áraink, feltételek, foglaltsági naptár...

Áraink, kedvezmények

1

9000 Ft / ház / éj

(0-119 éves korig)

2

9000 Ft / ház / éj

(0-119 éves korig)

3

9000 Ft / ház / éj

(0-119 éves korig)

4

11000 Ft / ház / éj

(0-119 éves korig)

5

12500 Ft / ház / éj

(0-119 éves korig)

6

15000 Ft / ház / éj

(0-119 éves korig)

7

17500 Ft / ház / éj

(0-119 éves korig)

(8 fő)

(20000 Ft / ház / éj)

(0-119 éves korig)

A minimális foglalási idő 2 éj, a nyári hónapokban 4 éj.

     
Kiemelt időszakok árai:

Ünnepi időszakok (október 22-26, december 23-28, ünnepek):

1-4

12500 Ft / ház / éj

(0-119 éves korig)

5

14500 Ft / ház / éj

(0-119 éves korig)

6

16500 Ft / ház / éj

(0-119 éves korig)

7

18500 Ft / ház / éj

(0-119 éves korig)

(8 fő)

(20500 Ft / ház / éj)

(0-119 éves korig)

A minimális foglalási idő 3 éj.

 

 

 

Szilveszteri időszak (december 30-02):

1-4

15000 Ft / ház / nap

(0-119 éves korig)

5

17000 Ft / ház / nap

(0-119 éves korig)

6

19000 Ft / ház / nap

(0-119 éves korig)

7

21000 Ft / ház / nap

(0-119 éves korig)

(8 fő)

(23000 Ft / ház / nap)

(0-119 éves korig)

A minimális foglalási idő 3 nap.

     

6=7 Akció!!! Foglaljon 7 éjszakára 6 éjszaka áráért!*
(készpénzes fizetés esetén)

 

 

 

Fűtés díj:

mérőóra alapján

 

Foglalási feltételek

-A fenti árakat nem terheli idegenforgalmi adó
-A ház nem fogad háziállatokat
-A megadott minimális foglalási idők az egyes időszakokra értendőek, két szezont érintő foglalás esetén a hosszabb foglalási idő érvényes
-Ünnepi időszakban legalább 4 éjszakás foglalás esetén csak 2 éjszaka díját számítjuk kiemelt áron, a fennmaradó éjszakák költségét alapáron számoljuk
-Szilveszterkor a szállás díját nem éjszakák után, hanem naptári napok szerint számítjuk, ebben az időszakban a szállást már délelőtt el lehet foglalni, és az utolsó nap késő délutánjáig is igénybe lehet venni. Ebben az időszakban maximum 3 napot számlázunk a szilveszteri díj szerint, ennél hosszabb foglalás esetén a fennmaradó éjszakák költségét alapáron számoljuk
-Amennyiben Kiemelt időszakban kíván szállást foglalni, kérjük jelezze az Online foglalás Megjegyzés rovatában, ekkor az alapárak (és a kalkulátor számításai) nem érvényesek, a szállásdíj összegéről e-mailben (a díjszabás szerint) tájékoztatjuk
-Készpénzes fizetés esetén minden 7. éjszaka árát ajándékba adjuk Vendégeinknek
-A szállásdíjon felüli szolgáltatásokért minden esetben a helyszínen kell fizetni (pl. fűtés)
-A vendégház a foglalás napján 14 órától vehető igénybe a távozás napján 10 óráig (megegyezés esetén lehet eltérés)
-A foglalás a foglaló összeg beérkezésének visszajelzésekor tekinthető érvényesnek, a szállást a foglalási igény visszaigazolása után 8 napig tartjuk fenn
-A foglaló összege a teljes szállásdíj 25%-a (minimum 6000 Ft), amely lemondás esetén vissza nem igényelhető, kizárólag későbbi időpontra helyezhető át a foglalt időpont előtt legalább 6 héttel, a későbbi áthelyezés új foglalásnak minősül
-Az oldalon történő foglalás esetén a Pihenek.hu Általános Szállásfoglalási Feltételei (ÁSZF) érvényesek

Online foglalás, kapcsolat...
A Hont Vendégházhoz az alábbi űrlap kitöltésével és elküldésével jutathatja el foglalási szándékát. Kérjük, a foglalás előtt olvassa el az Általános Szállásfoglalási Feltételeket, és ellenőrizze a fenti foglaltsági táblázat segítségével, hogy az Ön által választott időszakban a legutolsó frissítéskor szabad volt-e a ház.
Az adatok kitöltése, és az űrlap elküldése után, kérjük, ellenőrizze postafiókját, mert a megadott e-mail címre egy üzenetet küldünk a foglalás adataival, és egy hivatkozással, melyre kattintva érvényesítheti foglalási igényét. Az aktiválás után 24 órán belül a foglalást e-mailben (amelyről sms értesítést is küldünk) jelzi vissza Önnek rendszerünkön keresztül a Hont Vendégház. Köszönjük, hogy nálunk tervezi meg pihenését!

 

01
A Hont Vendégház02
A füves udvar03
A pihenőhely a fenyő alatt04
Egyik hálószobánk05
A másik hálószoba06
A szekrénysor07
A harmadik szoba 2 kanapéval08
Felszerelt konyha09
Étkező10
A vendégház udvara10
A ház bora: Hont Vendégházi Nemlőre10
A ház alatti pince "készlete"11
Nógrádi vár12
Drégely vára12
A csitári kápolna12
Szondy alagút12
Kemencei kisvasút12
Honti szakadék12
Börzsönyi látkép