Mátraszentistváni szállások, szálláshelyek, vendégházak és panziók

Mátraszentistván Magyarország egyik legmagasabban fekvő települése, amelyen - a  800 méteres tengerszint feletti magasságának köszönhetően - kristálytiszta levegő és lenyűgöző panoráma fogadja az ide érkezőket. A háborítatlan csend, a fenyvesek és az egyedülálló klíma segít kiszakadni a hétköznapokból, a mozgás- és sportkedvelőknek pedig igazi különlegességgel bír az a tény, hogy Mátraszentistván és környéke egész évben kedvez az aktív pihenésre vágyóknak, hiszen itt minden adott a túrázáson át a havas sportokig egyaránt.
A Mátrán belül is sajátos helyet foglalnak el a felső-mátrai falvak, hiszen lakói - eltérően a Mátra más részeitől - döntően szlovák ajkúak voltak. 1938-ban Szent István király halálának 900. évfordulója alkalmából országszerte hatalmas ünnepségeket rendeztek, ennek részeként kapta az akkori Fiskalitáshuta a Mátraszentistván nevet.

Amennyiben
Mátraszentistván környékén szeretne pihenni, kérjük válasszon a következő szállások közül vagy érdeklődjön Ügyfélszolgálatunkon további szálláshelyek után, ahol szívesen vesszük megkeresését! Kellemes pihenést kívánunk!

 
Kétkerék Vendégház - Mátra - Mátraszentlászló

     
zavartalan pihenés - panoráma - kerékpáros szállás - sípálya - üdülési csekk
 

Relax Rezidencia Hegycsúcs - Mátra - Mátraszentimre

     
35 nm-es lakosztály - privát wellness 0-24 - hidromasszázs kád a lakosztályban, kültéri fürdődézsa

Aranyeső Vendégház - Mátra - Mátraszentimre

     
legmagasabb településünk - sípálya - turistautak - 4 fürdőszoba - 8-10 fő részére

Felhők Felett Vendégház - Mátra - Galyatető

     
vendégház közel 1000 méter magasan - önálló vendégház - nyugalom a hegycsúcson

Fogadó a táncoló kecskékhez - Mátra - Galyatető

     
magaslati kávézó különlegességekkel - kiváló étterem - 1000 méteres csúcsok - üdülési csekk
 
Templomvölgy Resort - Mátra - Mátrakeresztes

     
különleges elhelyezés - Mátra nyugati kapuja - mátraszentistváni sípálya - üdülési csekk

Hotel Residence Ózon**** - Mátra - Mátraháza

   
4 csillagos hotel 710 méter magasan - pazar Kékestetői kilátás - 1000 nm wellness
 

St. Hubertus Panzió - Mátra - Parádsasvár

     
parádsasvári kastélyra néző panzió - kiváló étterem - 1000 méteres csúcsok - üdülési csekk

Panoráma Apartman - Mátra - Parádsasvár

     
a Mátra ékszerdoboza - többéjszakás akció - üdülési csekk elfogadás - panoráma Kékestetőre


 

 
 

Üzenet a Pihenek.hu Ügyfélszolgálatnak mátraszentistváni szállásokkal kapcsolatban

 

 

Név*:

 

E-mail cím*:Üzenet*:
(amennyiben valamelyik szállással kapcsolatban szeretne üzenetet küldeni vagy foglalni, kérjük azt a szálláshely saját lapjára kattintva tegye meg, melyet köszönünk)

 

       


 

 

További mátraszentistváni információk

Mátraszentistván legismertebb nevezetessége a Sípark, melynek pályarendszere a Három falu templomával szemben a műút túloldalán található Sztepán-réti nagy parkolótól indul, és a Rubonya-hegy északi-észak-nyugati oldalán halad lefelé a Mátraszentistván alatt csörgedező Hutahelyi-patak völgyébe. A hat sípálya hossza összesen 3420 m, amelyek tervezésénél kiemelt szempont volt a pályák változatossága, különféle nehézségi foka és a gyönyörű panorámát kiegészítő hangulati elemek, mint pl. hidak, rönkházak, tavak létesítése. A pályák előnyös mikroklímája miatt a Tátrára néző lejtői mesterséges hóval borítva március közepéig biztosítják a kényelmes és biztonságos sí- és snowboard élményeket, melyet a kicsiknek síóvoda, az éjszakai síelést kedvelőknek pedig világítás tesz felejthetetlenné.
Mátraszentistvánban nyáron érdemes betérni a Vidróczki Csárdába, amely már a múlt század közepén is csárdaként üzemelt. Az éttermi rész a kockás abrosszal, a kandalló melletti nyereggel, alacsony gerendázatával, apró ablakaival olyan, mintha egy történelmi film díszletébe csöppennénk. A közelben lévő települések éttermei rendszeresen tartanak Szlovák Gasztronómiai Napokat, amelyek üde színfoltjai lehetnek egy-egy felső-mátrai kirándulásnak.

 

 
 

Környékbeli települések

 

További mátrai szálláshelyek...