Óhuta Nyaraló - Parád-Parádóhuta

vendégház a Kékes északi lábánál

Észak-Magyarország \ Mátra \Heves  megye \ Parádóhuta (Parád)
Budapest 108 km | Eger 36 km | Gyöngyös 30 km

Összes férőhely: 4-6 fő | ÁtlagÁr (4 fő): kb. 3000 Ft/főtől*
Készpénz | SZÉP Kártya Elfogadóhely (OTP - MKB - K&H)

Az árak és a leírások kifejezetten tájékoztató jellegűek, nem minősülnek ajánlattételnek, pontos összegekről elérhetőségeinken érdeklődhet.

+36-30-868-7699  |  +36 30/342-7337  |   nagyhajni29@freemail.hu

- Évről-évre egyre többen keresik fel Parádóhuta környékét. Miért érdemes Önökhöz látogatni, az Óhuta nyaraló látogatói milyen élményekről szoktak beszámolni az itt töltött idő után, és mi az a különlegesség, amit Önöknél megtaláltak az Óhuta nyaraló visszajáró Vendégei?

- Természetesen a Mátra varázsa az, ami feledhetetlen élményt nyújt az ide látogatónak az év minden évszakában. Parádóhuta egy pici falu a Mátra mélyén. Kristálytiszta levegő, patakok, gyógyforrások, az erdő csendje igazi pihenést, felfrissülést adhat annak, aki eltölt itt néhány napot. A légúti betegségben, allergiában szenvedők gyógyulni jönnek hozzánk. A Clarissa forrás vizéért messziről is érkeznek látogatók. Akik az aktív pihenést szeretik is szívesen keresnek fel minket, hiszen rengeteg gyalog- és kerékpáros túraút indul innen: eljuthatunk az ország legmagasabb pontjára Kékestetőre, Mátraházára, Mátrafüredre, Parádsasváron át Galyatetőre, Mátraszentistvánra is. Távolabb tekintve, autós kirándulással felfedezhetjük Sirok, Salgó, Eger, Hollókő várát, a környék gyógyfürdőit: Bogács, Egerszalók, Demjén, Bükkfürdő, Mátraderecske is karnyújtásnyira van. Parádfürdő híres a gyógyvizéről, de egyelőre nincs fürdő, csak a beutalt betegeknek. Nagyon bízunk benne, hogy hamarosan megépülhet az új gyógyfürdő. Sok nevezetes helyet is felkereshetünk - persze, ha marad még időnk: Ipolytarnócon az ősmaradványok, Kazáron a riolittufák egyedülálló leletei a múltnak, Parádon a Cifra Istállóban különleges hintókat, kocsikat láthatunk, Parádfürdőn található az ország egyik legszebb parkja, az Ilona-völgy bejáratánál áll a híres Rákóczi-fa, a völgyben található vízesés pedig Magyarország legnagyobb természetes vízesése. Még nem is beszéltem a tél szerelmeseiről: a sípályák Mátraszentistvánon, Galyatatőn és a Kékesen várják a síelni vágyókat. Legyen tavasz,  nyár, ősz vagy tél, a Mátra mindig felejthetetlen élmény nyújt.

- Önnek, mint Szállásadónak, mi a legkellemesebb élménye az Óhuta Nyaraló és vendégei kapcsán?

- Az első vendégünk aki gyógyulni hozta hozzánk az unokáját. Volt olyan vendégünk, aki négy gyerekkel kerékpártúrára jött és kerékpárral felmentek a Kékesre.

- Merről érkeznek legtöbbször Önökhöz vendégeik, milyen kisebb vagy nagyobb csoportok szokták igénybe venni az Óhuta nyaraló szolgáltatásait? Kiknek és miért ajánlják a szállást? Vendégeik leggyakrabban milyen lehetőségek miatt keresik fel az Önök szálláshelyét?

- Az ország minden részéről jelentkeznek vendégek, hiszen a Mátra nagyon különleges hely, és az ország legmagasabb pontját mindenki látni szeretné egyszer. Általában családok, kisebb baráti társaságok jelentkeznek. A házat is úgy alakítottuk ki, hogy egy család több gyerekkel vagy esetleg a nagyszülőkkel együtt kényelmesen pihenhessen. A házban egyszerre csak egy családot fogadunk. Nagy a kert amit a gyerekek szeretnek igazán. Mivel csendes kis falu a bulizásra nem igazán van lehetőség, ezért - az ezt kereső - fiatalok nem biztos, hogy jól éreznék magukat.

- Mióta foglalkoznak vendéglátással ezen a szálláshelyen? Miért kezdtek el vendégfogadással foglalkozni?

- Alföldi ember lévén midig a hegyeket csodáltam. Régi vágyam volt, hogy legyen egy kis házam a hegyekben. Aztán arra gondoltam, mi lenne ha mással is megosztanám ezt a házat. 2009 januárban kirándultunk a családommal Parádon, és feljöttünk ide Parádóhutára. Még soha nem jártam itt ezelőtt. Gyönyörűen sütött a nap, a hatalmas hó vakítóan fehérlett a napsütésben. A környező hegyek öleléséből előbújt ez a kis falu. Mint ha egy mesevilágba jöttünk volna. Megláttam ezt a kis házat, és éreztem erre vágytam. Kis családommal úgy döntöttünk, hogy megvesszük, és megvalósítjuk az álmainkat. Így főleg a mi igényeinknek megfelelően rendezkedtünk be. Ez pozitívan hat a vendégeinknek is hiszen magamon érzem a legjobban, mi az, amire szüksége lehet a vendégnek.

- Hány fő részére nyújt kényelmes elhelyezést az Óhuta Nyaraló? Van-e mód a létszámot pótágyakkal, illetve egyéb módon növelni?

- A házban két kis hálószoba van. Egyikben franciaágy, a másikban két egyszemélyes ágy található. A nappaliban van egy sarokülő, ezen elfér további két személy, ha szükséges. Igény esetére van egy babaágyunk is.
 

+36-30-868-7699  |  +36 30/342-7337  |   nagyhajni29@freemail.hu

- Melyek a szálláshely főbb részei, hogyan helyezkednek el a szobák, milyen felszereltséggel bírnak?

- A ház nem nagy, kb. 45 négyzetméteres (a teraszok nélkül). Az első teraszról a nappaliba lépünk be, innen balra egy kis előtérből nyílnak a szobák. A nappaliból nyílik a fürdőszoba és egy kis főzőkonyha. A konyhából ki lehet menni a hátsó teraszra. A teraszok fedettek, így ha esik is ki lehet ülni.

- Milyen további helyiségek/szolgáltatások szolgálják a vendégek kényelmét a szálláshelyen? Mit érdemes tudni ezekről?

- A konyha felszerelt (villanytűzhely, hűtő, mikro, kávéfőző, teafőző, szendvicssütő, kenyérpirító, edények). A fürdőszoba kádas, a wc is itt található. A teraszon kerti bútorok vannak. A nappaliban és az egyik szobában is van TV. A nappaliban van az étkező asztal. A kertben van grillsütő és bográcsozó.

- Van lehetőség egész szálláshely egyben történő bérlésére is? Vagy egyszerre csak egy csoport részére kiadó a szálláshely? Esetleg gyakoribb, hogy az érkező vendégek függvényében fogad több csoportot a szálláshely?

- A szállás csak egyben bérelhető. Egyszerre csak egy családot vagy társaságot fogadunk.

- Tartózkodik a Vendégeken kívül más is (személyzet, Szállásadó) a foglalás ideje alatt a szálláshelyen?

- A szálláson csak a vendégek tartózkodnak.

- Mikor van nyitva a szálláshely? Téli nyitva tartás esetén az ár tartalmazza a fűtés díját? Milyen módon fűtik a szobákat?

-
A ház télen is bérelhető. A fűtés a  nappaliban lévő központi fűtéses kandallóval, a szobákban radiátorokkal működik.

- Milyen bababarát eszközöket és szolgáltatásokkal kívánják még kényelmesebbé tenni a kisgyermekekkel érkezők pihenését?

-
Babaággyal és etető székkel rendelkezünk a legkisebbek kényelméért.

- Milyen szolgáltatásokat és eszközöket vehetnek az Önökhöz érkező Vendégek a szálláshelyen? Ezek közül melyek azok, amelyeket már a szállásdíj tartalmaz?

- Grillsütőt és bográcsozót vehetnek igénybe Vendégeink.

- Milyen ruházatot, eszközöket, kiegészítőket érdemes leendő Vendégeiknek magukkal vinniük, amelyekre szükségük lehet az Önöknél töltött idő alatt?

-
Ágyneműt és egyéb - önellátáshoz kapcsolódó - dolgokat biztosítunk (mosogató szer, konyharuha, asztalterítő, wc papír, kézmosó).
 

- Van lehetőség dohányzásra a szálláshelyen, illetve van-e kijelölt dohányzási hely?

- A házban a dohányzás mellőzését kérjük. Dohányozni a teraszon lehet.

- Fogad-e az Óhuta nyaraló házikedvenceket? Ha igen, milyen feltételekkel?

- Házi kedvenceket nem tudunk fogadni (hiszen sok vendégünk azért jön, hogy itt tiszta a levegő és az allergiája megszűnjön).

- Milyen étkezési lehetőségek állnak leendő Vendégeik rendelkezésére? Tartalmaz a szállásdíj étkezést, illetve van lehetőség helyben történő étkezésre vagy ételkészítésre?

- A házban önellátásra van lehetőség.

- Van-e a környéken étterem, illetve további étkezési lehetőség? Mit érdemes tudni ezekről a vendéglátóhelyekről?

- Parádon és Parádsasváron is vannak éttermek.

- Milyen élményszerző lehetőségeket kínál az Óhuta Nyaraló és közvetlen környezete?

- A Clarissa-forrás és a Tótberki-csevice vizét mindenkinek meg kell kóstolni (a környék híres gyógyvize a csevice víz ami egy enyhén szénsavas gyógyvíz).

- Milyen programokat, nevezetességeket keressek fel, ha egy-két napot vagy egy hosszú hétvégét szeretnék Önöknél tölteni, és mit ajánl, ha egy hétre foglalok szállást Önöknél?

- A ház minimum 3 éjszakára bérelhető. Igazából még ez is kevés arra, hogy sok mindent megnézzünk. Amit semmiképpen nem lehet elmulasztani az Ilona-völgyi vízesés és az ország teteje. Természetesen mindez gyalogszerrel az igazi, hiszen a jelzett turista utak a háztól indulnak, melyeken biztonságosan bebarangolható az egész Mátra.

- Önnek, melyik a kedvenc helye, látnivalója Parádóhután és környékén?

- Ha itt vagyok, nincs olyan, hogy ne igyak a Clarissa-forrás vizéből és ne sétáljak egyet forrás körül. Az Ilona-völgy a kedvencem. A híres gesztenyefasort még Károlyi gróf ültettette. Sokszor elgondolkodom, mit láthattak már ezek a fák ennyi év óta. A vízesés az erdő mélyén olyan szép (főleg eső után vagy hóolvadáskor). Parádsasváron a Károlyi-kastély olyan, mint ha egy Grimm mese elevenedne meg. Egyszóval annyi mindent lehet itt megnézni, hogy még én sem érek a végére soha. :)
 

+36-30-868-7699  |  +36 30/342-7337  |   nagyhajni29@freemail.hu

- Hogyan közelíthető meg Parádóhuta és környéke? A település melyik részén található az Óhuta nyaraló?

- Parádóhuta zsákfalu, csak Parádról közelíthető meg a Kékesi úton. A ház a falu főutcáján a haranglábnál helyezkedik el.

- Milyen útvonalat választanak leggyakrabban az Önökhöz érkező Vendégek?

- Parád a 24-es úton közelíthető meg Eger vagy Gyöngyös felől. Parádról 2 km Parádóhuta.

- Hogyan lehet vonattal és/vagy autóbusszal megközelíteni a szálláshelyet?

- Parádóhutára busz jön Budapestről és Egerből is.

- Található a közelben étterem, élelmiszerbolt, bankautomata, posta, buszmegálló, vasútállomás, benzinkút, orvosi rendelő? Milyen távolságra fekszenek ezek a szolgáltatások a szálláshelytől?

- Parádon van Posta, étterem, bankautomata, orvos, nagyobb élelmiszerbolt, benzinkút. Ez körülbelül 2 km távolságot jelent. A busz a ház előtt áll meg ,kisebb bolt 100 méterre található .

- Mennyibe kerül egy éjszaka eltöltése? Függ egy éjszaka ára a személyek számától vagy a foglalás hosszától?

- A ház bérleti díja 3 éj foglalása esetén:

  - 1-4 fő 12 000ft/éj
  - 5 fő 14 000ft/éj
  - 6 fő 16 000ft/éj.

Három napnál rövidebb bérlés megbeszélés esetén lehetséges. Az ár az IFA-t nem tartalmazza, mely 18 év felett (kivétel: tanulók) 350ft

- Kinek biztosítanak kedvezményeket?

- 10%-ot biztosítunk készpénzes fizetés mellett, 10%-ot 7 éj foglalása esetén. Gyermekeknek 4 fő felett kedvezményt adunk. Egyszerre több kedvezményt is tudunk adni, mely függ a foglalni kívánt időpontoktól is.

- Van-e elő- fő- és utószezon? Mely napok számítanak kiemeltnek? Van-e ünnepi szállásdíj?

- Egyelőre nem jelöltünk meg főszezont. Az ünnepekre 20% felárat kérünk.

- SZÉP Kártyával is fizethetek? Milyen fizetőeszközökkel van még módom a foglalás díját kiegyenlíteni?

- A SZÉP kártyát mindhárom több fajtáját (MKB - OTP - K&H) is elfogadjuk.

- Kell-e foglalót fizetnem? Mekkora általában a foglaló mértéke?

- Igen, kérünk foglalót, ami 10 000 Ft. Ezt lehet postán vagy átutalással is fizetni. Illetve a SZÉP kártyás fizetésnél már erről is lehet a foglalót fizetni.

- Milyen további feltételekkel kell számolnom szállásfoglalásnál? Van minimális foglalási idő vagy díj? Milyen feltételekkel mondható le a korábban lefoglalt szállás?

- A szállás érkezés előtt két héttel lemondható. Amennyiben a házat ki tudjuk adni másnak a foglalót visszaadjuk. A ház az érkezés napján 14 órától elfoglalható. Távozás 10 órakor. Lehetőség szerint ettől eltérhetünk.
 

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Az Óhuta Nyaraló Parádóhután

Hálószoba a nyaralóban


 

Foglaltsági táblázat
(Jelölés: bordó háttér = teltház)

2018

H K Sze Cs P Szo V
Apr

16.

16 17 18 19 20 21 22
Apr

17.

23 24 25 26 27 28 29
Apr

18.

30 1 2 3 4 5 6
May

19.

7 8 9 10 11 12 13
May

20.

14 15 16 17 18 19 20
May

21.

21 22 23 24 25 26 27
May

22.

28 29 30 31 1 2 3
Jun

23.

4 5 6 7 8 9 10
Jun

24.

11 12 13 14 15 16 17
Jun

25.

18 19 20 21 22 23 24
Jun

26.

25 26 27 28 29 30 1
Jul

27.

2 3 4 5 6 7 8
Jul

28.

9 10 11 12 13 14 15
Jul

29.

16 17 18 19 20 21 22
Jul

30.

23 24 25 26 27 28 29
Jul

31.

30 31 1 2 3 4 5
Aug

32.

6 7 8 9 10 11 12
Aug

33.

13 14 15 16 17 18 19
Aug

34.

20 21 22 23 24 25 26
Aug

35.

27 28 29 30 31 1 2
Sep

36.

3 4 5 6 7 8 9
Sep

37.

10 11 12 13 14 15 16
Sep

38.

17 18 19 20 21 22 23
Sep

39.

24 25 26 27 28 29 30
Oct

40.

1 2 3 4 5 6 7
Oct

41.

8 9 10 11 12 13 14
Oct

42.

15 16 17 18 19 20 21
Frissítve:

2017.05.29.

 
Egy kiadós mátrai túra után...


ÉtkezőFürdőszoba


 


TeraszKonyha


Kilátás a teraszról


 Hátsó Bejárat
 


Udvari Pihenő
 


Udvar - nyáron pancsolóval 


Clarissa-csevice