Szilvásváradi szállások, szálláshelyek, vendégházak, panziók és hotelek

A Bükk nyugati lábánál található az ország egyik legkeresettebb turistacsalogató helye, Szilvásvárad.

A környék
legnagyobb és legkeresettebb látnivalója a Szalajka-völgy, melynek bejáratától indul Magyarország egyik legnépszerűbb kisvasútja, amely a híres Ősemberbarlang lábáig közlekedik a völgy gyönyörű részein végigvezetve a látogatót, melyet érdemes gyalogszerrel is felfedezni, hiszen minden méter újabb látványosságot ígér: erdei, erdészeti múzeum, az egyedülálló Fátyol-vízesés, a pisztrángosok és sütödék, a kötélpálya és a lovastelep több napi látnivalóval várja a különlegesen szép környezetet kedvelőket.

A völgy felett pedig a Millenniumi kilátóból gyönyörködhetünk a tájban. A Szilvásvárad feletti Csipkéskútra ellátogatva megismerkedhetünk a világhírű lipicai ménessel. A völgyből megszámlálhatatlanul sok útvonalon barangolhatjuk be a Bükköt; Bánkút, Szarvaskő, Cserépfalu, Répáshuta, Lillafüred felé vezetnek a különböző jelzésű turistautak.
 

La Contessa Kastélyhotel****
Szilvásvárad

105 férőhely |27 Standard | 17 szoba Szaunával | 1 Lakosztály | wellness | szállás és étkezés üdülési csekkel

A La Contessa Kastélyhotel karnyújtásnyira található a különleges atmoszférájú Szalajka-völgytől, ahol a természet csodás látványában gyönyörködve kisvasúttal zakatolhat az Ősember-barlanghoz, ahonnan a közel 1000 méter magas csúcsok meghódítására indulhat, vagy élvezheti a Kastély domboldali kialakítású, egyedi panorámával rendelkező wellness-részlegét. Részletek...
 

Hegyi Panzió*** - Bükk Szilvásvárad

     
Szalajka-völgy - pisztrángos étkek - kisvasút - bükki csodák - vízesés
 

Krisztina Apartman - Bükk - Bélapátfalva

     
Bélkő-tanösvény - Szilvásvárad - közeli horgásztó - nagy udvar, medence - üdülési csekk
 

Zöld Vendégház - Bükk - Csernely

     
Szilvásvárad közelében - füves udvar, függőágy - nyugodt pihenés - üdülési csekk
 

Papréte Vendégház - Bükk Mályinka

     
gyönyörű erdők - dédesi várrom - alacsony árak - Lillafüred, Szilvásvárad mellett - üdülési csekk
 

 

 
 

Üzenet a Pihenek.hu Ügyfélszolgálatnak szilvásváradi szállásokkal kapcsolatban

 

 

Név*:

 

E-mail cím*:Üzenet*:
(amennyiben valamelyik szállással kapcsolatban szeretne üzenetet küldeni vagy foglalni, kérjük azt a szálláshely saját lapjára kattintva tegye meg, melyet köszönünk)

 

       


 

 

További szilvásváradi információk

A Szilvásváradról induló Szalajka-völgy a Bükk egyik legszebb, a kirándulók számára legjobban kiépített része. A magashegységi jellegű völgy nevét a 19. században kapta az itteniek fő megélhetéséről, a hamuzsír égetéséről. A Szalajka-patakban már hosszú ideje vadon él a sebes pisztráng, aminek szaporítása érdekében a patak medrét több helyen visszaduzzasztották, mesterséges neveldéket alakítottak ki a látogatók legnagyobb örömére. A völgyben mintegy 100 éve tenyésztik a pisztrángokat. Helyi specialitás a füstölt, sült pisztráng és a szarvasgombából készült ételek. A Szalajka-patak forrásai tipikus karsztforrások, szélsőséges vízjárással. A Szalajka-forrás egy rövid szakaszon bejárható cseppkőbarlangból tör a felszínre, érdekes látnivaló még a Szikla-forrás és a völgy feletti Ősemberbarlang. Vize hideg, az éves középhőmérsékletnek megfelelő.

 

 
 

 

További bükki szálláshelyek...