Rigófészek Vendégház - Mátraszele

MeghívóVendégeink elhelyezéseÉtkezési lehetőségekSzolgáltatásaink, felszereltségÉlményszerzési lehetőségekÁrak

Észak-Magyarország \ Mátra \ Nógrád megye \ Mátraszele
Budapest 106 km Salgótarján 13 km

Vendégház (4 napraforgós)| 3 apartman | 4 ágy/apartman
Összes férőhely: 12-14 fő | Ár: 4500 Ft/fő-től*
Készpénz | Üdülési csekk | Átutalás
SZÉP Kártya Elfogadóhely (OTP - MKB - K&H)

Gyorskapcsolat: rigofeszekvendeghaz@pihenek.hu

> Online foglalás...> Árkalkulátor...> Kapcsolat, üzenet küldése...


Meghívó...
Talán nincs olyan ember Magyarországon, aki ne járt volna a Mátrában, vagy ne tudna néhány mátrai nevezetességet felsorolni, de sokkal kevesebben ismerik a Mátra másik, vadregényes oldalát, pedig természeti értékei, látnivalói, története épp oly érdekes, változatos, mint a hegység déli részének. Ezt a titkot fogja Ön is megismerni, ha ellátogat a közel 700 éves településünkre, Mátraszelére, ahol a Rigófészek Vendégházban 3 apartmannal várjuk Vendégeinket, ideális szálláshelyet biztosítva párok, családok és nagyobb csoportok, baráti társaságok részére egyaránt. Keressen időpontot a naptárában, kérdezze meg ismerőseit, mikor érnek rá, és jöjjön el hozzánk, hogy felfedezhesse a Mátra egyik legszebb - tavakkal, erdei utakkal szabaddalt - völgyét!
Várjuk szeretettel, legyen Vendégünk!

Vendégeink elhelyezéseVendégeink elhelyezése...
A 2008-ban épült házunkban 3 különbejáratú apartmanban fogadunk Vendégeket. A fából épült apartmanok mindegyikében amerikai konyhás nappalit, zuhanyzót és hálószobát alakítottunk ki (az apartmanok elrendezése az alábbi hivatkozásokra kattintva tekinthető meg).
Apartmanonként 4 fő (pótággyal maximum 5 fő) kényelmes elhelyezésére van lehetőség, így akár egyszerre 12 fő (pótágyakkal 14 fő) elszállásolásáról is tudunk gondoskodni, a szállás a vendégházban apartmanonként bérelhető.
A vendégház másik részén különálló részen lakik a Szállásadó, így biztosítva a Vendégek pihenésének zavartalanságát. Az apartmanokhoz tartozik még a két telket elválasztó, akár 30 fő befogadására is alkalmas közös helység, ahol főzésre, tévénézésre van lehetőség, és itt rendeztünk be a játszósarkot is, a kertben pedig hinta várja a legfiatalabb Vendégeinket.

Apartman Alaprajz 1   Apartman Alaprajz 2   Apartman Alaprajz 3
 

Étkezési lehetőségekÉtkezési lehetőségek...
A Rigófészek Vendégház alkalmas az önellátásra: mindegyik apartman minikonyhával felszerelt, a közös helységben is lehetőség van ételkészítésre, illetve a kertben is van mód sütés-főzésre, melyhez szívesen biztosítunk eszközöket.
A ház vendégei részére - külön díjazás ellenében félpanziós (4000 Ft/fő) ellátást biztosítunk.
A közeli Salgótarjánban számos étterem és pizzéria áll Vendégeink rendelkezésére, melyek közül szívesen ajánlunk néhányat, ugyanakkor érdemes ellátogatni a határ túloldalán található Fülekre, amely nem csak látnivalóival, de kedvező árú ételkülönlegességeivel is lenyűgözi a látogatókat.Szolgáltatásaink, felszereltség...
A Rigófészek Vendégház kertjében szalonnasütésre, bográcsolásra van lehetőség, a szálláshelyen igénybe vehető étkezés (ebéd, illetve félpanzió) is.
A ház a fűtési időszakban is szeretettel várja Vendégeit, a házban cirkofűtés működik. Havas napokon lehetőség van a környéken havas szánnal felfedezni a környéket.
Háziállataikat is elhozhatják hozzánk, a vendégházban is található két vendégszerető kutya.
A gépkocsival érkezők részére zárt parkolási lehetőség áll rendelkezésre az udvaron, illetve a vendégház területén vezeték nélküli internet hozzáférést biztosítunk.
Kisgyermekkel érkezők részére kádat, kiságyat biztosítunk.

A ház felszereltsége

Tűzhely Tűzrakó-hely Ágynemű, törölköző
Mikrohullámú-sütő Kerti bútorok Televízió
Hűtőszekrény Fedett pihenőhely Műholdas csatornák
Kávéfőző Kerti gyermekjáték Videomagnó
Kenyérpirító Bogrács Rádió
Evőeszközök, edények Nyárs, tüzifa
Ping-pong asztal

Élményszerzési lehetőségek...
A vendégház a település északnyugati részén a Nyírjesdomb lábánál fekszik. A forgalommentes környék és a kert számos program ideális helyszínéül szolgálhat: a különböző játékokon át a szabadtéri sütés-főzésig adottak a feltételek.
A környék változatossága és erdei alkalmasak a hosszabb-rövidebb séták, túrák megtételére, de a vállalkozó kedvűek néhány környékbeli nevezetességet is felkereshetnek gyalogszerrel. A település egyik látnivalója a Bakó-kút forrása fölötti sziklán álló Nepomuki Szent János-szobor, melyet 1826-ban állítottak. A XIX. század közepétől 1985-ig tartó időszakban a helyiek egyik legjelentősebb megélhetési forrása a bányászat volt, amelyről már csak néhány emlék tanúskodik: településről északra található a községhez tartozó Székvölgypuszta, ahol Nógrád megye egyetlen, magántulajdonban lévő, külszíni kőszénbányája működik, a Mátraszele déli részén található tavat (Acélgyári-víztározó) pedig napjainkban kedvelt horgászhelyként tartják számon.

Mátraszele szomszédságában, Kazár (a település déli részén, az Árpád utcából indulva) határában Európában egyedülálló holdbéli tájra bukkanhat a környéket felfedezni vágyó kiránduló: a riolittufa egy hektárnyi területen látható, felszíne növényzet nélküli, mélyen barázdált. A miocén vulkánosság során, feltehetően mintegy 20 millió évvel ezelőtt, a Mátra vulkáni kitöréseinek nyomán keletkezett. A fehér, könnyen málló talajfelszínt a víz eróziós munkája formálta, benne bonyolultan ágazó árkokat szabdalt, közöttük kúpokat, gerinceket hagyva. A bakancsos turisták nagy örömére már elkészült az ide vezető útvonal, és táblák igazítják útba, információs térképek tájékoztatják az érdeklődőket. A Kazárról kivezető földút baloldalán egy érdekes földtani szelvény is látható, mely az ottnangi emelet felső részének, a kárpáti emelet bázisképződményeinek tanulmányozására alkalmas. A rétegekben szívkagyló és kecskeköröm-maradványokra bukkantak. Mindkét védett terület Mátraszele irányából is megközelíthető, de meredekebb az úton keresztül. Európában ezen kívül csak Törökországban, Kappadókiában tartanak számon hasonló nevezetességet és a világon is alig több, mint hat helyen fedezhető fel hasonló képződmény.

Mátraszelétől délnyugatra
, a 21-es főút mentén található település Mátraverebély, amely nevezetes búcsújáró hely. Verebélytől 5 km-re fekszik a Cserhát hegység egyik vadregényes völgyében, a váci püspökség területén Szentkút, Magyarország egyik legjelentősebb Szűz Mária-kegyhelye. A két látnivalót évente több ezren keresik fel. A Szűzanya első szentkúti megjelenése és a Szentkút-völgyben levő forrás vize által történt első csodás gyógyulás egy verebélyi pásztor néma gyermekével esett meg 1100 körül egy 1714-es írásos forrás nyomán.

Egész napos kirándulás tehető a világörökség részét képező Hollókőre, ahol a legfőbb látnivalókat a XIII. században épült Vár, az Ófalu gyönyörű műemlék-együttese, falurezervátuma (a jellegzetes, tornácos, deszka mellvédes, kontyolt nyeregtetős palóc parasztházakat a XX. század elejéig könnyen gyulladó zsúptetővel fedték, ezért a község gyakran porig égett, a XIX. század végén háromszor is; a híres Ófalu az 1909-es tűzvész után alakult ki), a csodálatos táji környezet és a ma is élő népi kultúra jelenti: a hollókői asszonyok a mai napig felveszik a népviseletet.

Érdemes felkeresni a Salgótarjántól északra található Somoskőújfalut, ahol
a nap reggelente a Medves felől kel, és esténként a Karancs mögött nyugszik le. A Karancs és a Medves hegységeket általában együtt említik, mintha egy hegységről lenne szó, pedig származástanilag a Karancs a 25 millió éves Cserháthoz, a Medves pedig a mindössze 1,5 - 2 millió éves ajnácskői bazaltvidékhez sorolható. A Medves hegység bazalttakarója több vulkánból származik. Fő tömege a Somoskő és Rónabánya között elterülő 8 km2 bazaltfennsík, az ún. "Medves lapos", amely terület a szlovák részekkel együtt Európa legnagyobb bazaltfennsíkja. E bazaltterület két legszebb bazaltkúpján épült fel két szomszédos településen a XIII. században Somoskő illetve Salgó vára, amelyek egy egységes várrendszerhez tartoztak, s jól védték a környéket. A Salgó vár egy 625 méter magas bazaltvulkáni kúpon áll Salgótarjántól északra, melyből mára csak a romok maradtak, illetve egy helyreállított torony, amiből nagyszerű kilátás nyílik a vidékre. A hajdani várkapu melletti sziklás bazaltoszlopokon 1923 óta fehér márványtábla hirdeti, hogy 1845. június 11-én itt járt Petőfi Sándor. Somoskő várát a trianoni határvonal csehszlovák, ma szlovák oldalára helyezte át. A vár szabadon látogatható. A somoskői várhegy K-ÉK-i oldalában különlegesen szép, európai ritkaságnak számító, 5-6 szögletű elválással keletkezett oszlopos bazalt látható. További érdekesség, hogy Somoskőújfalu a Karancs és a Medves közti szűk völgyben fekszik. Itt van a Tarján patak és a Gács patak (mai nevén Belina, Somoson Báberki) vízválasztója, a vizek két ellentétes irányba folynak, talán ezért is tartják a helyiek Somost a "világ közepének".
A térség további nevezetességei közé tartozik a községtől északnyugatra található Ipolytarnóc, amelyet az 1837-ben Kubinyi Ferenc által felfedezett, ma a község keleti határa mentén elterülő Ipolytarnóci Természetvédelmi Területen elhelyezkedő őslelet tett nemzetközi hírűvé. Az 1944-ben védetté nyilvánított terület földtani örökségünk gyöngyszeme, egy 20 millió évvel ezelőtti vulkáni katasztrófa által elpusztított ősvilág páratlan gazdagságú lelőhelye. Másfél évszázados tudományos vizsgálat eredményeként 1986-ban nyílt meg a világviszonylatban is páratlan jelentőségű leleteket őrző tanösvény, melyet 1995-ben az összeurópai természeti örökség részének nyilvánítottak, Európa Diplomával tüntettek ki. 2007-ben a terület világszínvonalú, különleges bemutatási eszközökkel gazdagodott. Az épület mellett láthatók azok a 8 millió éves mamutfenyő törzsek, amelyeket a bükkábrányi bányában találtak, és szállítottak ide.
A szlovák határ környékén járva, vagy egy újabb nap alkalmával érdemes átlátogatni a határ túloldalán található Fülekre, ahol szlovák ételkülönlegességeket kóstolhatunk több étteremben is, miután felfedeztük a város szintén bazaltkúpra épített várát vagy híres kúriáit, kastélyait.
Síelni vágyó Vendégeinket pedig a mátraszentistváni sípálya várja.

MegközelítésKörnyék, megközelíthetőség...
Mátraszele Budapest felől az M3-as autópályán a hatvani leágazásig haladva, majd a 21-es főúton Pásztó érintésével Bátonyterenyéig, ahol a 23-as főútra fordulva és a település határában Rákóczitelep felé kanyarodva érhető el. A település délkelet felől Mátraterenye és a 23-as főútról, Kazár felől nyugatról, északnyugat felől pedig Salgótarján és Bárna felől közelíthető meg.
Közvetlen autóbusszal a környék települései mellett Salgótarjánból, Bátonyterenyéről, Pétervásáráról és Egerből érhető el Mátraszele, vonattal pedig az előbbi két településig, illetve Vizslás megállóhelyig utazhatunk: mindkét település és a megálló is a Hatvan-Salgótarján vonalon található.Távolságok a szállástól:
 
Buszmegálló:

200 m

Vasútállomás:

10 km

Bankautomata:

12 km

Posta:

500 m

Élelmiszerbolt:

200 m

Nagyobb bolt:

1 km

Benzinkút:

12 km

Étterem:

12 km

Orvosi rendelő:

1 km

Gyógyszertár:

12 km

Cukrászda, fagyizó:

12 km

Söröző, presszó:

1 km

Vasútállomás legközelebb Vizslás megállóhelyénél, bankautomata,  benzinkút, étterem, gyógyszertár, cukrászda pedig a közel azonos távolságra lévő Bátonyterenyén vagy Salgótarjánban, a többi szolgáltatás Mátraszelén is el érhető.

Áraink, feltételek, foglaltsági naptár...

Áraink, kedvezmények

Apartman ár: 18000 Ft / éj

(apartman 1-4 fő részére)

Pótágy: 3000 Ft / éj

(5. fő részére)

Ünnepi ár: 20000 Ft / éj

(apartman 1-4 fő részére)

Szilveszter 2012: 90000 Ft / éj

(min. 3 éj, 3 apartman)

5-öt fizet 6-ot pihenhet AKCIÓ
Minden 5. éjszaka után a 6. éj eltöltése ingyenes, kivéve az Ünnepi időszakra eső szállásfoglalást.

Foglalási feltételek

-A fenti árakat nem terheli idegenforgalmi adó
-A vendégház a foglalás napján 14 órától vehető igénybe a távozás napján 10 óráig (előzetes egyeztetés esetén eltérés lehetséges)
-A foglalás a foglaló összeg beérkezésének visszajelzésekor tekinthető érvényesnek, a szállást a foglalási igény visszaigazolása után 8 napig tartjuk fenn
-A vendégház az alábbiakban megjelölt hosszú hétvégéken és nemzeti ünnepeken az Ünnepi ár megfizetése ellenében bérelhető (húsvét, május 1., pünkösd, augusztus 20., október 23., karácsony), szilveszterkor pedig egyedi ár szerint
-A foglaló összege a teljes szállásdíj 20%-a, amely lemondás esetén vissza nem igényelhető, kizárólag későbbi időpontra helyezhető át
-Az oldalon történő foglalás esetén a Pihenek.hu Általános Szállásfoglalási Feltételei (ÁSZF) érvényesek

Foglaltsági naptár, árkalkulátor

A Rigófészek Vendégház foglaltsági adatait és szabad időpontjait tartalmazza a következő táblázat, amely segítségére lehet a foglalási időpont kiválasztásakor.
A (piros színnel jelzett) foglalt időpontokra kérjük ne küldjön foglalást, ezekben az időpontokban már több Vendéget nem tud fogadni a ház!
A (legutolsó frissítéskor) teljesen szabad időpontokat kétféle világos szín jelzi (3 db apartman), a hónapok közötti könnyebb áttekinthetőség érdekében. A részben foglalt napokat mélysárga jelölés jelzi.
A táblázat a frissítés időpontjáig tartalmazza a foglaltsági adatokat, melyeket legalább hetente egyszer igyekszünk megújítani. 
A Pihenek.hu szállásfoglaló rendszeren keresztül kizárólag online foglalásra van lehetőség (az alábbi űrlap segítségével), azonban bármilyen kérdése van, írja meg a Kapcsolat, üzenet, vélemény küldése űrlapon keresztül ügyfélszolgálatunk részére, amely a szállásadóval együttműködve a lehető legrövidebb időn belül megválaszolja üzeneteit.
A Pihenek.hu Általános Szállásfoglalási Feltételeit (ÁSZF) ide kattintva ismerheti meg, amelyben a foglalás feltételei mellett tájékozódhat a foglalási űrlap kitöltése utáni néhány egyszerű lépésről.

Árkalkulátor

A foglalás előtt lehetősége van igénybe venni Árkalkulátor szolgáltatásunkat, amely segítségével könnyen kiszámíthatja tervezett pihenése szállásköltségét. Kattintson az előbbi linkre, adja meg a tervezett időpontokat, valamint az érkező vendégek számát, és máris megtudhatja, hogy a Rigófészek Vendégházban mennyibe kerül a tervezett pihenése!

Online foglalás, kapcsolat...
A mátraszelei Rigófészek Vendégházhoz az alábbi űrlap kitöltésével és elküldésével jutathatja el foglalási szándékát. Kérjük, a foglalás előtt olvassa el az Általános Szállásfoglalási Feltételeket, és ellenőrizze a fenti foglaltsági táblázat segítségével, hogy az Ön által választott időszakban a legutolsó frissítéskor szabad volt-e a ház.
Az adatok kitöltése, és az űrlap elküldése után, kérjük, ellenőrizze postafiókját, mert a megadott e-mail címre egy üzenetet küldünk a foglalás adataival, és egy hivatkozással, melyre kattintva érvényesítheti foglalási igényét. Az aktiválás után 24 órán belül a foglalást e-mailben (amelyről sms értesítést is küldünk) jelzi vissza Önnek rendszerünkön keresztül a Rigófészek Vendégház. Köszönjük, hogy nálunk tervezi meg pihenését!

Tervezett időpont:

Érkezés napja:

Elutazás napja:

Vendégeink lesznek:

Felnőtt
(18-  )*:

Gyermek
(2-18)*:

Bébi
(0-2)*:

   

Igényelt apartman:
(1-3 db)*:

db x 18000-20000 Ft*

Igényelt pótágy:
(max. 1 db / ap.)*:

db
 

(Az itt megadott összegek az év minden napján* a főoldal szerinti díjszabás szerint érvényesek, és az 5-öt fizet 6 pihenhet akciót nem tartalmazzák, a visszaigazolásnál kerülnek levonásra!)

Fizetési mód:

 

 Készpénz

 

 Üdülési csekk

 

 SZÉP Kártya (OTP MKB K&H)

 

 Egyéb, ami:

 Szállásfoglaló adatai:

Név:

  

Település:

   

Közterület:

    

Házszám (em, ajtó):

Mobiltelefonszám:

E-mail cím:

 

(Kérjük, minden mezőt töltsön ki a szállásfoglaláshoz!)

Megjegyzés, üzenet, vélemény, további szolgáltatások kérése:

 

 

   

Az Általános Szállásfoglalási Feltételeket megismertem, és elfogadom, valamint a leadott foglalásom - a néhány perc múlva a postafiókomba kapott e-mailben leírtak szerint - érvényesítem. Az itt kapott összegek minden esetben csak tájékoztató jellegűek, pontos árakat a visszaigazolás tartalmaz.

Az itt megadott összegek nem tartalmazzák az 5-öt fizet 6 pihenhet akció kedvezményeit, amelyek visszaigazoláskor kerülnek levonásra.
 

 

01
A Rigófészek Vendégház02
Apartmanok a domboldal mellett
03
A három apartman
04
Hálószoba
05
Nappali
06
Étkezőrész
07
Zuhanyzó
08
A vendégház udvara
08
Ahol a gyermekek kedvükre játszhatnak
09
A Rigófészek Vendégház télen
08
A Vendégek saját kedvenceiket is elhozhatják
08
Lovasszánozás Mátraszelén
10
A település melletti tó
12
Holdbéli táj Kazáron: riolittufa-képződmény

12
Szentkúti (Mátraverebély) zarándokhely

12
Somoskői vár
12
Hollókő