Panoráma Vendégház - Szanticska

MeghívóVendégeink elhelyezéseÉtkezési lehetőségekSzolgáltatásaink, felszereltségÉlményszerzési lehetőségekÁrak

Észak-Magyarország \ Cserehát \Borsod-Abaúj-Zemplén  megye \
\ Szanticska (Abaújlak)

Budapest 218 km | Miskolc 44 km | Encs 19 km

Vendégház | 2 szoba | 3-4 ágy/szoba
Összes férőhely: 7-8 fő | Ár: kb. 4000 Ft/főtől*
Fizetési lehetőségek: Készpénz

Gyorskapcsolat: panoramavendeghaz@pihenek.hu

> Online foglalás...> Árkalkulátor...> Kapcsolat, üzenet küldése...


Meghívó...
A Panoráma Vendégház a Bódva és a Sajó között elterülő dimbes-dombos vidék, a Cserehát szívében, Szanticskán található. A falu - széles körben elterjedt vélekedés szerint - Magyarország legkisebb lakott települése. Az 1989-ben egyetlen lakossal rendelkező Szanticskán az állandó lakosok száma ma is néhány fő körül mozog, azonban település az elmúlt időszakban teljesen újjáéledt, amit mi sem bizonyít jobban, mint az az európai falufelújítási díj, melyet az egységes népi építészetéért, és a falu megmentéséért végezett értékteremtő munkáért ítéltek meg.
A Panoráma Vendégház szeretettel várja a csodálatos természeti környezet, és a barátságos falusi légkör kedvelőit, akik egy időre részesei szeretnének lenni egy olyan település újjászületésének, "ahol a csend még hallható".

Vendégeink elhelyezéseVendégeink elhelyezése...
A szanticskai Panoráma Vendégház 2002-ben  - a település többi házához hasonlóan - a hagyományos népi építészet jegyeit megőrizve épült a falu felső részén, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a szemközti dombokra. A különálló telken fekvő házban 7 fő, (pótággyal 8 fő) kényelmes elhelyezésére van lehetőség, Vendégeink kényelme érdekében azonban csak egyszerre egy csoportot fogadunk, ekkor a házban más nem tartózkodik. A szálláshelyen két szoba áll Vendégeink részére két franciaággyal, három egyszemélyes, és egy vendégággyal, melyek közül a kétszemélyes szoba a földszinten, az ötszemélyes pedig az emeleten található. Az igényes, falusi berendezéssel rendelkező házban zuhanyzós fürdőszoba és felszerelt konyha szolgálja az ideérkezők kényelmét.

Étkezési lehetőségekÉtkezési lehetőségek...
A vendégház teljesen felszerelt konyhával várja vendégeit, így alkalmas önellátásra, melyhez a közeli falvakban vegyeskereskedések is találhatóak. A ház környezetében grillezésre és szalonnasütésre is van mód.
A szomszédos Abaújlakról hétköznaponként kétfogásos ebéd rendelésére van lehetőség. A legközelebbi étterem Encsen található.

Szolgáltatásaink, felszereltség...
A vendégház kertjében szalonnasütési, grillezési lehetőség áll Vendégeink rendelkezésére, illetve egy hintaágy, amely segítségével kipihenhetik a mindennapok fáradalmait. A fűtési szezonban is van mód a házban pihenni, ekkor a fűtésért árlistában foglaltak szerint kérünk díjat. A Vendégházban televízió, műholdas csatornák és dvd-lejátszó is található, melyek sötétedés után vagy rossz idő esetén biztosítanak kikapcsolódási lehetőséget.

A ház felszereltsége

Tűzhely Tűzrakó-hely Ágynemű, hajszárító
Mikrohullámú-sütő Bogrács Klíma
Hűtőszekrény Nyárs, tűzifa Televízió
Fagyasztó(rész) Kerti bútorok Műholdas csatornák
Kávéfőző Futball-labda Dvd-lejátszó
Kenyérpirító   Cd-lejátszó
Evőeszközök, edények Rádió

Szállásfoglalás Árajánlat-kérés Kapcsolat, üzenet küldése

Élményszerzési lehetőségek...
A szanticskai szálláshely a szalonnasütési, grillezési lehetőségek mellett legfőképp a pihenésre nyújt kitűnő alkalmat. Az udvaron található hintaágy, esetleg egy fűre terített takaró segítségével órákig élvezhetik Vendégeink pihenés közben a gyönyörű panorámát - a csendet vagy a völgyben oly gyakori fülemüléket hallgatva. A jó levegő és a füves udvar a szabadban űzhető játékokra is lehetőséget biztosítanak.

Szanticska a kisebb-nagyobb dombokkal tarkított Cserehát belsejében, egy völgyben fekszik. A hely zártságából adódóan a település a 80-as évek végére majdnem elnéptelenedett. Az egyetlen állandó lakó mellé Pál István költözött családjával, és előnyt kovácsolt az addig hátrányt jelentő zártságból: az elhagyott házak ma már nyaralóként, élő falumúzeumként várják a Vendégeket. A településen több állandó kiállítás mutatja be az egykori szanticskai mindennapokat, a kézművesházakban elleshetőek a kosárfonás, a seprűkötés, a korongozás, szőnyegszövés és a kovácsmesterség alapvető fogásai. A falu vendégei bográcsolhatnak, kemencében sült lángost ehetnek, napközben madármegfigyelő helyeken vagy a falu feletti kilátóban gyönyörködhetnek a Fülemülék Völgye természeti értékeiben, este tábortűz mellett oszthatják meg egymással élményeiket.
A településen található az ország egyik legkisebb római katolikus temploma, és görög katolikus kápolnája, melyek szintén megtekintésre érdemesek. Az aktív turizmus kedvelői pedig a falut észak-déli irányban átszelő a Cserehát turistája körtúra útvonalán fedezhetik fel a környező településeket, megtekintve a felsővadászi Rákóczi-kastélyt, Szentimrey-kastélyt Krasznokvajdán, a fáji Fáy-kastélyt,  a Tiszta-kúriát Selyeben,  a romantikus stílusú Joób-kúriát Fancsalon, a felújított felsőgyagyi Darvas-kúriát vagy a Vendéghy-kúriát Gagyvendégiben.
A horgászat és a vízi sportok szerelmeseit pedig a Rakaca-patak felduzzasztásával kialakított mesterséges várja a közelben.

Szanticska távolabbi környékének legnagyobb nevezetességei közé tartozik a világörökség részeként számon tartott Aggteleki- és Szlovák-karszt barlangjai és a Tokaj-Hegyaljai borvidék. Egész napos kirándulások tehetők a Zempléni-hegységben, és a Hernád "völgyében", Miskolctapolcára vagy Lillafüredre.
A közeli Szlovákiát is számos látnivaló miatt érdemes egy-egy napra felkeresni, melynek - korántsem teljes - listáját számtalan barlang (különlegességnek számít a dobsinai jégbarlang, ahol állandóan 0 fok körül van a hőmérséklet), Kassa és Rozsnyó városa, a betléri kastély, a tornai és a krasznokhorkai vár alkotja.

MegközelítésKörnyék, megközelíthetőség...
Szanticskát Miskolcról a 3-as úton Szikszónál balra Alsóvadász felé fordulva, onnan Homorogd-Abaújszolnok szakasz után újra balra kanyarodva érhető el az abaújlaki út, melyre letérve egy újabb bal kanyar utáni völgyben érjük el a települést. A falu elérhető Homorogd-Felsővadász-Abaújlak vagy Krasznokvajda-Gagyvendégi felől is, kelet felől pedig az Encs-Baktakék útirányon át közelíthető meg.
Közvetlen autóbusszal naponta naponta néhány alkalommal érhető el a település Miskolcról, Szikszóról vagy Encsről, amelyek mindegyike a Budapest-Miskolc-Hidasnémeti vonalról elérhető vonattal is.Távolságok a szállástól:
 
Buszmegálló:

500 m

Vasútállomás:

19 km

Bankautomata:

10 km

Posta:

10 km

Élelmiszerbolt:

10 km

Nagyobb bolt:

19 km

Benzinkút:

19 km

Étterem:

19 km

Orvosi rendelő:

19 km

Gyógyszertár:

10 km

Cukrászda, fagyizó:

19 km

Söröző, presszó:

10 km

Vasútállomás a legközelben Encsen, vagy 10 km-rel messzebb, Szikszón található, míg buszmegálló a szálláshely közelében. A többi szolgáltatásért vagy a 10 km-re lévő Krasznokvajdára vagy a 19-re lévő Encsre kell utazni.

Áraink, feltételek, foglaltsági naptár...

Áraink, kedvezmények

Felnőtt ár*: 4000 Ft / fő / éj

(12 év feletti Vendégek esetén)

Gyermek ár: 2500 Ft / fő / éj

(3-12 éves kor között)

Bébi ár: 0 Ft / fő / éj

 (3 éves kor alatt)

 

*Idegenforgalmi adó: +100 Ft / fő / éj

(*18-70 éves kor között)

Fűtés díj: 2500 Ft / nap

(fűtési szezonban)

 
 
Kiemelt ünnepek:
Felnőtt ár*: 5000 Ft / fő / éj

(12 év feletti Vendégek esetén)

Gyermek ár: 3000 Ft / fő / éj

(3-12 éves kor között)


A kiemelt ünnepeken, hosszú hétvégéken és a szilveszterkor érvényes szállásdíjakról és a foglalás feltételeiről érdeklődni a Kapcsolat, üzenet, vélemény küldése űrlapon lehet a létszám és a pontos időpont megadásával.

Foglalási feltételek

-A fenti árak nem tartalmazzák az idegenforgalmi adót (100 Ft/fő/éj), amely 18-70 év között fizetendő
-A Panoráma Vendégház az alábbiakban megjelölt hosszú hétvégéken és nemzeti ünnepeken a foglalás hosszától és az érkezők létszámától függő egyedi díj megfizetése ellenében bérelhető (március 15, húsvét, május 1., pünkösd, augusztus 20., október 23., karácsony, szilveszter, hosszú hétvégék), melyről a Kapcsolat, üzenet, vélemény küldése űrlapon lehet érdeklődni a létszám és a pontos időpont megadásával.
-A 4 főtől érvényes kedvezmény csak a 12 év feletti Vendégek létszáma szerint érvényesíthető
-A szállásdíjon felüli szolgáltatásokért minden esetben a helyszínen kell fizetni (pl. fűtés)
-A vendégház a foglalás napján 14 órától vehető igénybe a távozás napján 10 óráig (megegyezés esetén lehet eltérés)
-A foglalás a foglaló összeg beérkezésének visszajelzésekor tekinthető érvényesnek, a szállást a foglalási igény visszaigazolása után 8 napig tartjuk fenn
-A foglaló összege a teljes szállásdíj 20%-a, amely lemondás esetén vissza nem igényelhető, kötbérként a Szállásadót illeti meg
-Az oldalon történő foglalás esetén a Pihenek.hu Általános Szállásfoglalási Feltételei (ÁSZF) érvényesek

Foglaltsági naptár, árkalkulátor

A Panoráma Vendégház foglaltsági adatait és szabad időpontjait tartalmazza a következő táblázat, amely segítségére lehet a foglalási időpont kiválasztásakor.
A (piros színnel jelzett) foglalt időpontokra kérjük ne küldjön foglalást!
A (legutolsó frissítéskor) szabad időpontokat kétféle világos szín jelzi, a hónapok közötti könnyebb áttekinthetőség érdekében. A táblázat a frissítés időpontjáig tartalmazza a foglaltsági adatokat, melyeket legalább hetente egyszer igyekszünk megújítani. 
A Pihenek.hu szállásfoglaló rendszeren keresztül kizárólag online foglalásra van lehetőség (az alábbi űrlap segítségével), azonban bármilyen kérdése van, írja meg a Kapcsolat, üzenet, vélemény küldése űrlapon keresztül ügyfélszolgálatunk részére, amely a szállásadóval együttműködve a lehető legrövidebb időn belül megválaszolja üzeneteit.
A Pihenek.hu Általános Szállásfoglalási Feltételeit (ÁSZF) ide kattintva ismerheti meg, amelyben a foglalás feltételei mellett tájékozódhat a foglalási űrlap kitöltése utáni néhány egyszerű lépésről.

Árkalkulátor

A foglalás előtt lehetősége van igénybe venni Árkalkulátor szolgáltatásunkat, amely segítségével könnyen kiszámíthatja tervezett pihenése szállásköltségét. Kattintson az előbbi linkre, adja meg a tervezett időpontokat, valamint az érkező vendégek számát, és máris megtudhatja, hogy a Panoráma Vendégházban mennyibe kerül a tervezett pihenése!

Online foglalás, kapcsolat...
A szanticskai Panoráma Vendégházhoz az alábbi űrlap kitöltésével és elküldésével jutathatja el foglalási szándékát. Kérjük, a foglalás előtt olvassa el az Általános Szállásfoglalási Feltételeket, és ellenőrizze a fenti foglaltsági táblázat segítségével, hogy az Ön által választott időszakban a legutolsó frissítéskor szabad volt-e a ház.
Az adatok kitöltése, és az űrlap elküldése után, kérjük, ellenőrizze postafiókját, mert a megadott e-mail címre egy üzenetet küldünk a foglalás adataival, és egy hivatkozással, melyre kattintva érvényesítheti foglalási igényét. Az aktiválás után 24 órán belül a foglalást e-mailben (amelyről sms értesítést is küldünk) jelzi vissza Önnek rendszerünkön keresztül a Panoráma Vendégház. Köszönjük, hogy nálunk tervezi meg pihenését!

Tervezett időpont:

Érkezés napja*:

Elutazás napja*:

 

Vendégeink lesznek:
 

Felnőtt
(18-  )*:

fő X 3500-4000 Ft + 100 Ft/fő/éj

Kamasz
(12-18)*:

fő X 3500-4000 Ft/fő/éj

Gyermek
(3-12)*:

fő X 2000 Ft/fő/éj

Bébi
(0-3)*:

fő X 0 Ft

 

 

(Az itt feltüntetett összegek átlagárak. A kalkulátor árai nem tartalmazzák a kiemelt időpontok árait, és minden esetben csak tájékoztató jellegűek!)

 

 Szállásfoglaló adatai:

Név:

  

Település:

   

Közterület:

    

Házszám (em, ajtó):

Mobiltelefonszám:

E-mail cím:

 

(Kérjük, minden mezőt töltsön ki a szállásfoglaláshoz!)

Megjegyzés, üzenet, kérések:

 

 

   

Az Általános Szállásfoglalási Feltételeket megismertem, és elfogadom, valamint a leadott foglalásom - a néhány perc múlva a postafiókomba kapott e-mailben leírtak szerint - érvényesítem. Az itt kapott összegek minden esetben csak tájékoztató jellegűek, pontos árakat a visszaigazolás tartalmaz.
A kalkulátor árai nem tartalmazzák a kiemelt időpontok árait.
 

 

01
A Panoráma Vendégház

02
A táj az udvarból

03
Terasz a hintával

03
A ház szemből

04
A felső szint

05
A tetőtér

 


06
Az alsó szinten lévő szoba
07
A berendezés fából készült

08
Étkező

09
A
konyha

 

10
A zuhanyzó


 

11
Kilátás a tetőablakból

12
Szanticskai táj

12
A szanticskai római katolikus templom

12
Az ország egyik legkisebb görög katolikus kápolnája

12
Szanticskai utcakép