Tornácos Vendégház - Verpelét

MeghívóVendégeink elhelyezéseÉtkezési lehetőségekSzolgáltatásaink, felszereltségÉlményszerzési lehetőségekÁrak

Észak-Magyarország \ Mátra-Bükk \Heves  megye \ Verpelét
Budapest 109 km | Eger 17 km | Gyöngyös 31 km

Vendégház | 2 szoba | 1-2 ágy/szoba
Összes férőhely: 4-5 fő | ÁtlagÁr: kb. 2500-3500 Ft/fő*
Fizetési lehetőségek: Készpénz | Üdülési csekk

Kapcsolat:

Telefon
: +36-70-361-6495       E-mail: tornacoshaz@citromail.hu


Meghívó...
A Mátra- és a Bükkalja találkozásánál fekvő, a Tarna és a Kígyó-patak által közrefogott településre, Verpelétre hívjuk leendő Vendégeinket, hogy néhány felejthetetlen napot töltsenek szálláshelyünkön, a Tornácos Vendégházban. A falu központjában található több, mint 100 éves ház 2008-ban került felújításra, így ma már a kor követelményeinek megfelelve, de az egykori építészet hagyományait megőrizve áll Vendégeink szolgálatában. A ház kertjének végéből a Mátrára nyílik gyönyörű kilátás, a település délnyugati dombvonulatain pedig a XV. század óta szőlőtermesztéssel foglalkoznak a helyiek. Verpelét vonzerejét tovább növeli Eger és az egerszalóki sódomb mellett épülő gyógyfürdő közelsége, ezért verpeléti vendégházunkba szeretettel várjuk a pihenésre, feltöltődésre vágyó vagy éppen a környék nevezetességeit felfedezni kívánó családokat, és kisebb baráti társaságokat is.

Vendégeink elhelyezéseVendégeink elhelyezése...
A verpeléti Tornácos Vendégház teljesen külön bejáratú épület, amely a Szállásadó házával közös telken fekszik. Egyszerre a házban 4 fő kényelmes elhelyezésére van lehetőség (pótággyal 5 fő), Vendégeink kényelme érdekében azonban csak egyszerre egy csoportot fogadunk, ekkor a házban más nem tartózkodik. A szálláshely a hagyományos parasztház elrendezését tükrözi, ahová belépve a nappali-étkezőbe érkezünk, ahol egy kényelmes, kihúzható kanapé biztosít fekvőhelyet. Innen nyílik a hálószoba, ahol egy franciaágy található gerinckímélő biomatraccal. Mindkét szoba laminált padlóval borított, és a bútorok fenyőből készültek. A házban továbbá egy zuhanyzós fürdőszoba és egy felszerelt konyha (gáztűzhely, kávéfőző, mikrohullámú-sütő, edények, tányérok, evőeszközök, poharak) szolgálja az ideérkezők kényelmét.

Étkezési lehetőségekÉtkezési lehetőségek...
A vendégház teljesen felszerelt konyhával várja vendégeit, így alkalmas önellátásra, melyhez a településen vegyeskereskedések is találhatóak. A Szállásadók előzetes megbeszélés alapján biztosítanak reggelit, ezenkívül a ház környezetében bográcsozásra, grillezésre és szalonnasütésre is van lehetőség.
A feldebrői Éva Udvarházban van mód - előzetes időpont egyeztetés alapján - kemencés és bográcsban készült finomságok fogyasztására (pl. kemencés lángos, rétesek) is.
A nagyközségben egy pizzéria található, ahonnan házhozszállítást is vállalnak, tovább a háziak is vállalják egytálételek elkészítését bográcsban, amely szintén fizethető akár üdülési csekkel is.
Verpelét központjában - a Kovácsmúzeum mellett - egy cukrászda várja a vendégeit. További vendéglátóhelyek találhatóak a közeli Egerszalókon és Egerben.

Szolgáltatásaink, felszereltség...
A vendégház kertjében bográcsozási, szalonnasütési, grillezési lehetőség áll Vendégeink rendelkezésére. A fűtési szezonban is van mód a házban pihenni, ekkor a fűtésért árlistában foglaltak szerint kérünk díjat.
Igény és előzetes megbeszélés esetén hidegtállal és menüvel kísért borkóstoláson is részt vehetünk - a háziak kapcsolatban állnak a verpeléti Varsányi Pincészettel, az egerszalóki Kohári Pincészettel és a feldebrői Hárs Pincészettel is.
Igény esetén a háziak lovaglás, hintózás és lovasszánozás megszervezésében is segítenek Verpeléten.

A ház felszereltsége

Tűzhely Tűzrakó-hely Ágynemű, vasaló
Mikrohullámú-sütő Bogrács Rádió
Hűtőszekrény Nyárs, tűzifa Televízió
Fagyasztó(rész) Kerti bútorok Internet hozzáférés
Kávéfőző Fedett pihenőhely Cd-lejátszó
Kenyérpirító    
Evőeszközök, edények  

Élményszerzési lehetőségek...
A verpeléti szálláshelyen bográcsozási, szalonnasütési, grillezési lehetőségek állnak Vendégeink rendelkezésére. Vendégeink kívánsága esetén műkörmös és masszőr is házhoz jön.

Verpeléten és környékén számos látnivaló várja Vendégeinket. A település egyik nevezetessége a Vár-hegy, amely mindössze 196 méter magasan helyezkedik el a tengerszinttől, a Tarna-völgyben mégis tekintélyt parancsolóan magasodik Verpelét fölé. A hegyet a helyi tanösvényt végigjárva ismerhetjük meg igazán, melynek különlegessége, hogy Közép-Európa egyetlen olyan vulkáni kúpja, amely keletkezése során nem történt lávakiömlés. Érdemes felkeresni a nagyközség központjában található zsúpfedeles házban lévő Kovácsműhelyt, amely az 1880-as években épült, de valószínűsíthető, hogy a környéken mindig állt kovácsműhely, a hagyomány szerint már Mátyás király is itt patkoltatta a lovát Egerbe menet.
A település délnyugati részét szőlővel borított dombság, így Verpeléten számos helyen kóstolhatunk vagy vásárolhatunk bort, amelynek megszervezésében szívesen segítenek a ház Szállásadói, a szüret idején előzetes egyeztetés esetén a munkákba is bekapcsolódhatunk.
Verpelét szomszédságában található a különleges teraszos mészkőképződményéről (sódomb), és annak lábánál épülő Strandfürdőről és Gyógy és Wellnessfürdőjéről híres Egerszalók, amelyet egészségünk megőrzése érdekében és a kellemes időtöltés végett is érdemes felkeresni.
A település déli szomszédján is különleges látnivalóban lehet részünk, ugyanis a feldebrői római katolikus plébániatemplom - eredeti formájában - és a nyugati és keleti kereszténység kultúráját ötvöző, egyedülálló építészeti kialakítású altemploma, Magyarország legrégebbi, különleges - 54 alakzatból álló - freskóival, Magyarország 11. századi, korai építészeti emlékeinek egyik legkiemelkedőbb műemléke.
A  nevezetesség megtekintése után pedig feldebrői Éva Udvarházban nyílik lehetőség - előzetes időpont egyeztetés alapján - kemencés és bográcsban készült finomságok fogyasztására.
Több napos programot kínál a megyeszékhely, Eger: verpeléti pihenésünk során mindenképpen érdemes megtekinteni a Dobó téren található Várat, a Bazilikát, a Minaretet, a Szépasszony-völgyet.
Verpeléttől északra kalandozva megcsodálhatjuk a siroki várat, pihenhetünk a bükkszéki strandon, Recsken megtekinthetjük az egykori kényszermunka tábor helyén felépült emlékhelyet, Parád és környékét, ahol kastélyoktól a vízesésig számtalan érdekesség és a csevicék gyógyvize várja a térség felfedezőit, a mátraderecskei mofetta pedig egyedülálló gyógyhatása miatt vált kedveltté.
A horgászat és a kellemes séták kedvelőinek a település határában található, fenyvesekkel körülvett horgásztavat ajánljuk, de hegymászás szerelmesei is megtalálják számításaikat, ha a Tornácos Vendégházban töltik pihenésüket, hiszen a közeli Mátrában számos turistaút várja őket.

Verpelét távolabbi környékének nevezetességei közé tartozik 1014 méteres magasságával a Kékestető, az Egertől északi irányban található Bélapátfalva, ahol egyedi látnivalót kínál az orgonasípszerűen lerobbantott sziklatömbök aljában álló, a ciszterciek bélháromkúti apátságának - a tájba harmonikusan simuló - temploma, amely Magyarország egyetlen épségben megmaradt középkori ciszterci apátsági épülete. Bélapátfalva után pedig ne hagyjuk ki a közeli
Szilvásváradot, ahol kisvasút, kötélpálya, kerékpárkölcsönző, és a Szalajka-völgy páratlan szépségét biztosító Fátyol-vízesés található, több étteremmel, amelyek egyik specialitása a pisztrángból készült ételek elkészítése.

MegközelítésKörnyék, megközelíthetőség...
Verpelétet Budapest és Miskolc felől is az M3-as autópályán keresztül Kápolna-Tófalu-Feldebrő településeken keresztül közelíthető meg, Eger felől Egerszalókon keresztül, Gyöngyös felől Abasár-Kisnána irányából, északi irányből pedig a Sirok-Tarnaszentmária útvonalon érhető el.
Verpelét közvetlen autóbusszal naponta Budapestről, Gyöngyösről, Egerből, Sirok felől és a Kál-Kápolna nevű vasútállomásról érhető el, amely a Budapest-Miskolc vasútvonalon található, amely könnyen elérhető az ország bármely pontjáról.Távolságok a szállástól:
 
Buszmegálló:

500 m

Vasútállomás:

15 km

Bankautomata:

500 m

Posta:

400 m

Élelmiszerbolt:

200 m

Nagyobb bolt:

200 m

Benzinkút:

300 m

Étterem:

 4 km

Orvosi rendelő:

300 m

Gyógyszertár:

400 m

Cukrászda, fagyizó:

500 m

Söröző, presszó:

200 m

Vasútállomás a legközelebb Kál-Kápolna néven a Budapest-Miskolc vonalon található, míg étterembe menni Feldebrőn van mód a szálláshely közelében. A többi szolgáltatás elérhető Verpeléten.

Áraink, feltételek, foglaltsági naptár...

Áraink, kedvezmények

Pihenjen kedvező árakon a Tornácos Vendégházban!

Alap szezon árai:    
Felnőtt ár: 2500 Ft / fő / éj*

(10 év felett)

Gyermek ár: 1500 Ft / fő / éj*

(3-10 éves kor között)

Kisgyermek ár: 0 Ft / fő / éj*

(3 éves kor alatt)

 

Nyári szezon (június 01. - augusztus 31.):
Felnőtt ár**: 3000 Ft / fő / éj

(10 év felett)

Gyermek ár**: 1500 Ft / fő / éj

(3-10 éves kor között)

Kisgyermek ár**: 0 Ft / fő / éj

(3 éves kor alatt)

     
Minimális díj**: 7000 Ft / ház / éj*

 

 

Kiemelt ünnepek, hosszú hétvégék
Teljes ház*: 15000 Ft / ház / éj  
 
*Fűtés díj: +1000 Ft / nap

(fűtési szezonban)


Az árak kifejezetten tájékoztató jellegűek, nem minősülnek ajánlattételnek, pontos összegekről a következő elérhetőségeken érdeklődhet.

Telefon: +36-70-361-6495       E-mail: tornacoshaz@citromail.hu
 

Foglalási feltételek

-A fenti árakat nem terheli idegenforgalmi adó
-A Tornácos Vendégházban a nyári szezonban a minimális szállásdíj 7000 Ft/ház/éj
-A Tornácos Vendégházat ünnepekkor, hosszú hétvégéken és főszezonban (nyáron) egyedi díjszabás alapján lehet igénybe venni, melynek díjai a Nyári és a Kiemelt szezon részben találhatóak
-A szállásdíjon felüli szolgáltatásokért minden esetben a helyszínen kell fizetni (pl. fűtés)
-A vendégház a foglalás napján 14 órától vehető igénybe a távozás napján 11 óráig (megegyezés esetén lehet eltérés)
-A foglalás a foglaló összeg beérkezésének visszajelzésekor tekinthető érvényesnek, a szállást a foglalási igény visszaigazolása után 8 napig tartjuk fenn
-A foglaló összege a teljes szállásdíj 30%-a, amely lemondás esetén vissza nem igényelhető, kizárólag későbbi időpontra helyezhető át
 

Foglalás, kapcsolat...

A Tornácos Vendégház a következő elérhetőségeken keresztül várja foglalási igényét:

Telefon: +36-70-361-6495
E-mail: tornacoshaz@citromail.hu

Szeretettel várjuk érdeklődését, foglalását!

12
Az egerszalóki sódomb
03
A szilvásváradi Fátyol-vízesés

01
A Tornácos Vendégház

Szilvia
véleménye (2009. tél):
"A verpeléti Tornácos Vendégházat ezen a honlapon találtuk még a télen. A tájékoztatás és az információk bőségesek és kielégítőek voltak, és ami a legfontosabb: a valóságnak megfelelőek. A szállással nagyon meg voltunk elégedve, a szállásadók igazi vendéglátók. Mindenképpen visszajövünk ide. Mindenkinek ajánlom, aki kedveli a családias, kedves, intelligens környezetet és embereket. Örülök, hogy a mi pénztárcánknak megfelelő szállás is létezik, és nyugodtan pihenhettem a kedvesemmel egy hetet."


02
Verpelét a Mátra lábánál fekszik03
A ház bejárata04
A hálószoba05
A nappali az étkezővel06
A konyha07
A zuhanyzós fürdőszoba
08
Kerti pihenő
09
A vendégház kertje
08
Szőlő a település határában
11
Kovácsműhely12
A Vár-hegy12
Horgásztó Verpeléten
12
Az egri Dobó tér a Várral
12
Siroki vár