SZÉP Kártya elfogadóhelyek
 

 
   

Hotel Residence Ózon****
Mátraháza

 OTP - MKB - K&H

La Contessa Kastélyhotel****
Szilvásvárad

 OTP - MKB - K&H


 

Panoráma Apartman
Parádsasvár
OTP - MKBAz év szállása 2010-díj***

Kétkerék Vendégház
Mátraszentlászló

OTP


 

Moson Patak Vendégház
Nagymaros
OTP - MKB - K&H

A páratlan Dunakanyarra néző, Börzsöny lábánál fekvő vendégház SZÉP Kártya elfogadóhelyként várja igényes Vendégeit a Börzsöny lábánál. A vendégház egyszerre 6-7 fő pihenését képes szolgálni.
 

Sólyomvár Panzió
Komlóska
OTP

Panziónk a vadregényes Zemplénben található, ahol a gyönyörű táj, a helyi ruszin szokások és étkek, valamint a tokaji borok kedvelői is megtalálják számításukat. 2012-től szeretettel látjuk a SZÉP Kártya tulajdonosokat is!

Papsajt Vendégház
Egerszalók

OTP

Ha szívesen fedezné fel Egerszalók és Eger térségét, és SZÉP Kártya elfogadóhelyet keres, akkor jó helyen jár, hiszen vendégházunkban minden Papsajt. Közeli fürdők, fantasztikus hegyek és borok, valamint étkek várják Vendégeinket, ráadásul kulturális élményekkel is gazdagodhat szálláshelyünkön.

 

Szamóca Ház
Mátraszentimre

OTP - K&H

Magyarország egyik legmagasabban fekvő településén, a Mátra egyik turisztikai központjában vállaljuk akár 12 fő elhelyezését többszintes, szaunás, panorámás vendégházunkban, amely SZÉP Kártya elfogadóhely.

 

Fényespusztai Pihenőház
Parádsasvár, Fényespuszta

OTP - MKB

25-28 fős pihenőházunkban - hazánk legmagasabb csúcsainak tövében - várjuk vendégeinket, akik SZÉP Kártyával is fizethetnek a szállásért. A pihenőházat arborétum, csend és nyugalom veszi körül, így igazán alkalmas a pihenésre.

Fényes Apartmanok
Parádsasvár, Fényespuszta

OTP - MKB

03

2 apartmanból álló, 5-5 férőhelyes, SZÉP Kártyát elfogadó szálláshelyünk szolgálja a pihenni vágyó párok és családok kényelmét  hazánk legmagasabb csúcsainak tövében...

Templomvölgy Resort
Mátrakeresztes

OTP - MKB

Kapcsolódjon ki néhány napra SZÉP Kártyájával, és legyen Vendégünk Mátrakeresztesen, a vadregényes erdőbe futó Templom-völgyben a Tóréti-patak és egy csermely találkozásánál, az egykori vadászkastélyban, a Templomvölgy Resort-ban!

 

Kemencés Vendégház
Drégelypalánk

OTP - MKB

A Börzsöny lábánál, az Ipoly völgyében található vendégházunkban szeretettel várjuk a SZÉP Kártyával rendelkező Vendégeinket! Önálló vendégházunk akár 8 fő elszállásolására is alkalmas.

 

Óhuta Nyaraló
Parádóhuta

OTP - MKB - K&H

Parádóhuta egy pici falu a Mátra mélyén. Kristálytiszta levegő, patakok, gyógyforrások, az erdő csendje igazi pihenést, felfrissülést adhat annak, aki eltölt itt néhány napot. A légúti betegségben, allergiában szenvedők gyógyulni jönnek hozzánk - akár SZÉP Kártyával.

Hegyi Panzió
Szilvásvárad
OTP - MKB - K&H

panzió festői környezetben található, ahol akár 34 fő elhelyezésére is van lehetőség. Számos látnivalóval és szolgáltatással várjuk Vendégeinket, akik bármelyik SZÉP Kártyával is kiegyenlíthetik az igénybe vett szolgáltatások díját.
 

Krisztina Apartman
Bélapátfalva

OTP - MKB - K&H

A Krisztina Apartman mindhárom SZÉP Kártyát elfogadja. Az apartman lábánál üdülőövezetben helyezkedik el egy horgásztó közelében, a Bélkő-hegy első magaslatainak és a Bükki Nemzeti Park ölelésében.

Rigófészek Vendégház
Mátraszele
OTP - MKB

3 apartmanból álló vendégház a Mátra északi, vadregényes részén, akár 14 fő részére is kényelmes elhelyezést biztosít. A szálláshely SZÉP Kártya Elfogadóhely.
 

Hont Vendégház
Hont
OTP

A vendégház szeretettel várja a Börzsönyben túrázni, az Ipoly völgyében pihenni, kikapcsolódni vágyó SZÉP Kártya tulajdonosokat a középkori Hont vármegye egykori székhelyén, ahonnan a közeli várakba (Nógrádi vár, Drégely vár), illetve több történelmi nevezetesség helyszínére is kirándulások tehetők.
 

Malom Bérnyaraló
Erdőhorváti
OTP

Szeretettel várjuk testi-lelki felfrissülésre vágyó Vendégeinket a vadregényes Zemplén egyik völgyébe, ahol felfedezheti községünk, Erdőhorváti ezernyi ősi és újkori titkát. A felfedezéshez SZÉP Kártya Elfogadóhely. nyaralónk ideális helyszínt biztosít.

Medves Vendégház
Salgóbánya

OTP - MKB - K&H

A vendégházban akár 14 fő részére is tudunk szállást biztosítani a festő Salgóbányán, ahol akár SZÉP Kártyával is fizethetnek Vendégeink

 

 

 

 

 

Adatbázisunkat naponta bővítjük!
Kérdéseit szeretettel várjuk a
szepkartya@pihenek.hu címen!

 

SZÉP Kártya
Minden a Széchenyi Pihenőkártyáról

A SZÉP Kártya (más néven Széchenyi Pihenőkártya) egy névre szóló (nem átruházható természetbeni juttatás) a bankkártyaszerűen használható fizetőeszköz, amely előnyei, biztonsága és megbízhatósága miatt korszerűbb a korábbi támogatási formáknál, miközben - az üdülési csekk nyújtotta előnyökhöz hasonlóan - élénkíti a belföldi turizmust, segítve annak növekedését.
A SZÉP Kártya további előnye a szálláshely szolgáltatást nyújtók számára, hogy mindhárom alszámlán szereplő összeggel kiegyenlíthetőek a szálláshely szolgáltatások.

A SZÉP Kártya alszámlái:

- A szálláshely-szolgáltatási alszámlára utalt összeggel csak és kizárólag a szálláshelyek, valamint a belföldi utazások árát lehet fedezni.
- A rekreációs alszámla keretét szórakoztató és kulturális intézményekben (pl: színház, múzeum, állatkert, vidámpark, hajózás) valamint az egészségmegőrzést szolgáló szolgáltatásoknál (edző- és fitness termekben, lovaglásnál, hazai sípályákon, török-, gőz- és gyógyfürdőkben, szaunákban valamint szoláriumokban és egészségszalonokban) lehet felhasználni. Ez az alszámla is alkalmas a belföldi szálláshely-költségek fedezésére.
 -Az étkezési alszámláról éttermekben, büfékben, menzákon lehet majd költeni. A keretből ugyanúgy lehet fedezni a szálláshely költségeket is.

A SZÉP Kártya rugalmasságára jellemző, hogy évközben bármikor is utalhatnak rá a munkáltatók tetszőleges összeget (pl: jutalom, prémium), miközben természetesen lehetőség van a bérkiegészítésként adott, rendszeres havi átutalásokra is.
A Pihenőkártyát készpénzfelvételre nem lehet használni, és kizárólag az előre meghatározott szolgáltatástípusok ellenértékét lehet vele kiegyenlíteni.
A fizetésre vagy banki POS kártyaterminálokon, vagy online felületen van lehetőség, ám egyes pénzügyi szolgáltatóknál telefonos ügyintéző segítségével is elfogadhatják a kártyát a SZÉP Kártya elfogadóhelyek.
A Széchenyi Pihenőkártya kibocsátásáról és elfogadásáról szóló rendelet szerint a kibocsátóknak szigorú követelményeknek kell megfelelniük, országos hálózattal kell rendelkezniük és minden 35 ezer főnél nagyobb településen szükséges olyan fiókintézményt működtetniük, ahol lehetséges a személyes ügyintézés. Fontos kritérium a bankkártya-kibocsátási és a cafeteria üzemeltetési tapasztalat is, ám bármely olyan pénzügyi intézmény csatlakozhat, amely megfelelő banki háttérrel rendelkezve eleget tud tenni a kritériumoknak.
A kormányrendelet meghatározza, hogy a kártya a munkáltatóknak és a munkavállalóknak sem kerülhet plusz költségbe, de az elfogadóhelyek esetében sem lehet másfél százaléknál magasabb jutalékot kérni, azonban ennél kisebb jutalék felszámítására van mód, azaz kedvező irányba el lehet térni a feni összegtől. A kormányrendelet értelmében a bankoknak biztosítaniuk kell az átjárhatóságot, vagyis saját elfogadóhelyi hálózatukban a mások által kibocsátott kártyákat is el kell fogadniuk.

SZÉP Kártya Elfogadóhelyek típusai

- belföldi szálláshely
- utazási iroda (belföldi szálláshely-szervezés esetén)
- étterem
- menza
- büfé (meleg étel esetén)
- színház
- múzeum
- állatkert
- vidámpark
- hajózási társaság
- edző- és fitneszterem
- lovarda
- sípálya
- fürdő (szauna és gőzfürdő, gyógyfürdő)
- szolárium
- fogyasztó- és karcsúsító szalon

Szép Kártya Kibocsátók

Jelenleg három kibocsátó foglalkozik a SZÉP Kártyák forgalmazásával, azt OTP Bank, az K&H Bank és a MKB Bank. Tehát az üdülési csekkel ellentétben itt nem egy kibocsátóval kell szerződni, hanem hárommal, azonban a szerződések megkötése után, a kibocsátóknak átjárást kell biztosítaniuk a SZÉP Kártyák minél egyszerűbb elfogadása végett.
A Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásának és felhasználásának szabályairól szóló 55/2011. (IV.12.) Kormányrendelet (továbbiakban: rendelet) értelmében a kártyakibocsátási tevékenységet folytató intézménynek (intézmény: a Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátására a rendelet szerint jogosultsággal rendelkező gazdasági társaság) a tevékenység megkezdését követően haladéktalanul, de legkésőbb 3 napon belül (utólagosan) értesítenie kell a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatalt.