Tamás Porta - Fony

MeghívóVendégeink elhelyezéseÉtkezési lehetőségekSzolgáltatásaink, felszereltségÉlményszerzési lehetőségekÁrak

Észak-Magyarország \ Zemplén \Borsod-Abaúj-Zemplén  megye \ Fony
Budapest 232 km | Miskolc 57 km | Encs 22 km | Abaújszántó 17 km

Vendégház | 3 szoba | 2-4 ágy/szoba
Összes férőhely: 7-11 fő | Ár: 2400 Ft/fő*
Fizetési lehetőségek: Készpénz
Nyitvatartás: május 1. - október 15.

Gyorskapcsolat: tamasporta@pihenek.hu

> Online foglalás...> Árkalkulátor...> Kapcsolat, üzenet küldése...Meghívó...
A Zemplén érintetlen természeti szépségei között simul a Gergely hegy oldalához Fony, egy háromszáz lelkes, hajdan komoly üdülőhelyként számon tartott település.
A rendkívüli módon elöregedett faluban alig van gyerek, szinte csak öregekkel találkozni az utcán, templomban, kocsmában. Nyáron azonban újjáéled Fony: átveszik az uralmat a művészek, értelmiségi családok, fiatalok, akik mind-mind egy dologra vágynak: nyugalomra és csendre; arra, hogy odafigyelhessenek a természetre és egymásra.
Erre nyújt lehetőséget a falu egyik legrégibb háza, a hatalmas terméskövekből rakott Tamás Porta is a hegy lábánál. Kétszáz évvel ezelőtt védelmi funkciót látott el: kőfalai menedéket nyújtottak minden betérőnek, akkor is, ha esetleg a törvény elől kellett bujdosnia; ma pedig a kikapcsolódást, pihenést keresők kedvelt helye a fonyi Tamás Porta, ahol nagy szeretettel várjuk tavasztól őszig Vendégeinket!

Vendégeink elhelyezéseVendégeink elhelyezése...
Fonyi szállásunkon egy időben 7 fő (pótággyal és a mestergerendás tisztaszoba padlóján elhelyezett szivacsokkal még 2-2 fő, összesen maximum 11 fő) részére tudunk kényelmes elhelyezést biztosítani. Vendégeink kényelme érdekében azonban csak egyszerre általában egy csoportot fogadunk, ekkor a házban más nem tartózkodik.
A különálló telken fekvő szállás Fony Gergely-hegyre vezető utcájában található, 2 percnyi sétára a hegy lábától. A házhoz tartozó körülkerített, 700 négyszögöles, fűvel borított udvaron a kisebb gyerekek biztonságos körülmények között kedvükre rohangálhatnak, és játszhatnak. A kertben a gyümölcsfák (gönci barack, szilva, dió) és a bőven termő málna, ribizke, egres bokrok között sátorozásra is lehetőség nyílik, az itt termő - vegyi kezelés nélküli - gyümölcsök is a Vendégeinket szolgálják.
A Tamás Portán 3 szoba áll Vendégeink rendelkezésére: a nagyszobában egy franciaágy, egy ágy és egy kanapé, a másik két szobában 2 illetve 4 ágy található. A házhoz teljesen felszerelt konyha, fürdőszoba, spájz, társalgó tartozik.

Étkezési lehetőségekÉtkezési lehetőségek...
A vendégház konyhája teljesen felszerelt (hűtőszekrény, gáztűzhely-sütő, mikró), így alkalmas önellátásra. A szálláshelyen ezenkívül grillezési, bográcsozási, szalonnasütési lehetőség és felszerelés áll Vendégeink rendelkezésére.

A helyi napközi otthonban lehetőség van ebéd-előfizetésre, a közeli Mogyoróskán étterem várja a Vendégeinket, Tolcsván pedig a kulináris élvezetek kedvelői tokaji borral készült különleges ételeket kóstolhatnak és fogyaszthatnak az Őskaján Étteremben. További étkezési lehetőség Telkibányán és Sárospatakon található.

Szolgáltatásaink, felszereltség...
A vendégház kertjében szalonnasütési, grillezési és bográcsozási lehetőség várja Vendégeinket. Vendégházunk legkedveltebb szolgáltatása a háborítatlan csend, béke és a nyugalom, illetve a hatalmas füves udvar, gyümölcsfák, bokrok, amelyek számos kikapcsolódási lehetőséghez biztosítanak ideális terepet (labdajátékok, számháború).
Vendégházunk kutya- és macskabarát szállás, szívesen fogadjuk kedvenceiket is!

A ház felszereltsége

Tűzhely Tűzrakó-hely Ágynemű (huzat nélkül)
Mikrohullámú-sütő Bogrács Televízió
Hűtőszekrény Nyárs, tűzifa Kávéfőző
Fagyasztó(rész) Kerti bútorok Evőeszközök, edények

Élményszerzési lehetőségek...
A vendégházban és környékén is számos élményszerző szolgáltatást vehetünk igénybe (lásd: Szolgáltatások menüpont).

Kellemes gyalogtúrával elérhető a regéci vár, a fonyi ősborókás, a hejcei apácazárda évszázados épülete, ahol szinte megérinthetőek a feketemókusok. A biciklis, autós kirándulások is tartogatnak szépségeket a falu közvetlen közelében. Fonytól 6 kilométerre fekszik Vizsoly, ahol a műemléknek nyilvánított templomban az első magyar nyelvű bibliát lehet megtekinteni a freskóval díszített falak között. Az érdekes nevű szomszéd faluban, Korláton egy XV. században épült műemlék templomot láthatunk, innen pedig már csak egy ugrás a boldogkőváraljai vár.
A harmadik - közelben lévő - vár a sárospataki Rákóczi vár, amely vörös tornya felújításra került, jelenleg a Nemzeti Múzeum kiállításainak és komolyzenei hangversenyeknek ad otthont. Sárospatak külterületén található az egykori malomkőbánya helyén kialakult magas bányafalakkal körülvett Megyer-hegyi tengerszem. Kellemes programot ígér a sátoraljaújhelyi libegő is, amely az ország leghosszabb libegője, sípálya csatlakozással és gyönyörű kilátással rendelkezik, 19 perc alatt ér fel a Magas-hegyre.
A Zemplén további látnivalói közé tartozik még a komlóskai ruszin tájház, szobor- és szabadidőpark, az Óhutától Újhutáig húzódó Tolcsva-patak völgye, a boldogkőfalui Kőtenger, Telkibánya egykori aranybányája, és ásványmúzeuma, az onnan Bózsva felé vezető úton található, ma nem látogatható Jégbarlang (állandó 0 fok közeli hőmérsékletéről kapta ezt a nevet), a Hollóházi Porcelángyár és Múzeum, Füzér vára, a füzérradványi Károlyi-kastély, a Pálházáról (Magyarország legkisebb városából) induló a kőkapui kastély alatti alagúton keresztül közlekedő Kemence-völgyi kisvasút, a szlovák-magyar határon található csúcs, a Nagy-milic és a közeli Tokaj és környéke, ahol a világhírű boraink készülnek. Különösen szívesen ajánljuk a borvidék egyik legjobb hangulatú pincéjét, a tarcali Pataky Pincét, ahol kiváló minőségű borok, borpárlatok, aszúk várják egy gyertyafényes kóstolóra a megfáradt vendéget.

A közeli Szlovákia - egy nap alatt kényelmesen megtekinthető - nevezetességeinek - korántsem teljes - listáján számtalan barlang (kuriózumnak számít a dobsinai jégbarlang - ahol szintén állandóan 0 fok körül van a hőmérséklet), Kassa és Rozsnyó városa, a betléri kastély, a tornai és a krasznokhorkai vár szerepel.

MegközelítésKörnyék, megközelíthetőség...
Fony Budapest felől a Miskolcig az M3-as autópályán, onnan pedig a Szikszó-Encs-Novajidrány útvonalon a 3-as úton, majd jobbra letérve Vilmány községen át érhető el Fony. A település megközelíthető még Hidasnémeti felől a 3-as főútról Gönc-Vilmányon át, Tokaj és Sárospatak felől Tolcsva-Regécen keresztül vezető erdei úton, illetve Korláton át Abaújszántóról.

Közvetlen autóbusszal a Novajidrány vasútállomásról többször, valamint Regécről naponta kétszer lehet elérni Fonyt - az előbb említett vasúti megállóhelynek közvetlen kapcsolata van Miskolcon át Budapesttel.Távolságok a szállástól:
 
Buszmegálló:

20 m

Vasútállomás:

6 km

Bankautomata:

10 km

Posta:

50 m

Élelmiszerbolt:

50 m

Nagyobb bolt:

10 km

Benzinkút:

10 km

Étterem:

10 km

Orvosi rendelő:

100 m

Gyógyszertár:

10 km

Cukrászda, fagyizó:

50 m

Söröző, presszó:

100 m

Vasútállomás a közelben Novajidrányon (fővonali) található. Göncön vagy Abaújszántón érhető el a legközelebbi benzinkút, bankautomata és gyógyszertár is; étterem legközelebb a szomszédos Mogyoróskán található, a többi szolgáltatás megtalálható Fonyban is.
 

Áraink, feltételek, foglaltsági naptár...

Áraink, kedvezmények

Felnőtt, gyermek ár:

2300 Ft* / fő / éj

(6 éves kor felett)

Kisgyermek ár:

1300 Ft / fő / éj

(1-6 kor között)

Bébi ár:

0 Ft / fő / éj

(1 éves kor alatt)

Minimális díj: 10000 Ft / ház / éj

*Idegenforgalmi adó: +100 Ft / felnőtt / éj

Foglalási feltételek

-A Tamás Porta május 1. és október 15. között fogad Vendégeket
-A fenti árak nem tartalmazzák az idegenforgalmi adó összegét, mely 100 Ft/felnőtt/éj
-A Tamás Porta
minimális foglalási díja 10000 Ft / ház / éj, melyet a kalkulátor árai nem tartalmaznak.
-A szállásdíjon felüli szolgáltatásokért minden esetben a helyszínen kell fizetni
-A vendégház a foglalás napján 14 órától vehető igénybe a távozás napján 11 óráig (megegyezés esetén lehet eltérés)
-A foglalás a foglaló összeg beérkezésének visszajelzésekor tekinthető érvényesnek, a szállást a foglalási igény visszaigazolása után 8 napig tartjuk fenn
-A foglaló összege minden esetben 5000 Ft, amely lemondás esetén vissza nem igényelhető, kizárólag későbbi időpontra helyezhető át
-Az oldalon történő foglalás esetén a Pihenek.hu Általános Szállásfoglalási Feltételei (ÁSZF) érvényesek

Foglaltsági naptár, árkalkulátor

A Tamás Porta foglaltsági adatait és szabad időpontjait tartalmazza a következő táblázat, amely segítségére lehet a foglalási időpont kiválasztásakor.
A (piros színnel jelzett) foglalt időpontokra kérjük ne küldjön foglalást!
A (legutolsó frissítéskor) teljesen szabad időpontokat kétféle világos szín jelzi, a hónapok közötti könnyebb áttekinthetőség érdekében. A részben foglalt napokat mélysárga jelölés jelöli.
A táblázat a frissítés időpontjáig tartalmazza a foglaltsági adatokat, melyeket legalább hetente egyszer igyekszünk megújítani. 
A Pihenek.hu szállásfoglaló rendszeren keresztül kizárólag online foglalásra van lehetőség (az alábbi űrlap segítségével), azonban bármilyen kérdése van, írja meg a Kapcsolat, üzenet, vélemény küldése űrlapon keresztül ügyfélszolgálatunk részére, amely a szállásadóval együttműködve a lehető legrövidebb időn belül megválaszolja üzeneteit.
A Pihenek.hu Általános Szállásfoglalási Feltételeit (ÁSZF) ide kattintva ismerheti meg, amelyben a foglalás feltételei mellett tájékozódhat a foglalási űrlap kitöltése utáni néhány egyszerű lépésről.

Árkalkulátor

A foglalás előtt lehetősége van igénybe venni Árkalkulátor szolgáltatásunkat, amely segítségével könnyen kiszámíthatja tervezett pihenése szállásköltségét. Kattintson az előbbi linkre, adja meg a tervezett időpontokat, valamint az érkező vendégek számát, és máris megtudhatja, hogy a Tamás Portán mennyibe kerül a tervezett pihenése!

Online foglalás, kapcsolat...
A fonyi Tamás Portához az alábbi űrlap kitöltésével és elküldésével jutathatja el foglalási szándékát. Kérjük, a foglalás előtt olvassa el az Általános Szállásfoglalási Feltételeket, és ellenőrizze a fenti foglaltsági táblázat segítségével, hogy az Ön által választott időszakban a legutolsó frissítéskor szabad volt-e a ház.
Az adatok kitöltése, és az űrlap elküldése után, kérjük, ellenőrizze postafiókját, mert a megadott e-mail címre egy üzenetet küldünk a foglalás adataival, és egy hivatkozással, melyre kattintva érvényesítheti foglalási igényét. Az aktiválás után 24 órán belül a foglalást e-mailben (amelyről sms értesítést is küldünk) jelzi vissza Önnek rendszerünkön keresztül a Tamás Porta. Köszönjük, hogy nálunk tervezi meg pihenését!

Tervezett időpont:

Érkezés napja:

Elutazás napja:

Vendégeink lesznek:

Felnőtt (18- ):

fő x 2300 Ft + IFA

Kamasz, gyermek (6-18):

fő x 2300 Ft

Kisgyermek (1-6):

fő x 1300 Ft

Bébi (0-1):

fő x 0 Ft
 

(Az itt megadott díjak bruttó összegek, az év minden napján a fenti díjszabás szerint érvényesek!)

Szállásfoglaló adatai:

Név:

  

Település:

   

Közterület:

    

Házszám (em, ajtó):

Mobiltelefonszám:

E-mail cím:

 

(Kérjük, minden mezőt töltsön ki a szállásfoglaláshoz!)

Megjegyzés, üzenet, vélemény, további szolgáltatások kérése:

 

 

   

Az Általános Szállásfoglalási Feltételeket megismertem, és elfogadom, valamint a leadott foglalásom - a néhány perc múlva a postafiókomba kapott e-mailben leírtak szerint - érvényesítem. A Tamás Porta minimális foglalási díja 10000 Ft / ház / éj, melyet a kalkulátor árai nem tartalmaznak.
 

 

01
A fonyi Tamás Porta

György véleménye (2008. nyár):
"Ki a fonyi maligánt stampedlivel issza, azt 'kámbekkfiling' érzete húzza ide vissza!"

02
Kapubejáró

Székely család véleménye (2008. nyár):
"Köszönjük az élményt, amit a ház és a környéke nyújtott. A napi túrákról mindig öröm volt ide visszatérni. Nappal várak, kastélyok, kisvasút, este pedig bográcsolás a kertben. Hát kell ennél több???"

03
A nagyszoba

Bori és Hanna véleménye (2008. nyár):
"Kint meleg van, de a ház szerencsére jó hűvös. Tetszik a ház, finomak a kertben a gyümölcsök, tetszenek az agancsok, szép nagy a kert!"

04
A hálószoba agancsokkal díszített

Elvira és Gábor véleménye (2007. nyár):
"Sajnos mindenre nem jutott idő. Kimaradt a tarcali borkóstolás és a szarvasbőgést figyelő program is, de biztos, hogy visszajövünk még!"

05
A másik háló


06
A társalgó

Detti és barátainak véleménye (2007. nyár):
"Csodálatos napok voltak. gyönyörű a táj, a szállás kiváló. Sajnos már haza kell menni. Nemsokára jövünk..."

07
A konyha


08
Szalonnasütő


08
Zuhanyzó


09
Az udvar árnyat adó fái

A Szabó család véleménye (2007. nyár):
"Gyönyörű a táj, nagy a csend és a nyugalom.. A ház hűvös (kívül 30 C) és kényelmes."

12
Távolból a boldogkőváraljai vár


12
A szomszédos Regéc vára


12
A vizsolyi biblia

A Kőbán család véleménye (2006. nyár):
"Köszönjük a vendéglátást. Csodálatos a ház, a kert, a környék. Nem tudtunk betelni a környező hegyek, erdők, mezők szépségével..."

12
A boldogkőváraljai vár


12
A boldogkőfalui kőtenger


12
A sárospataki Megyer-hegyi tengerszem