Malom Bérnyaraló - Erdőhorváti

MeghívóVendégeink elhelyezéseÉtkezési lehetőségekSzolgáltatásaink, felszereltségÉlményszerzési lehetőségekÁrak

Észak-Magyarország \ Zemplén \ Borsod-Abaúj-
-Zemplén  megye \ Erdőhorváti

Budapest 240 km | Miskolc 65 km | Sárospatak 20 km

Vendégház (4 napraforgós) | 3 szoba | 2-3 ágy/szoba
Összes férőhely: 7-9 fő | ÁtlagÁr: 2500-3000 Ft/főtől*
Készpénz | Bankkártya| Üdülési csekk | Erzsébet-utalvány
SZÉP Kártya Elfogadóhely (OTP, MKB, K&H)

Gyorskapcsolat: malombernyaralo@pihenek.hu

> Online foglalás...> Árkalkulátor...> Kapcsolat, üzenet küldése...


Meghívó...
Szeretettel várjuk testi-lelki felfrissülésre vágyó Vendégeinket a vadregényes Zemplén egyik völgyébe, ahol felfedezheti községünk, Erdőhorváti ezernyi ősi és újkori titkát, amelyek közül néhányat az alábbi sorok segítségével szeretnénk bemutatni.
Erdőhorvátit ma is közvetlen, vendégszerető, természetbarát emberek lakják, akik a régmúlt idők bölcsességeit és hagyományait követve őrzik a község értékeit és csodálatos környékét, amely gazdag természeti adottságokban, különleges ásványokban, tiszta vizű forrásokban, vadban, erdei gyümölcsökben, gombákban és pincékben, amelyekben - egyedülálló klímájuknak köszönhetően - a közeli Tokaj és a Zemplén legfinomabb borait, aszúit tárolják.
Szívesen látjuk vendégül Önt a Malom Bérnyaralóban, akár családjával, baráti társasággal, akár üzlettársaival érkezik hozzánk, ahol a lenyűgöző környék mellett számos kikapcsolódást elősegítő szolgáltatással (pl.: sóbarlang, talpmasszázs) állunk Vendégeink rendelkezésére!

Vendégeink elhelyezéseVendégeink elhelyezése...
Erdőhorváti szálláshelyünkön egy időben 7 fő (a tetőtéri résszel együtt maximum 9 fő) részére tudunk kényelmes elhelyezést biztosítani. Egyszerre lehetőség van több kis létszámú csoport fogadására is, de a Malom Bérnyaraló egészben is kiadó, illetve legalább 5 fős foglalás esetén foglaltnak tekintendő - Vendégeink kényelme érdekében. A különálló telken fekvő ház a község központjában, mégis csendes helyen található. Az épületet eredetileg malomként, az emeletet lakásként használták, erős kőfalaiból a nyugalom árad, teraszáról megcsodálható a környező hegyek mögül előbújó hajnali napsugár.
A nyaraló 3 szobája 2, 2, és 3 személy részére nyújt elhelyezési lehetőséget, antik fabútorokkal, komóddal, éjjeliszekrénnyel és televízióval berendezettek. A házhoz teljesen felszerelt konyha, emeleti terasz kerti bútorral, fűtött mellékhelység, külön fürdőszoba mosási lehetőséggel, a tetőtéri részben további 2 fő részére szivacsfekvőhely, televízió, zuhanyzó található.
A szálláshely fűtéséről központi gázfűtés gondoskodik, melyet 2 hangulatos, fatüzelésű kandalló is kiegészít. Az udvaron lehetőség van parkolásra gépkocsival érkező Vendégeink részére, melynek kényelmét az udvari automata kapu növeli. Vendégeink kényelme és egészsége érdekében nemdohányzó a teljes szálláshely és a Vendéglátók is.

Étkezési lehetőségekÉtkezési lehetőségek...
A vendégház konyhája teljesen felszerelt (hűtő-, fagyasztószekrény, gáztűzhely-sütő, mikró, grillező, kenyérpirító, szendvicssütő, kávéfőző, edények, tányérok, étkészlet), így alkalmas önellátásra. A szálláshelyen ezenkívül grillezési, bográcsozási, szalonnasütési lehetőség és felszerelés áll Vendégeink rendelkezésére.
Külön díj ellenében, előzetes megbeszélés alapján kétfogásos menü rendelésre van lehetőség házhozszállítással (kb. 1200 Ft). A közeli Tolcsván pedig felfedezhetik a tokaji borral készült különleges ételeket az Őskaján Étteremben. További étkezési lehetőség Sárospatakon található.

Szolgáltatásaink, felszereltség...
A vendégház kertjében szalonnasütési, grillezési és bográcsozási lehetőséggel várjuk Vendégeinket.
Falusi vendéglátás
szolgáltatásunk 1200 Ft/menü áron vehető igénybe.
04
A házba érkezők igénybe vehetik sofőrszolgálatunkat, az üzemanyag-költségen túl 1000 Ft/óra áron.
Igazi kikapcsolódást ígér a kb. 30 perces talpmasszázsunk, amelynek díja 1500 Ft/alkalom, Vendégeink díjmentesen használhatják Sóbarlangunkat, amelyben hétfőnként 17-17:30-ig díjmentesen, egyéb időpontban kérésre személyenként 500 Ft-ért légző- és jógagyakorlatokat tart a Malom Bérnyaraló háziasszonya, Bőr Tímea, reflexológus talpmasszőr.
Szívesen vállalunk túravezetést (ásványgyűjtő, kastély, naturista, lovas, éjszakai kaland, vadles, cserkelés) alkalmanként 2000 Ft-os áron, illetve sétalovagoltatást 1500 Ft/óra/ló áron a közeli Forrás tanyától, valamint szamaragolást gyermekeknek 2000 Ft/óra áron.
04
A nyaralóhoz tartozó kerékpárok napi 500 Ft/db díjért bérelhetők, és külön díj ellenében utánfutós szállítás is kérhető kerékpártúrához.
A szállásdíj tartalmazza a házban a műholdas csatornák használatát (minden szobában van televízió), illetve az (időkorlátos wifi) internet elérést.
Vendégeink kedvezményes áron vásárolhatnak a helyi pincékben a község finom boraiból, amelyekben kóstoltatással és pincebemutatással egybekötve ismerkedhetnek a helyiek által készített nedűkkel. A választást a házban található katalógus-gyűjtemény segíti.
A szálláshely bankkártya, Üdülési csekk, Erzsébet-utalvány és SZÉP Kártya elfogadóhely.
*A szolgáltatások árai minden esetben kizárólag tájékoztató jellegűek.

A ház felszereltsége

Tűzhely Tűzrakó-hely Ágynemű, törölköző
Mikrohullámú-sütő Bogrács Vasaló, hajszárító
Hűtőszekrény Nyárs, tűzifa Televízió
Fagyasztó(rész) Kerti bútorok Műholdas csatornák
Kávéfőző Fedett pihenőhely CD lejátszó
Kenyérpirító Kerti gyermekjáték Dvd lejátszó
Evőeszközök, edények Kerékpár Rádió
Mosógép   Internet hozzáférés

Élményszerzési lehetőségek...
A vendégházban és környékén is számos élményszerző szolgáltatást vehetünk igénybe (bővebben: Szolgáltatások menüpont). A háziak szívesen segítenek bemutatni a környék mindennapjait, látnivalóit, titkait; különböző szolgáltatásaik keretén belül a kalauzolást is vállalják (túravezetés, -szervezés, sofőrszolgálat), melyeket tökéletesen kiegészítenek az egészségmegőrző programok (sóbarlang - légzőgyakorlatok és jóga, reflexológia - talpmasszázs, túraszervezés, kerékpározás).

Erdőhorváti a vadregényes Zemplén belsejében helyezkedik el, romantikusan keskeny utak, és a település környezetében található hegyekről lefutó kristálytiszta patakok találkozásánál, a természet ölelésében, így a település környéke kifejezetten alkalmas kisebb-nagyobb gyalogtúrák megtételére. Ezen kirándulásaink alkalmával ellátogathatunk a közeli, több, mint hat évszázada elpusztult Solymos várrom (Pusztavár) csekély maradványaihoz, mely több, mint félévezredes építészeti emlékeket őriz, a község környékén Magyarországon is ritka ásványokat gyűjthetünk (achát, kalcedon, jáspis, opál, hematit, mangán-oxid, pirit), friss forrásvizet ihatunk és patakokban fürödhetünk (a település közelében található egy naturista fürdőhely, amelynek felkeresése teljes testi-lelki megtisztulást ígér a legenda szerint), gombászhatunk (császárgomba, nagy őzlábgomba, óriás pöffeteg) és megleshetjük az erdő állatait is (előfordulnak a mókusra hasonlító pelefajok, gímszarvas, foltos szalamandra, farkas, hiúz, vadmacska, vaddisznó is).

Új! Zempléni Kalandtúra 5 fő részére
-9 óra: a túra a Malom Bérnyaraló elől indul terepjáróval - vontatmányon kerékpárokkal. Szükséges zárt cipő és ruházat, nyáron rovarriasztó, távcső, fényképezőgép.
-9 óra 30 perc: az első állomás a Forrás tanya. Istálló, állatok megtekintése, ló nyergelés. 10 órától egy lovon felváltva lovaglás. 11 órától indulunk tovább.
-11 óra 30 perc: pihenő a Bogolyréten, vadetető és állatnyomok megtekintése
-12 óra: továbbindulás, változatos terepviszonyokkal a Szokolya tető irányába. A baskói elágazásnál megállunk, innen kerékpárokkal történik a továbbhaladás a tető felé. Az úton csodálatos panoráma tárul elénk a távolban látható Erdőhorváti és a környező kisebb hegyek.
-13 óra: körülbelül ekkorra érünk fel a Szokolya tetőre. Gallyat gyűjtünk, tüzet rakunk szalonnasütéshez, mindenki kap szalonnát, hagymát, házi sütésű kenyeret.
-Ebéd után: bevetés az erdő nagyvadas területére. Gyakran előfordulnak szarvasok és muflonok, vaddisznókondák. Fontos az óvatos megközelítés és a szélirány.
-16 és 18 óra: visszaérkezés a házhoz, lehet jönni az autóval, vagy gurulni kerékpárral.
Akciós ár szeptemberig: 16500 Ft helyett 10000 Ft / 5 fő

A község közelében található Regécen megtekinthetjük azt a várat, ahol II. Rákóczi Ferenc ötéves koráig nevelkedett. A másik - közelben lévő - vár a sárospataki Rákóczi vár, amely vörös tornya felújításra került, jelenleg a Nemzeti Múzeum kiállításainak és komolyzenei hangversenyeknek ad otthont. Sárospatak külterületén található az egykori malomkőbánya helyén kialakult magas bányafalakkal körülvett Megyer-hegyi tengerszem. Kellemes programot ígér a sátoraljaújhelyi libegő is, amely az ország leghosszabb libegője, sípálya csatlakozással és gyönyörű kilátással rendelkezik, 19 perc alatt ér fel a Magas-hegyre.

A Zemplén további látnivalói közé tartozik még a komlóskai ruszin tájház, szobor- és szabadidőpark, az Óhutától Újhutáig húzódó Tolcsva-patak völgye, a vizsolyi templomban őrzött Biblia, a boldogkőváraljai vár, a boldogkőfalui Kőtenger, Telkibánya egykori aranybányája, és ásványmúzeuma, az onnan Bózsva felé vezető úton található, ma nem látogatható Jégbarlang (állandó 0 fok közeli hőmérsékletéről kapta ezt a nevet), a Hollóházi Porcelángyár és Múzeum, Füzér vára, a füzérradványi Károlyi-kastély, a Pálházáról (Magyarország legkisebb városából) induló a kőkapui kastély alatti alagúton keresztül közlekedő Kemence-völgyi kisvasút, a szlovák-magyar határon található csúcs, a Nagy-milic és a közeli Tokaj és környéke, ahol a világhírű boraink készülnek. 

A közeli Szlovákia - egy nap alatt kényelmesen megtekinthető - nevezetességeinek - korántsem teljes - listáján számtalan barlang (kuriózumnak számít a dobsinai jégbarlang - ahol szintén állandóan 0 fok körül van a hőmérséklet), Kassa és Rozsnyó városa, a betléri kastély, a tornai és a krasznokhorkai vár szerepel.

MegközelítésKörnyék, megközelíthetőség...
Erdőhorváti Budapest felől a Miskolcig az M3-as autópályán, onnan pedig Szerencsen át a tolcsvai elágazásig a 37-es főúton, majd Tolcsván át érhető el Erdőhorváti. A település megközelíthető még Sátoraljaújhely felől a 37-es főútról az előzőekben leírtakhoz hasonlóan, Debrecen-Nyíregyháza-Tokaj felől, és Hidasnémeti-Fony-Regéc-Óhuta irányából, valamint a szomszédos Komlóskáról.
Közvetlen autóbusszal az Olaszliszka-Tolcsva vasúti megállóhelyről (ami Vámosújfalu településen található, és Sárospatakról (naponta egyszer) lehet elérni Erdőhorvátit, az előbbi említett vasút megállóhelyre viszont egy-két óránként indul vonat Sátoraljaújhelyről és Szerencsen át Budapestről.Távolságok a szállástól:
 
Buszmegálló:

30 m

Vasútállomás:

6 km

Bankautomata:

30 m

Posta:

30 m

Élelmiszerbolt:

30 m

Nagyobb bolt:

30 m

Benzinkút:

6 km

Étterem:

4 km

Orvosi rendelő:

10 m

Gyógyszertár:

4 km

Cukrászda, fagyizó:

30 m

Söröző, presszó:

50 m

Vasútállomás a közelben Vámosújfalun található Olaszliszka-Tolcsva néven, ugyanitt található a legközelebb benzinkút; étterem és gyógyszertár legközelebb a szomszédos Tolcsván érhető el, a többi szolgáltatás megtalálható Erdőhorvátiban is.

Áraink, feltételek, foglaltsági naptár...

Áraink, kedvezmények

Szállásár:

3000 Ft / fő / éj

(0-100 éves kor között)

Szilveszter - Csak családoknak gyermekkel

Szilveszterkor normál árak érvényesek, azonban legalább 4 éjszakára és legalább 5 főre bérelhető a ház, amely csak gyermekes családokat fogad a kiemelt ünnepen (egy gyermek érkezése feltétel).
A szilveszterkor érvényes további feltételeiről érdeklődni a Kapcsolat, üzenet, vélemény küldése űrlapon lehet a létszám és a pontos - foglalni kívánt - időpont megadásával.

Foglalási feltételek

-A fenti árakat nem terheli idegenforgalmi adó
-
Az egész ház legalább 5 fős foglalás esetén teljesen foglaltnak tekintendő, de lehetőség van a ház - több csoport által történő - részenkénti bérlésére is
-A szállásdíjon felüli szolgáltatásokért minden esetben a helyszínen kell fizetni (pl. étkezés, talpmasszázs)
-A vendégház a foglalás napján 14 órától vehető igénybe a távozás napján 11 óráig (megegyezés esetén lehet eltérés)
-A foglalás a foglaló összeg beérkezésének visszajelzésekor tekinthető érvényesnek, a szállást a foglalási igény visszaigazolása után 8 napig tartjuk fenn
-A foglaló összege a teljes szállásdíj 10%-a, amely lemondás esetén vissza nem igényelhető, kötbérként a Szállásadót illeti meg
-Az oldalon történő foglalás esetén a Pihenek.hu Általános Szállásfoglalási Feltételei (ÁSZF) érvényesek

Foglaltsági naptár, árkalkulátor

A Malom Bérnyaraló foglaltsági adatait és szabad időpontjait tartalmazza a következő táblázat, amely segítségére lehet a foglalási időpont kiválasztásakor.
A (piros színnel jelzett) foglalt időpontokra kérjük ne küldjön foglalást!
A (legutolsó frissítéskor) teljesen szabad időpontokat kétféle világos szín jelzi (4 db szoba), a hónapok közötti könnyebb áttekinthetőség érdekében. A részben foglalt napokat mélysárga jelölés jelöli.
A táblázat a frissítés időpontjáig tartalmazza a foglaltsági adatokat, melyeket legalább hetente egyszer igyekszünk megújítani. 
A Pihenek.hu szállásfoglaló rendszeren keresztül kizárólag online foglalásra van lehetőség (az alábbi űrlap segítségével), azonban bármilyen kérdése van, írja meg a Kapcsolat, üzenet, vélemény küldése űrlapon keresztül ügyfélszolgálatunk részére, amely a szállásadóval együttműködve a lehető legrövidebb időn belül megválaszolja üzeneteit.
A Pihenek.hu Általános Szállásfoglalási Feltételeit (ÁSZF) ide kattintva ismerheti meg, amelyben a foglalás feltételei mellett tájékozódhat a foglalási űrlap kitöltése utáni néhány egyszerű lépésről.

Árkalkulátor

A foglalás előtt lehetősége van igénybe venni Árkalkulátor szolgáltatásunkat, amely segítségével könnyen kiszámíthatja tervezett pihenése szállásköltségét. Kattintson az előbbi linkre, adja meg a tervezett időpontokat, valamint az érkező vendégek számát, és máris megtudhatja, hogy a Malom Bérnyaralóban mennyibe kerül a tervezett pihenése!

Online foglalás, kapcsolat...
Az erdőhorváti Malom Bérnyaralóhoz az alábbi űrlap kitöltésével és elküldésével jutathatja el foglalási szándékát. Kérjük, a foglalás előtt olvassa el az Általános Szállásfoglalási Feltételeket, és ellenőrizze a fenti foglaltsági táblázat segítségével, hogy az Ön által választott időszakban a legutolsó frissítéskor szabad volt-e a ház.
Az adatok kitöltése, és az űrlap elküldése után, kérjük, ellenőrizze postafiókját, mert a megadott e-mail címre egy üzenetet küldünk a foglalás adataival, és egy hivatkozással, melyre kattintva érvényesítheti foglalási igényét. Az aktiválás után 24 órán belül a foglalást e-mailben (amelyről sms értesítést is küldünk) jelzi vissza Önnek rendszerünkön keresztül a Malom Bérnyaraló. Köszönjük, hogy nálunk tervezi meg pihenését!

Tervezett időpont:

Érkezés napja:

Elutazás napja:

Vendégeink lesznek:

Felnőtt (10- ):

fő x 3000 Ft

Gyermek (3-10):

fő x 3000 Ft

Bébi (0-3):

fő x 3000 Ft
 

(Az itt megadott díjak bruttó összegek, az év minden napján - kivéve a kiemelt ünnepek - a fenti díjszabás szerint érvényesek!)

Fizetési mód:

 

 Készpénz

 

 Üdülési csekk

 

 SZÉP Kártya (OTP, K&H, MKB)

 

 Egyéb, ami:

Szállásfoglaló adatai:

Név:

  

Település:

   

Közterület:

    

Házszám (em, ajtó):

Mobiltelefonszám:

E-mail cím:

 

(Kérjük, minden mezőt töltsön ki a szállásfoglaláshoz!)

Megjegyzés, üzenet, vélemény, további szolgáltatások kérése:

 

 

   

Az Általános Szállásfoglalási Feltételeket megismertem, és elfogadom, valamint a leadott foglalásom - a néhány perc múlva a postafiókomba kapott e-mailben leírtak szerint - érvényesítem. Az itt kapott összegek minden esetben csak tájékoztató jellegűek, pontos árakat a visszaigazolás tartalmaz.
 

 

01
Az egykori malomból kialakított nyaraló

Marika és János véleménye (2008. augusztus):
"Nagyon jól éreztük magunkat gyönyörű az itteni vidék, élveztük a sóbarlangot, a jógagyakorlatokat másoknak is melegen ajánljuk. A ház minden kényelmünket szolgálta, köszönjük a vendégszeretetüket...."

02
A Malom Bérnyaraló az utcáról

Anita és Ádám véleménye (2008. augusztus):
"Nagyon jól éreztük magunkat a szállásunk minden igényt kielégített. A környezet csodálatos örülünk, hogy itt lehettünk."

03
Az egyik szoba

Zsolt és barátainak véleménye (2008. október):
"Várakozáson felüli a szálláshely, köszönjük Erdőhorváti!"

04
A hálószoba

Csilla véleménye (2007. június):
"A madárcsicsergés, a fák susogó hangja, este a csillagos égbolt... A sok szépet le sem lehet írni, ezt az élményt át kell élni."

05
Lépcsőfeljáró06
A szobák antik bútorokkal vannak berendezve

Panni és családjának véleménye (2008. július):
"Köszönjük a szíves vendéglátást. Nagyon jól éreztük magunkat! Sikerült ebben a rohanó világban egy nyugodt, szinte érintetlen helyet találnunk, ahol csak pár napra megpihenhettünk! Andornak köszönjük a felejthetetlen éjszakai lovaglást.."

07
A harmadik szoba08
A konyha teljesen felszerelt09
Fürdőszoba


A Bojti család véleménye (2008. december):
"Nagyon köszönünk mindent! Remek élményekkel távozunk erről a szép vidékről. A szállás tökéletes volt, köszönjük!"

11
Zuhanyzó12
Földszinti szoba12
Az emeleten található terasz

Erika véleménye (2008. július):
"Öröm itt lenni, pihenni, kirándulni. Én csak vaddisznókat és malacokat láttam, de aranyosak nagyon. Szemben a fenyőkön meg reggel a mókusokat figyeltük..."

12
Sóbarlang Erdőhorvátiban12
A sárospataki Megyer-hegyi tengerszem12
A regéci vár12
Sétalovaglás