Kemencés Vendégház - Drégelypalánk

MeghívóVendégeink elhelyezéseÉtkezési lehetőségekSzolgáltatásaink, felszereltségÉlményszerzési lehetőségekÁrak

Észak-Magyarország \ Börzsöny \Nógrád megye \ Drégelypalánk
Budapest 73 km | Vác 39 km | Balassagyarmat 23 km

Vendégház (3 napraforgós) | 3 szoba | 2-3 ágy/szoba
Összes férőhely: 8 fő | ÁtlagÁr: kb. 3000 Ft/fő*
Készpénz | Üdülési csekk | Átutalás
SZÉP Kártya Elfogadóhely (OTP - MKB)

Gyorskapcsolat: kemencesvendeghaz@pihenek.hu

> Online foglalás...> Árkalkulátor...> Kapcsolat, üzenet küldése...


Meghívó...
A Kemencés Vendégház a Börzsöny északi részén fekvő Drégelypalánk településen található. A Drégely váráról és a vitézségből példát adó hőséről, Szondi Györgyről szóló legendák és mondák által ismertté vált település az Ipoly mentén, a hatalmas ősvulkán termékeként keletkezett Börzsöny északi lejtői és a kanyargós Ipoly mocsári árterei, égeres láperdői közt települt, a Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozó Ipoly-völgyi Természetvédelmi Területen.
A 3 napraforgós vendégház egész évben alkalmas az aktív pihenésre vágyóknak, a turistáknak a Börzsöny és az Ipoly felfedezni való látnivalói miatt, és a hétköznapokból kiszakadni vágyó családoknak is ideális, hiszen télen a kemence melege teszi kellemessé az itt tartózkodást, nyáron a ház hűvössége és a tágas udvarban található öreg gyümölcsfák kellemes árnyéka enyhíti a hőséget. Tavasztól késő őszig mindig lehet gyümölcsöt szüretelni az epertől kezdve a málnán, ribizlin át az almáig, körtéig, dióig bezárólag. A kisgyermekes családok részére a kiságytól a homokozóig számtalan eszközt tudunk biztosítani, amellyel még kellemesebbé igyekszünk tenni a nálunk töltött pihenést.
Ha további részletekre kíváncsi vendégházunkkal kapcsolatban, ízelítőül olvassa el a következő néhány sort, de mindenképpen arra bíztatjuk, hogy látogasson el minél hamarabb Drégelypalánkra, hogy felfedezhesse ezt a csodálatos vidéket! Bármikor is érkezik hozzánk, töltse ki az oldal alján található űrlapot, mi egész évben szeretettel várjuk!

Vendégeink elhelyezéseVendégeink elhelyezése...
A ház egyszerre 8 fő részére biztosít szálláslehetőséget, egyszerre azonban minden esetben csak egy csoport fogadását vállaljuk Vendégeink zavartalan pihenése érdekében.
3 hálószoba áll a Vendégek rendelkezésére: az első szobában 3 ágy, éjjeli szekrények, szekrény, fésülködő asztal, kályha; a másodikban 2 ágy, éjjeli szekrény, televízió, szekrény, asztal, székek és kályha; a harmadikban 3 ágy, éjjeli szekrény, szekrény, székek és kályha található. A szálláshelyen a szobákon kívül egy előszoba (fogas, cipősszekrény), egy konyha (teljesen felszerelt), egy fürdőszoba (kád, mosdó, wc) és egy üveges veranda szolgálja még a Vendégeink kényelmét, amely étkezésre, borozgatásra és beszélgetésre is kiválóan alkalmas.
Az épületben kérjük a dohányzás mellőzését, erre az udvaron és a teraszon biztosítunk lehetőséget. A tágas, fás udvar igazán ideális hely pihenésre, olvasásra, a kisebbeknek a szaladgálásra és egy kellemes szalonnasütésre egyaránt.

Étkezési lehetőségekÉtkezési lehetőségek...
A vendégház konyhája teljesen felszerelve várja vendégeit, a főzéshez gáztűzhely, edények, mikrohullámú sütő áll látogatóink rendelkezésére.
Hétköznap Drégelypalánkon előzetes egyeztetéssel menü rendelkező a Várkapitány Étteremben, hétvégénként eszpresszóként működik.
További étkezési lehetőség található a szomszédos Honton: Ibinél lehet pizzázni. A határ túloldalán található Ipolyság (mai neve: Sahy) településen többféle étterem is található, melyeket érdemes felkeresni - akár egy kirándulással egybekötve.

Szolgáltatásaink, felszereltség...
A ház udvarán tűzrakó-hely várja a szabadban főzés és sütés szerelmeseit, az üveges veranda és a kerti bútorok a pihenéshez nyújtanak kényelmet. 
A kisebbek részére hinta, gyűrűkarika, homokozó, gyerekjátékok és társasjátékok biztosítanak lehetőséget a szórakozásra.
A télen és fűtési szezonban is van mód a házban pihenni, ekkor a fűtésért 1000 Ft / nap díjat számítunk.
A ház hátsó udvarán 2009-ben készült el a kerti kemence, melyben a háziak is vállalják lepény, pizza, pogácsa és további kemencés ételek készítését.
Tavasztól késő őszig mindig lehet gyümölcsöt szüretelni az epertől kezdve a málnán, ribizlin át az almáig, körtéig, dióig bezárólag. A leszüretelt gyümölcs befőzésére is van lehetőség.
A szomszéd házban szauna található, amit igény és megbeszélés esetén a háziak - külön díj ellenében - a Vendégek rendelkezésére bocsátanak.
Néhány kerékpárt is tudnak a háziak biztosítani a kalandvágyó és a környéket felfedezni kívánó Vendégek részére, de a település teleházában is bérelhető néhány bicikli.

A ház felszereltsége

Tűzhely Tűzrakó-hely Ágynemű
Mikrohullámú-sütő Bogrács Televízió
Hűtőszekrény Nyárs, tűzifa Műholdas csatornák
Fagyasztó(rész) Kerti bútorok Rádió
Kávéfőző Fedett pihenőhely Hajszárító
Kenyérpirító Kerti gyermekjáték Vasaló
Evőeszközök, edények Kerékpár, futball-labda

Élményszerzési lehetőségek...
A vendégházban a szabadban főzés-sütési és pihenési lehetőségek mellett különböző társasjátékok, a kisebbek a kerti játékok segítségével kapcsolódhatnak ki Vendégeink.

Drégelypalánk és környéke számos nevezetesség helyszíne. Az Ipoly folyó környéke kellemes séták alkalmas, a folyóban és a Fahídi tavon horgászni is lehet, a térség nagyvadas területein pedig vadászatra is van mód. A közelmúltban turisztikai határátlépési pont létesült Drégelypalánk és a szlovákiai Ipolyhídvég között az Ipolyon, az átkelést gyalogos híd teszi lehetővé.
A településen sétakocsikázásra is van mód, melynek szervezésében szívesen segítenek a háziak.

A Börzsöny piros turistaútja
Drégelyvár felfedezésére hívja a kirándulót. A ma is látható középkori várrom, a Börzsöny- hegység meredek lejtőjű, 444 m magas hegycsúcsán áll. 1552. július 6-án kezdte ostromolni Ali pasa serege. Szondi György várkapitány és a 150 fős őrség 4 napig védte a várat a sokszoros túlerővel szemben. Az utolsó ostromnál, Szondi a várkapunál halt hősi halált és az őrség is elpusztult.
Drégelypalánktól nyugatra, a 2. számú főúttól kb. 1 km-re található a Csitári forrás /Tsitári forrás, Kutyika/, és a kegyhely, a Csitári kápolna, mely a forrás miatt ismert zarándokhellyé vált. A Csitári források közelében már a középkorban két kápolna állt, és a legenda szerint Drégely várából is idejártak imádkozni a "titokzatos alagúton át", sőt a forrás csodatévő vizétől már sokan meggyógyultak. A csitári búcsújáróhely történetét kutatók akadtak egy 1859-es feljegyzésre, amelyben a község akkori plébánosa közölte a hírt, miszerint a Tsitárban, a malom közelében lévő forrásnál a Boldogságos Szűz Mária többször is megjelent, és csodálatos gyógyulások történtek. A szomszéd községben 27 ilyen esetre emlékeznek. Jelenleg népszerű búcsújáróhely, messzi földről zarándokolnak ide a hívők.
A Szondy alagút az előbb említett csodaforrástól kb. 200 méterre délre, a vulkanikus eredetű Börzsöny-hegység gyomrában található. A járatok egykor 80-100 cm szélesek és embermagasságúak voltak, ugyanúgy, mint a mára megtakarított szakaszok. Feltételezhetően ezen a titokzatos alagúton jártak imádkozni a Drégely várban lakók a Csitári kápolnához. Az alagút eddig feltárt része pillanatnyilag szabadon látogatható.
A szomszédos Hontról két turistaút (kék+ és zöld) is a Börzsöny felé invitálja a kirándulót: a két út találkozásánál/szétválásánál található a Honti szakadék. A pleisztocénkori őslénytani leleteket rejtő szakadék több millió éve őrzi a földtörténeti korok emlékeit, tengeri állatmaradványokat, egysejtűeket, rákokat, csigákat, kagylókat, korallmaradványokat, megkövesedett cápafogakat. A parányi egysejtűek mészvázait rejtő rétegek nehezen érhetőek el és megközelítésük balesetveszélyes. Hóolvadáskor és esős időben a szurdokvölgybe látogatók páratlan vízesésben gyönyörködhetnek.
A zöld jelzést követve majd a kékre áttérve elsétálhatunk Kemencéig, ahonnan nyaranta kisvasút indul a Börzsönybe, illetve a vasút telephelyén múzeum is található.
Az Ipolyvecére vezető műút mellett kialakított, a Csado mocsárra kilátást nyújtó madár-megfigyelőhely minden látogatónak páratlan élménnyel szolgálhat.

Drégelypalánktól 22 km-re található Nógrádi várrom egy dagadókúpon épült. A várhegy, mint hatalmas cipó emelkedik ki a Börzsöny előterében kialakult medencéből. A vár egyik lőtornya villámcsapás áldozatává eset, később a vár a török rombolás áldozatává vált.
A településről érdemes ellátogatni Esztergomba, amely legrövidebben a mai Szlovákia területén található Párkány településen keresztül érhető el, melynek környéke szintén sok látnivalóval kecsegtet.
A Cserehát látnivalói is karnyújtásnyira találhatóak. Kellemes egynapos program lehet Balassagyarmat, Szécsény városa is, de akár Hollókőre vagy Ipolytarnócra is ellátogathatnak Vendégeink.

MegközelítésKörnyék, megközelíthetőség...
Drégelypalánkot Budapest és Vác felől a településen Szlovákia felé áthaladó 2-es főúton közelíthetjük meg, továbbá Balassagyarmat felől keleti irányból érhető el az észak-magyarországi település.
Közvetlen autóbusszal Vácról és Balassagyarmatról érhető el Drégelypalánk, vasúti csatlakozás pedig Balassagyarmat és Vác felől van, az utóbbi Budapesten keresztül az ország bármely pontjáról könnyen és kényelmesen megközelíthető vonattal.Távolságok a szállástól:
 
Buszmegálló:

150 m

Vasútállomás:

100 m

Bankautomata:

17 km

Posta:

400 m

Élelmiszerbolt:

300 m

Nagyobb bolt:

400 m

Benzinkút:

8 km

Étterem:

5 km

Orvosi rendelő:

500 m

Gyógyszertár:

400 m

Cukrászda, fagyizó:

400 m

Söröző, presszó:

400 m

Étterem Ipolyságon, benzinkút Rétságon, Balassagyarmaton, bankautomata Rétságon, Balassagyarmaton vagy Kemencén található a közelben, a többi szolgáltatás elérhető Drégelypalánkon is.

Áraink, feltételek, foglaltsági naptár...

Áraink, kedvezmények

Alapszezon (szeptembertől májusig, kivéve kiemelt időpontok)
Felnőtt (14-   ): 3000 Ft / fő / éj

(14 éves kor felett)

Gyermek (3-14): 2500 Ft / fő / éj

(3-14 éves kor között)

Bébi (0- 3): 0 Ft / fő / éj

(3 éves kor alatt)

Főszezon (június - augusztus)
1 fő esetén 8000 Ft / ház / éj

(3 éves kor felett)

2 fő esetén 8000 Ft / ház / éj

(3 éves kor felett)

3 fő esetén 9000 Ft / ház / éj

(3 éves kor felett)

4 főtől 3000 Ft / fő / éj

(3 éves kor felett)

Bébi (0- 3): 0 Ft / fő / éj

(3 éves kor alatt)

Ünnepi szállásdíjak

Az ünnepi árak megegyeznek a Főszezoni díjakkal, a ház azonban minimum 3 éjszakára foglalható.

Szilveszteri szállásdíj

75000 Ft / ház / 3 éj

(0-119 éves korig)

Egyéjszakás felár: 500 Ft / fő / éj

(0-119 éves korig)

Fűtés díj: 1000 Ft / ház / éj

(fűtési szezonban)

Foglaló összege: 10%

(minimum 5000 Ft)

Foglalási feltételek

-A fenti árakat nem terheli idegenforgalmi adó
-A szállásdíjon felüli szolgáltatásokért minden esetben a helyszínen kell fizetni (pl. fűtés)
-
Az egyéjszakás foglalások után személyenként további 500 Ft fizetendő, melyet a kalkulátor árai átmenetileg nem tartalmaznak.
-A vendégház a foglalás napján 14 órától vehető igénybe a távozás napján 11 óráig (megegyezés esetén lehet eltérés)
-A foglalás a foglaló összeg beérkezésének visszajelzésekor tekinthető érvényesnek, a szállást a foglalási igény visszaigazolása után 8 napig tartjuk fenn
-A vendégház az alábbiakban megjelölt hosszú hétvégéken és nemzeti ünnepeken minimum 3 éjre bérelhető (húsvét, május 1., pünkösd, augusztus 20., október 23., karácsony) a főszezoni árak szerint, szilveszterkor pedig külön díjazás ellenében foglalható a fenti táblázat szerint
-A foglaló összege a teljes szállásdíj 10%-a (minimum 5000 Ft), amely lemondás esetén vissza nem igényelhető, kizárólag későbbi időpontra helyezhető át, egyéb esetben az kötbérként a Szállásadót illeti meg
-Az oldalon történő foglalás esetén a Pihenek.hu Általános Szállásfoglalási Feltételei (ÁSZF) érvényesek

Foglaltsági naptár, árkalkulátor

A Kemencés Vendégház foglaltsági adatait és szabad időpontjait tartalmazza a következő táblázat, amely segítségére lehet a foglalási időpont kiválasztásakor.
A (piros színnel jelzett) foglalt időpontokra kérjük ne küldjön foglalást, ezekben az időpontokban már több Vendéget nem tud fogadni a ház!
A foglalás alatt álló napokat mélysárga jelölés jelzi. Ezek a napok általában már nem szabadok, néhány nap múlva már az előbb említett piros színnel lesznek jelezve, amennyiben a Szállásadó részére beérkezik a foglaló, és érvényessé válik a foglalás. Amennyiben az Ön által kinézett időpont ebbe a kategóriába tartozik, érdemes néhány nap múlva újra ellenőrizni a táblázatot, melyből megtudhatja, hogy foglalttá vagy szabaddá váltak a kinézett napok. Bármilyen kérdés esetén az üzenetét a Kapcsolat, üzenet, vélemény küldése űrlapon keresztül juttathatja el ügyfélszolgálatunk részére, ahol szívesen fogadjuk megkeresését.
A (legutolsó frissítéskor) teljesen szabad időpontokat kétféle világos szín jelzi, a hónapok közötti könnyebb áttekinthetőség érdekében.
A táblázat a frissítés időpontjáig tartalmazza a foglaltsági adatokat, melyeket legalább hetente egyszer igyekszünk megújítani. 
A Pihenek.hu szállásfoglaló rendszeren keresztül kizárólag online foglalásra van lehetőség (az alábbi űrlap segítségével), azonban bármilyen kérdése van, írja meg a Kapcsolat, üzenet, vélemény küldése űrlapon keresztül ügyfélszolgálatunk részére, amely a szállásadóval együttműködve a lehető legrövidebb időn belül megválaszolja üzeneteit.
A Pihenek.hu Általános Szállásfoglalási Feltételeit (ÁSZF) ide kattintva ismerheti meg, amelyben a foglalás feltételei mellett tájékozódhat a foglalási űrlap kitöltése utáni néhány egyszerű lépésről.

Árkalkulátor

A foglalás előtt lehetősége van igénybe venni Árkalkulátor szolgáltatásunkat, amely segítségével könnyen kiszámíthatja tervezett pihenése szállásköltségét. Kattintson az előbbi linkre, adja meg a tervezett időpontokat, valamint az érkező vendégek számát, és máris megtudhatja, hogy a Kemencés Vendégházban mennyibe kerül a tervezett pihenése!

Online foglalás, kapcsolat...
A Kemencés Vendégházhoz az alábbi űrlap kitöltésével és elküldésével jutathatja el foglalási szándékát. Kérjük, a foglalás előtt olvassa el az Általános Szállásfoglalási Feltételeket, és ellenőrizze a fenti foglaltsági táblázat segítségével, hogy az Ön által választott időszakban a legutolsó frissítéskor szabad volt-e a ház.
Az adatok kitöltése, és az űrlap elküldése után, kérjük, ellenőrizze postafiókját, mert a megadott e-mail címre egy üzenetet küldünk a foglalás adataival, és egy hivatkozással, melyre kattintva érvényesítheti foglalási igényét. Az aktiválás után 24 órán belül a foglalást e-mailben (amelyről sms értesítést is küldünk) jelzi vissza Önnek rendszerünkön keresztül a Kemencés Vendégház. Köszönjük, hogy nálunk tervezi meg pihenését!

Tervezett időpont:

Érkezés napja:

Elutazás napja:

Vendégeink lesznek:

Felnőtt (14- ):

fő x 3000-4000* Ft

Gyermek (3-14):

fő x 2500-4000* Ft

Bébi (0-3):

fő x 0* Ft
 

(Az itt megadott díjak bruttó összegek, az év minden napján - kivéve szilveszter, és egyfős foglalás - a fenti díjszabás szerint érvényesek!)

Fizetési mód:

 

 Készpénz

 

 Üdülési csekk

 

 SZÉP Kártya (OTP MKB)

 

 Egyéb, ami:

Szállásfoglaló adatai:

Név:

  

Település:

   

Közterület:

    

Házszám (em, ajtó):

Mobiltelefonszám:

E-mail cím:

 

(Kérjük, minden mezőt töltsön ki a szállásfoglaláshoz!)

Megjegyzés, üzenet, vélemény, további szolgáltatások kérése:

 

 

   

Az Általános Szállásfoglalási Feltételeket megismertem, és elfogadom, valamint a leadott foglalásom - a néhány perc múlva a postafiókomba kapott e-mailben leírtak szerint - érvényesítem. Az egyéjszakás foglalások után személyenként további 500 Ft fizetendő, melyet a kalkulátor árai átmenetileg nem tartalmaznak.
 

 

01
A ház az udvarról

02
A Kemencés Vendégház
03
A ház füves udvarral
04
Egyik hálószobánk

05
A kemence
06
Házbelső
06
Szobabelső
06
Veranda-részlet


07
A konyha

08
Fürdőszoba

09
Gyümölcsös a kertben
10
Szüretelés előtt

12
Drégely vára
12
A csitári kápolna

12
Kemencei kisvasút
12
Honti szakadék
12
A nógrádi várrom

12
Börzsönyi látkép