Parádsasvári szállások, szálláshelyek, vendégházak, panziók és hotelek

Parádsasvár a Mátra északi lábánál fekvő gyönyörű hegyi település, amely a Kékes-  és Galyatető között terül el az északi oldalon, a parádi katlan felső végében egy 400 méter magas fennsíkon. A faluból fantasztikus szép kilátás nyílik az őt körbe ölelő hegycsúcsokra, a természeti adottságoknak köszönhetően Parádsasvár levegője kristálytiszta, ezért már a Rákócziak és gróf Károlyi György és Mihály is előszeretettel pihent a környéken. A Károlyi György annyira szívébe zárta a környéket, hogy - Ybl Miklós tervei alapján - 1876-ban egy - a mai is régi pompájában álló - kastélyt kezdett el építeni. A településen számos szállás, szálláshely, vadász- és vendégház és panzió, valamint ötcsillagos hotel is található, melyhez több étterem és megannyi látnivaló is kapcsolódik.
Amennyiben Parádsasvár környékén szeretne pihenni, kérjük válasszon a következő szállások közül vagy érdeklődjön Ügyfélszolgálatunkon további szálláshelyek után, ahol szívesen vesszük megkeresését! Kellemes pihenést kívánunk!

 

Kastélyhotel Sasvár Resort - Parádsasvár

     
XIX. századi kastély - 1000 méteres csúcsok - wellness - extra gyermek-kedvezmény
 

St. Hubertus Panzió - Mátra - Parádsasvár

     
parádsasvári kastélyra néző panzió - kiváló étterem - 1000 méteres csúcsok - üdülési csekk

Kemencés Apartman - Mátra - Parádsasvár

     
zavartalan pihenés - apartman a patak partján - búboskemence a házban

Fényespusztai Pihenőház - Mátra - Parádsasvár, Fényespuszta

     
zavartalan pihenés - panoráma Kékestetőre - szezonális akciók - saját arborétum - üdülési csekk

Panoráma Apartman - Mátra - Parádsasvár

     
a Mátra ékszerdoboza - többéjszakás akció - üdülési csekk elfogadás - panoráma Kékestetőre

Parádsasvári Sasfészek - Mátra - Parádsasvár

   
   
finn rönkház, zavartalan pihenés - panoráma Kékestetőre - saját, fatüzeléses szauna

 

Óhuta Nyaraló - Mátra - Parádóhuta

       
nyaraló a Kékes lábánál - csend és nyugalom - üdülési csekk és SZÉP Kártya Elfogadóhely

 
Hotel Residence Ózon**** - Mátra - Mátraháza

   
4 csillagos hotel 710 méter magasan - pazar Kékestetői kilátás - 1000 nm wellness
 

 

 
 

Üzenet a Pihenek.hu Ügyfélszolgálatnak parádsasvári szállásokkal kapcsolatban

 

 

Név*:

 

E-mail cím*:Üzenet*:
(amennyiben valamelyik szállással kapcsolatban szeretne üzenetet küldeni vagy foglalni, kérjük azt a szálláshely saját lapjára kattintva tegye meg, melyet köszönünk)

 

       


 

 

További parádsasvári információk

Parádsasvár lakosainak száma körülbelül 500 fő, a településen kb. 250 fő hétvégi üdülős tartózkodik.
A falu híres az üveggyártásáról, melynek termékeit jelenleg csak a Múzeumban lehet megtekinteni, de több egyedi termékekkel rendelkező Kristály boltban (üvegcsiszolt munkáiról híres a László Ólomkristály és a Takács Kristály manufaktúra műhely is, ahol még ma is apáról fiúra száll a mesterség szeretete) válogathatnak a szebbnél szebb ajándékok, emlékek közül. Az üveggyár adott munkahelyet a szomszédos falvakban élőknek is. Az ipartörténetileg is egyedül álló gyár, jelenleg nem működik. Parádsasvár egyik leghíresebb nevezetessége a Károlyi-kastély, mely ma kastélyszállóként működik, a szálló mellett található - a szintén Ybl Miklós által tervezett - Ivócsarnok. A szomszédságában található alkáli-hidrogén-karbonátos kénes víz, a Parádi víz, amit a helybéliek csevice forrásnak hívnak. A savanyú víz forrás fölé díszes pavilont építettek Ybl tervei alapján. A völgy végén található a közel 300 éves hagyományra visszatekintő üveghuta, amit II. Rákóczi Ferenc fejedelem állított fel. Érdekesség továbbá a település határában álló Ősjuhar, amelyhez hasonlót a Földön sehol máshol nem írtak: a fának sem levélalakja, sem kérge, sem a termése nem hasonlít a ma élő többi juharéhoz, hasonló a felső miocén korban, kb. 5-20 millió évvel ezelőtt élt. Évente többször rendeznek rally-t, melynek a rajtja a falunál található, a verseny ideje alatt számos rendezvény, koncertek, gyermekjátékok szórakoztatják az idelátogatókat. A természeti adottságok miatt sportolásra, gyalogtúrákra, az erdők növény és állatvilágának megismerésére kiváló lehetőséget biztosít Parádsasvár és hegyvidéke.
Pihenésre csendre vágyókat, asztmás betegeket, vendégházak, falusi szállásadók várják az év minden szakában szálláshelyeiken.

 

 
 

Környékbeli települések

 

További mátrai szálláshelyek...